ReGeneration: ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για νέους

To ReGeneration αποτελεί μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του World Economic Forum Global Shapers Athens Hub.

regenerationΤο πρόγραμμα απευθύνεται σε ταλαντούχους πτυχιούχους νέους κάθε ειδικότητας. Έχει ως προτεραιότητα την παροχή νέων δεξιοτήτων, μέσα από μία σφαιρική εμπειρία μάθησης, ώστε οι συμμετέχοντες να εξασφαλίσουν ένα δυναμικό επαγγελματικό ξεκίνημα. Βασικά χαρακτηριστικά του ReGeneration, είναι η προσφορά αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε εταιρικό περιβάλλον, η εντατική εξειδικευμένη εκπαίδευση, η καθοδήγηση από καταξιωμένους επαγγελματίες του επιχειρηματικού χώρου στην Ελλάδα και η εθελοντική εργασία σε ΜΚΟ ως προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Η κοινότητα των Global Shapers είναι μια πρωτοβουλία του WorldEconomicForum, του διεθνούς μη κερδοσκοπικού ιδρύματος που εδρεύει στην Ελβετία. Η κοινότητα των GlobalShapers αποτελείται από ένα δίκτυο Hubs που ιδρύονται και διοικούνται από νέους με ιδιαίτερες δυνατότητες, ξεχωριστά επιτεύγματα και όραμα να συνεισφέρουν στην κοινωνία στην οποία ζουν. Τα προσωπικά τους επιτεύγματα, το ηγετικό τους προφίλ και η διάθεσή τους να ξεχωρίσουν με τη δράση τους, είναι τα βασικά κριτήρια επιλογής τους. Πρωταρχικός στόχος τους είναι να δημιουργούν δράσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των προβλημάτων της κοινωνίας τους.

Global Shapers Athens Hub ξεκίνησαν τη δράση τους το Σεπτέμβριο του 2011.

Τo ReGeneration, ένα καινοτόμο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, έρχεται να προσφέρει μια πρωτόγνωρη εμπειρία ζωής στη νέα γενιά της Ελλάδας. Πολλές γνωστές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, συμπράττουν κάτω από ένα κοινό στόχο, και με όχημα το ReGeneration εγκαινιάζουν μια πρωτοβουλία με επίκεντρο τους νέους, που θα επιφέρει θετική αλλαγή στην ελληνική κοινωνία σε βάθος χρόνου.CocaCola

Έρχεται να γεφυρώσει το κενό που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των νέων που θέλουν να αναπτυχθούν, να ρισκάρουν και να αφήσουν το στίγμα τους στην κοινωνία, και των εταιρειών που δυσκολεύονται να βρουν στους σημερινούς απόφοιτους τις απαραίτητες δεξιότητες για τη βέλτιστη στελέχωση του δυναμικού τους.

 

Παράλληλα, η δομημένη αυτή κίνηση ανατρέπει τα δεδομένα του επιχειρηματικού κόσμου στη χώρα, καθώς δημιουργεί ένα «σύνδεσμο» πολυεθνικών και ελληνικών εταιρειών, ανερχόμενων επιχειρηματικών μονάδων, δημοσίων φορέων αλλά και μη κερδοσκοπικών οργανισμών, που με συντεταγμένες δυνάμεις δημιουργούν μια διευρυμένη πλατφόρμα πρακτικής άσκησης, μια μοναδική εμπειρία ζωής για όποιον συμμετέχει.

Όπως δήλωσε ο Yemi Babington-Ashaye, Διευθυντής της κοινότητας των Global Shapers παγκοσμίως, «το ReGeneration είναι μια πολύ ισχυρή ιδέα. Θα «αγγίξει» τη ζωή και την καθημερινότητα πολλών νέων, βοηθώντας τους στο ξεκίνημα της καριέρας τους και η θετική του επίδραση θα διαρκέσει για πολλά χρόνια».

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ιστότοπου www.regeneration.gr

regeneration_programΟι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα σε λίγα λεπτά περιήγησης, να αντλήσουν όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες που θα τους δώσουν την ευκαιρία να γίνουν μέρος της πρωτοβουλίας, παίρνοντας το μέλλον στα χέρια τους.

Ο 1ος κύκλος υποβολής συμμετοχών στο πρόγραμμα ξεκινά στις 29/5 και ολοκληρώνεται στις 22/6.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s