Φακές με χυλοπίτες

fakes me xylopitesΦακές με χυλοπίτες: Ένα πιάτο, που ναι μεν χρειάζεται να έχεις χρόνο για την προετοιμασία του, αλλά που θα σ’ ανταμείψει με την ιδιαίτερη γεύση του.

Το πόσο μου αρέσει η συνταγή αυτή – παρότι το μπέικον και τα λουκάνικα που περιέχει, τα αποφεύγω, γιατί μου πέφτουν λίγο βαριά – δεν περιγράφεται!

Για τις θερμίδες μην με ρωτήσετε…δεν θέλω να ξέρω. Αρκεί που περιέχει σίδηρο και είναι νόστιμη συνταγή.


Υλικά για 4 άτομα:

  • 250 γρ. Φακές
  • 1/2 κουτ. Μαϊντανό, ψιλοκομμένο με ψαλίδι κουζίνας
  • 1 1/2 κουτ. Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. Μπέικον, κομμένο σε κυβάκια
  • 5 κουτ. σούπας Τοματοπολτό
  • 250 γρ. Λουκάνικα Φρανκφούρτης, βρασμένα
  • 125 γρ. Χυλοπίτες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Εκτέλεση:fakes

Βράζετε τις φακές σε 1 λίτρο νερό, προσθέτοντας 1 κουταλάκι αλάτι, λίγο πιπέρι, το μαϊντανό και το θυμάρι. Σοτάρετε σε 1 κουταλιά λάδι το μπέικον και το κρεμμύδι. Όταν οι φακές είναι στη μέση του βρασίματος, προσθέτετε το μείγμα με το μπέικον, τον τοματοπολτό και τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες. Μισοβράζετε τις χυλοπίτες και τις προσθέτετε στις φακές όταν είναι έτοιμες. Αφήνετε να βράσουν μαζί για 2-3 λεπτά και σερβίρετε το πιάτο άμεσα.

Καλή σας όρεξη!

 

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s