Η Λώρη Κέζα παρουσιάζει το παιδικό αστυνομικό μυθιστόρημα “Υπόθεση Laurus”

cover_roza
“Υπόθεση Laurus”

Την ερχόμενη Τετάρτη η Λώρη Κέζα παρουσιάζει το νέο της βιβλίο, ενός παιδικό αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο “Υπόθεση Laurus”. Πρόκειται για τον πρώτο τόμο της σειράς “Οι περιπέτειες της Ρόζας Δελλατόλα“, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Περίληψη του βιβλίου “Υπόθεση Laurus – Τα κατορθώματα της Ρόζας Δελατόλλα”

Η Ρόζα Δελλατόλα ζει σε ένα χωριό της Τήνου, τα Λουτρά. Εκεί ο πατέρας της αποφασίζει να ανοίξει Γραφείο Τελετών, χωρίς όμως να γνωρίζει τα τοπικά έθιμα για τις κηδείες. Στο χωριό υπάρχει ένα παλιό οικοτροφείο, η Σχολή Ουρσουλινών όπου ζουν τρεις μοναχές αλλά καμία μαθήτρια. Προτείνουν στη Ρόζα να γίνει η μοναδική μαθήτρια σε ένα κτήριο με 50 αίθουσες, 30 πιάνα, βιβλιοθήκες και πολλούς, πάρα πολλούς άδειους κοιτώνες. Πολύς κόσμος βλέπει με στραβό μάτι τη σχέση της οικογένειας Δελλατόλα με τις Ουρσουλίνες καθώς συγκρούονται συμφέροντα. Στην υπόθεση εμπλέκονται ένας εργολάβος που χτίζει παράνομες οικοδομές, οι αλβανοί εργάτες του και η οργάνωση του Φοίνικα, που θέλει να διώξει από το νησί τους ξένους και τους καθολικούς. Ταυτόχρονα μια μεγάλη εταιρεία θέλει να κάνει επενδύσεις στα Λουτρά. Η Ρόζα καταλαβαίνει ότι όλα τα πρόσωπα συνδέονται σε μια παράξενη υπόθεση, την «Υπόθεση Laurus».

parousiasi_keza
Παρουσίαση για το βιβλίο “Υπόθεση Laurus”

Σύντομο βιογραφικό της Λώρης Κέζα

Γεννήθηκε στο Μόντρεαλ το 1969. Αποφοίτησε από το λύκειο της Προτύπου Ευαγγελικής Σχολής και σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Από το 1992 ως σήμερα εργάζεται στην εφημερίδα “Το Βήμα”, αρχικά ως συντάκτης στον τομέα του βιβλίου και από το 2009 ως αρθρογράφος με καθημερινή στήλη πολιτικού σχολιασμού. Εκδίδει και διευθύνει τη λογοτεχνική επιθεώρηση «Να ένα μήλο» και έχει διοργανώσει τέσσερις συναντήσεις εργασίας για νέους συγγραφείς. Εργάστηκε στη ΝΕΤ ως αρχισυντάκτρια στην εκπομπή για το βιβλίο “Για μια θέση στο ράφι”. Διετέλεσε μέλος της επιτροπής Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας και των Κρατικών Βραβείων Παιδικής Λογοτεχνίας. Στον ελεύθερο χρόνο της γράφει μικρές ιστορίες για μικρά παιδιά.

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στο cafe Polis, στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5, στις 8 μ.μ. θα είμαστε εκεί. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Νίκος Βατόπουλος και ο Νίκος Μπακουνάκης.

roza
Παιδικό αστυνομικό μυθιστόρημα της Λώρης Κέζα

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s