Φωτιά στο Φόβο – Δοκίμιο αυτοβελτίωσης Κων/νου Σμιξιώτη


“Φωτιά στο Φόβο” – Κωνσταντίνος Σμιξιώτης (
Argento Filo – 2014)

Από καταβολής κόσμου το πλέον φονικό όπλο κατά της ανθρωπότητας υπήρξε ο φόβος. Νοσηρό δημιούργημα υποδούλωσης κι εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, αλλά κι αυτόχειρη αγχόνη που πνίγει κάθε ικμάδα ζωής.

Όμως, τι είναι στ’ αλήθεια ο φόβος;
fotia_sto_fovoΤι τον γεννά και με τι συνδέεται; Ποιος είναι ο ομφάλιος λώρος που τον θρέφει και πως μπορούμε να το κόψουμε και να απαλλαγούμε μια για πάντα απ’ αυτόν;
Η απελευθερωμένη, απ’ τον φόβο, δράση του ανθρώπου είναι γενέθλιο δικαίωμα, άρρηκτα συνδεδεμένο με τη θεϊκή του καταγωγή και το σεβασμό στο νόμο της Ηθικής αιτιότητας.
Μπορούμε να ζήσουμε με θάρρος και τόλμη απαλλαγμένοι απ’ τα πλοκάμια του φόβου ανακαλύπτοντας με ενδοσκοπική ιχνηλασία που κρύβεται το κεφάλι της Μέδουσας και με έξυπνη στρατηγική να το αποκεφαλίσουμε πριν προλάβει να μας «μαρμαρώσει».
Μέσα απ’ αυτή τη μελέτη θα απομυθοποιήσουμε και θα καταρρίψουμε μια προς μια όλες τις μάσκες του φόβου. Θα γνωρίσουμε τα απόκρυφα εργαλεία της πιο αρχαίας και σοφής διδασκαλίας, που η χρήση τους θα μας καταστήσει άτρωτους μες τή ζωή, ενώ παράλληλα θα φωτίσει την ατραπό που οδηγεί στη Ουράνια πατρίδα και τη θέωση.

Δοκίμιο αυτοβελτίωσης (σελίδες 304), με ανάλυση όλων των περιπτώσεων του φόβου, αλλά και χρήσιμες πρακτικές για απελευθέρωση απ’ τα δεσμά του.

Κυκλοφορεί εντός λίγων ημερών, προσωρινά μόνο με αντικαταβολή.


Blog Συγγραφέα Κωνσταντίνου Σμιξιώτη : smixiotis-konstantinos

Σελίδα Συγγραφέα : Τα βιβλία μου – Οι σκέψεις μου

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s