Μαύρη Σελήνη (Λίλιθ) και η γοητεία του πάθους

lilith1
Μαύρη Σελήνη ή Λίλιθ

Η Μαύρη Σελήνη ή Λίλιθ είναι η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης. Συμβολίζεται με την ημισέληνο & το κάτω μέρος έχει ένα σταυρό. Η περιστροφή της διαρκεί 126 χρόνια & καθημερινή της περιφορά είναι 3 μοίρες &12 λεπτά. Την θέση της κάθε μέρα μπορούμε να την βρούμε από τις αστρολογικές εφημερίδες.

Η Μαύρη Σελήνη στο χάρτη μας αντιπροσωπεύει το σκοτεινό, το μυστήριο, την προσκόλληση & ο ανικανοποίητο. Είναι το σημείο που μας γοητεύει, μας τραβά, μας φέρνει σε μια κατάσταση να μην ελέγχουμε με την λογική τον εαυτό μας & να κινδυνεύουμε να προσκολληθούμε σε θέματα του οίκου που βρίσκεται ανάλογα με το ζώδιο.

Η Λίλιθ κυβερνά τον πειρασμό, την προδοσία, την αποπλάνηση, την θνησιμότητα, το θάνατο κατά τον τοκετό, τις εκτρώσεις.

Στην ερωτική συναστρία είναι καλό να υπάρχει η Μαύρη Σελήνη για να τραβήξει το ζευγάρι όταν συνυπάρχει μαζί με προσωπικά στοιχεία, ένα Ήλιο, μια Σελήνη, μια Αφρoδίτη.

Αν δεν υπάρχουν προσωπικά στοιχεία, το πιθανότερο είναι να μην υπάρχει oυσιαστική αγάπη, αλλά τα άτομα να είναι μαζί μόνο για το σεξ. Τότε, μπορεί να γίνει μία παγίδα πάθους, που θα μας κρατά δέσμιους δίχως αγάπη και βαθύτερα συναισθήματα.

lillith
Λίλιθ

Η Μαύρη Σελήνη στα ζώδια

Η Μαύρη Σελήνη στο ΚΡΙΟ:

Τα άτομα με την Μαύρη Σελήνη στο ΚΡΙΟ είναι αισθησιακά ,διαθέτουν θερμότητα, αστείρευτο πάθος που το εξωτερικεύουν με δυναμισμό και μαχητικότητα. Αν η Λίλιθ έχει δυσμενείς όψεις μπορεί να προκαλέσει ψυχολογικές διαταραχές.

Η Μαύρη Σελήνη στο ΤΑΥΡΟ:

Με την Μαύρη Σελήνη στο Ταύρο τα άτομα εκδηλώνουν κτητικά συναισθήματα και δεν μπορούν να διατηρήσουν εύκολα το μέτρο της ισορροπίας ,τόσο στα συναισθήματα όσο και στα υλικά αγαθά. Αν πλήττεται με δυσμενείς όψεις μπορούν να παρασυρθούν σε μεγάλα πάθη.

Η Μαύρη Σελήνη στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ:

Τα άτομα με την Μαύρη Σελήνη στους Διδύμους εκλογικεύουν το ένστικτο κι έχουν πρόβλημα με την υπευθυνότητα κ δύσκολα μπορείς να εμπιστευτείς τα λόγια ή τις υποσχέσεις τους. Αν πλήττεται από δυσμενείς όψεις μπορεί να έχουν έμμονες ιδέες για το σύντροφό τους ή να κάνουν αρνητικές σκέψεις.

Η Μαύρη Σελήνη στο ΚΑΡΚΙΝΟ:

Τα άτομα με την Μαύρη Σελήνη στο Καρκίνο νοιώθουν την ανάγκη για τρυφερότητα κ προσπαθούν να καλύψουν κ να επιβληθούν στους άλλους με υπερβολική κ καταπιεστική αγάπη. Εδώ η Μαύρη Σελήνη είναι σε πολύ καλή θέση κι εκφράζεται πολύ καλά το πάθος κι ο αισθησιασμός. Αν πλήττεται από δυσμενείς όψεις ο αισθησιασμός μπορεί να εκφραστεί πολύ αρνητικά.

Η Μαύρη Σελήνη στο ΛΕΟΝΤΑ:

Τα άτομα με την Μαύρη Σελήνη στον Λέοντα έχουν έντονη την ανάγκη της απόλαυσης κ του αισθησιασμού και να επιβάλλονται μέσα απ’ αυτά τα στοιχεία στους άλλους. Στο ζώδιο της φωτιάς η Μαύρη Σελήνη τα θέλει όλα δικά της. Αν πλήττεται από δυσμενείς πλανήτες μπορεί να κάνει τα άτομα να θέλουν να βιώνουν ανεξέλεγκτα όλα τα πάθη.

Η Μαύρη Σελήνη στη ΠΑΡΘΕΝΟ:

Τα άτομα με την Μαύρη Σελήνη στη Παρθένο χαρακτηρίζονται από μια τάση απώθησης και λογοκρισίας ερωτικών ενστίκτων κι έχουν την ανάγκη να προκαλούν χωρίς να δίνονται. Αν πλήττεται από δυσμενείς όψεις μπορεί να προκαλέσει και ιδιόρρυθμη αισθησιακή λαγνεία.

Η Μαύρη Σελήνη στο ΖΥΓΟ:

Τα άτομα με την Μαύρη Σελήνη στο Ζυγό νοιώθουν έντονη την ανάγκη για τρυφερότητα κι αγάπη και προσκολλούνται σε μια σχέση όπου αισθάνονται ότι η ολοκλήρωση έρχεται μέσα από το γάμο. Αν πλήττεται από δυσμενείς όψεις μπορεί να εκδηλώσουν υπερευαισθησία κι άκρατο εγωισμό και να νοιώθουν σεξουαλικά ένστικτα, είτε βίαια είτε αδύναμα.

Η Μαύρη Σελήνη στο ΣΚΟΡΠΙΟ:

Στο ζώδιο του Σκορπιού είναι η ιδανική θέση της Μαύρης Σελήνης. Τα άτομα με την Μαύρη Σελήνη στο Σκορπιό κυριεύονται από έντονα κι ανεξέλεγκτα πάθη, έντονο ερωτισμό και σεξουαλικότητα και μπορούν να προσκολληθούν στα πάθη τους ενώ αυτό θα τους γίνει συνήθεια. Αν πλήττεται από δυσμενείς όψεις κινδυνεύουν να εκδηλώσουν τάσεις σαδισμού κ μαζοχισμού.

Η Μαύρη Σελήνη στο ΤΟΞΟΤΗ:

Τα άτομα με την Μαύρη Σελήνη στο Τοξότη αναζητούν ένα τρόπο πιο ρομαντικό και πιο φιλοσοφικό για να εκφράσουν τον αισθησιασμό τους κι έλκονται από άτομα περίεργα ή άτομα ξένων χωρών.

Η Μαύρη Σελήνη στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ:

Τα άτομα με την Μαύρη Σελήνη στον Αιγόκερω εκφράζουν τα συναισθήματά τους με δυσκολία ,έχουν σκληρά κι απόλυτα συναισθήματα και δύσκολα εκφράζουν το πάθος τους ή τις επιθυμίες τους. Επειδή έχουν μάθει να ελέγχουν τον ερωτισμό τους αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βγάζουν ένα κρυφό ερωτισμό. Αν πλήττεται από δυσμενείς όψεις μπορεί να εκδηλώσουν παραλήρημα αισθησιασμού , κρυφές σχέσεις κ.α.

Η Μαύρη Σελήνη στον ΥΔΡΟΧΟΟ:

Απ’ αυτή τη θέση της Μαύρης Σελήνης τα άτομα εκδηλώνουν τάση για ανανέωση, τα συναισθήματα ξεθωριάζουν εύκολα και γρήγορα. Διαθέτουν έντονα σεξουαλικά ένστικτα, αγαπούν τη περιπέτεια ,θέλουν χώρο να κινούνται ελεύθερα κ αρνούνται τη δέσμευση.

Η Μαύρη Σελήνη στους ΙΧΘΕΙΣ:

Τα άτομα με Μαύρη Σελήνη στους Ιχθείς έχουν πρόβλημα με τον άκρατο συναισθηματισμό, εξιδανικεύουν πρόσωπα κ καταστάσεις και προσκολλούνται σ’ αυτές. Πολλές φορές τα άτομα μπορεί να καταρρεύσουν συναισθηματικά κ αυτό που τους βασανίζει περισσότερο είναι ο εαυτός τους που τους παγιδεύει σε διλλήματα και συναισθήματα που δεν οδηγούν πουθενά.

Rodin
Fugit Amor (1886-marbre), Paris, Musée Rodin

Η ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ

1ος ΟΙΚΟΣ:

Σ’ αυτή τη θέση η Μαύρη Σελήνη δείχνει άτομα εγωπαθή, εγωκεντρικά, που συνεχώς ζητούν επιβεβαίωση. Προσπαθούν να επιβάλλονται με βίαιο και αυταρχικό τρόπο. Μ΄ αυτή τη θέση θα μπορούσαν να γίνουν καλλιτέχνες, ποιητές, φιλόσοφοι.

2ος ΟΙΚΟΣ:

Τα άτομα με την Μαύρη Σελήνη σ’ αυτή τη θέση προσκολλούνται στην αναζήτηση συναισθηματικής ασφάλειας και υλικών ανέσεων. Ζητούν συνεχώς περισσότερα, αλλά παράλληλα απορρίπτουν ότι θα μπορούσε να τους δέσει με την ύλη και τους ανθρώπους. Τα συναισθήματά τους είναι πολύ έντονα και νοιώθουν συνεχώς ότι τους λείπει η αγάπη που τους αξίζει.

3ος ΟΙΚΟΣ:

Σ’ αυτή τη θέση της Μαύρης Σελήνης τα άτομα δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν με τους άλλους. Επειδή, γι’ αυτούς η επικοινωνία είναι βασική, πρέπει να ενδιαφερθούν ιδιαίτερα για τον τρόπο που εκφράζονται αφού πρώτα ταξινομήσουν σωστά τις σκέψεις τους. Σ΄ αυτή τη θέση μπορεί να εμφανιστεί και πνευματική δυσλειτουργία.

4ος ΟΙΚΟΣ:

Εδώ τα άτομα βγάζουν μια έντονη ανησυχία για την οικογένειά τους. Μπορεί να προέρχονται από μια οικογένεια διαλυμένη ή δυσλειτουργική που μπορεί να τους οδηγήσει σε ανωριμότητα χαρακτήρα. Οι σχέσεις με τη μητέρα τους είναι δύσκολες κι αυτό τους κάνει από την μια να ψάχνουν συνεχώς για ασφάλεια στις σχέσεις τους από την άλλη όμως να αποστασιοποιούνται από κάθε εξάρτηση.

5ος ΟΙΚΟΣ :

Εδώ τα άτομα θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους όσο πιο δυνατά γίνεται με τυχερά παιχνίδια, διασκεδάσεις, φλερτ. Νοιώθουν πως αξίζουν την αγάπη και συνεχώς το θαυμασμό των άλλων. Έχουν δημιουργικότητα και μια κλίση προς καλλιτεχνική καριέρα.

6ος ΟΙΚΟΣ:

Σ’ αυτή τη θέση τα άτομα επιθυμούν να είναι άμεμπτα και αυτό τους περιορίζει την ελεύθερη βούληση, και τους αναγκάζει να βάζουν σκληρούς περιορισμούς στον ίδιο τους τον εαυτό. Έχουν εμμονές με την λεπτομέρεια, την υγιεινή, την τάξη και φοβούνται τις αρρώστιες και τις χαοτικές καταστάσεις.

7ος ΟΙΚΟΣ:

Με τη θέση αυτή στο ωροσκόπιό τους τα άτομα αναζητούν συνεχώς την αρμονία, κι αυτό κάνει τις σχέσεις τους με τους άλλους δύσκολες. Τους έλκουν άτομα απαιτητικά και μπορούν να πειραματίζονται με διαφορετικούς συντρόφους για να βρούνε την ισορροπία τους. Μπορεί να υποφέρουν από μοναξιά και παράλληλα να απορρίπτουν και την συμβίωση.

8ος ΟΙΚΟΣ:

Εδώ τα άτομα μπορεί να προέρχονται από μια τραυματική εμπειρία από την παιδική τους ηλικία κι έτσι να ζουν χωρίς να το θέλουν μ’ έναν ασυνείδητο φόβο. Τους έλκουν οι σκοτεινές πλευρές της ζωής κι έχουν τη τάση να καταστρέφουν και να δημιουργούν εξ’ αρχής. Αυτή η θέση δίνει και τάσεις αυτοκτονίας.

9ος ΟΙΚΟΣ:

Τα άτομα μ’ αυτή τη θέση τους έλκει κάθε τι ξένο, περίεργο, άγνωστο κ έντονη επιθυμία για απόδραση κι ελευθερία. Μπορεί η πνευματικότητά τους κι η δίψα τους για αλήθεια να τους κάνει να γίνονται είτε αιρετικοί ή δογματικοί.

10ος ΟΙΚΟΣ:

Σ’ αυτή τη θέση φέρνει εμπόδια και δυσκολίες στις πατρικές σχέσεις, η εικόνα της εξουσίας που την κουβαλάνε από την παιδική ηλικία μπορεί να τους κάνει πολύ φιλόδοξους, και να χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να ανέβουν στην ιεραρχία. Δεν αντέχουν την αδυναμία, ούτε στους γύρω τους ούτε στον ίδιο τον εαυτό τους. Αυτή η θέση μπορεί να δώσει υψηλή κοινωνική θέση και διασημότητα.

11ος ΟΙΚΟΣ :

Τα άτομα μ’ αυτή τη θέση αναζητούν τη συντροφιά περίεργων ανθρώπων και αναθεωρούν συχνά τις σχέσεις τους και τις φιλίες τους. Αυτό μπορεί να τους κάνει πιο επιλεκτικούς. Η συμμετοχή τους σε ανθρωπιστικές ομάδες ή συνδικάτα τους κάνει να αισθάνονται ευτυχισμένοι κι αν αυτό δεν το καταφέρουν μπορεί να νοιώθουν αποκλεισμένοι από την κοινωνία.

12ος ΟΙΚΟΣ:

Τα άτομα μ’ αυτή τη θέση της Μαύρης Σελήνης πρέπει να ελέγχουν την φαντασία τους και να ελευθερώνουν τις εμμονές τους. Η σύγχυση μπορεί να είναι απειλητική για τα άτομα αυτά, και μπορεί να τους οδηγήσει να φτιάξουν ένα δικό τους ψεύτικο παράδεισο μέσω των ναρκωτικών και του αλκοόλ. Η ζωγραφική, ο κινηματογράφος και γενικότερα καλλιτεχνικές αναζητήσεις και ασχολίες θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν.

Σημείωση:  Αν δεν γνωρίζετε την θέση της Λίλιθ στον χάρτη σας, μπορείτε να μας δώσετε τα στοιχεία γέννησης  και θα σας ενημερώσουμε στο astrolife.gr

Κείμενο:  Λιάνα Σταύρου

 

Πηγή: astrolife.gr

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s