Το υαλουρονικό οξύ στην αισθητική οδοντιατρική

Είναι αλήθεια, πως ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η ευρύτερη έννοια της καριέρας και η ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση έχουν αυξήσει τις προσδοκίες των ασθενών και την επιθυμία τους για μια άνετη, λειτουργική και κυρίως αισθητική αποκατάσταση.

Γεγονός που ωθεί την επιστήμη της οδοντιατρικής σε μια διαρκή αναζήτηση ανάλογων εφαρμογών που να στοχεύουν σ’ αυτό. Μία ανάλογη και γνώριμη σε πολλούς εφαρμογή, νέα όμως, για τα σαλόνια των οδοντιατρείων και που συμβάλλει ικανοποιητικά στην εξέλιξη της αισθητικής οδοντιατρικής αποτελεί η χρήση υαλουρονικού οξέος από τον οδοντίατρο.

Η χρήση του υαλουρονικού οξέος (botox), από τον οδοντίατρο, όσο κι αν μας παραξενεύει, αποτελεί πραγματικότητα (αφού ανήκει στο στοματικό και γναθοπροσωπικό του πεδίο). Φανταστείτε πως θα ήταν ένας πίνακας ζωγραφικής σ’ ένα κακόγουστο κάδρο… Το ίδιο ισχύει και για ένα όμορφο χαμόγελο, το οποίο περιστοιχίζεται από ρυτίδες (ρινοπαρειακές), λεπτά, ζαρωμένα χείλη και χαμηλωμένες γωνίες του στόματος. Στη σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική το υαλουρονικό οξύ ως φυσικό στοιχείο του ανθρώπινου δέρματος αποκαθιστά την χαμένη (λόγω γήρατος, καπνίσματος κ.α.) ενυδάτωση, καθώς και τον ελλειπή (λόγω εκλιπόντων δοντιών) όγκο, ενώ παράλληλα, διορθώνει την αναλογία πηγούνι – χείλη – μύτη. Το υλικό (υπό οποιαδήποτε εμπορική ονομασία) απορροφάται, γεγονός που το καθιστά προσωρινά εφαρμόσιμο και αναγκαία επαναλαμβανόμενη διαδικασία. Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι άμεσα, παρολ’ αυτά, επειδή μπορεί να παρουσιαστεί μικρό οίδημα στα εν λόγω σημεία, η διαδικασία επαναλαμβάνεται για συμπληρωματική εφαρμογή μετά την υποχώρηση του οιδήματος.     

Συνοψίζοντας, θα πρέπει να τονίσουμε πως ο κατάλληλα εκπαιδευμένος οδοντίατρος – δερματολόγος μπορούν να σας εγγυηθούν μία απόλυτα ασφαλή μέθοδο ανάπλασης των μαλακών ιστών και εξομάλυνσης των βαθέων αυλακών, εφαρμόσιμη το ελάχιστο μία φορά το χρόνο, κατόπιν τοπικής αναισθησίας, συμβάλλοντας μ’ αυτόν τον τρόπο σ’ ένα αρμονικό και γεμάτο αυτοπεποίθηση χαμόγελο.

Τσαχαλίδου – Δέδε Ξανθίππη

Χειρουργός Οδοντίατρος

medent.gr


.

Advertisements

One comment

  1. Απο ότι έχω διαβάσει κυκλοφορεί και ποσιμο υαλουρονικό όπως http://ahyaluronic.com που είναι Ελληνικό θα μας βοηθούσε ενα άρθρο για αυτό

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s