Τα βραστά καρότα παχαίνουν.. αλλά και οφελούν περισσότερο

Σε περιόδους δίαιτας, καλύτερα να τρώτε ωμά καρότα και να αποφεύγετε τα βραστά που σας παχύνουν περισσότερο. Aυτό συμβαίνει, επειδή οι σύνθετοι υδατάνθρακες που περιέχουν όταν βράζουν αλλάζουν δομή,

με αποτέλεσμα να γίνονται απλοί – αυξάνεται ο γλυκαιμικός τους δείκτης. Στη διαδικασία της πέψης, οι απλοί υδατάνθρακες έχουν ανάγκη από πολύ περισσότερη ινσουλίνη για να διασπαστούν, με αποτέλεσμα να κουράζεται το πάγκρεας που την εκκρίνει και επίσης να αυξάνεται το σάκχαρο.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον πουρέ πατάτας, που είναι πιο επιβαρυντικός για τη σιλουέτα σας απ’ ό,τι οι βραστές πατάτες.

Βέβαια, μην ξεχνάτε ότι τα καρότα είναι πιο ωφέλιμα όταν έχουν βραστεί ελαφρά στον ατμό, παρά όταν είναι ωμά. Και αυτό γιατί τα καρότα περιέχουν σημαντικές ποσότητες από διατροφικές ίνες, που συχνά παγιδεύουν την βήτα-καροτίνη. Ένα ελαφρό βράσιμο του καρότου βοηθά στο να ελευθερωθεί η καροτίνη από τα ινώδη κύτταρα και να γίνει πιο απορροφήσιμη απ’ τον οργανισμό, ειδικά όταν συνοδεύεται με μικρή ποσότητα λιπαρών ουσιών (π.χ. ελαιόλαδο).

Επιπλέον, πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η παρουσία αντιοξειδωτικών μπορεί ακόμα και να τριπλασιαστεί μετά από 5 λεπτά βρασμού.
Επίσης, μια γενναία ποσότητα ψιλοκομμένου καρότου είναι must κατά το μαγείρεμα των οσπρίων, γιατί τα όσπρια γίνονται πιο ευκολοχώνευτα. Αυξήστε λοιπόν, την ποσότητα των καρότων.

Πηγή: shell-land

 

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s