Η συντροφικότητα στις σχέσεις – Συναστρία

synastria
Αδελφές ψυχές

Πορεία συντροφικότητας – Αδελφές ψυχές!

Όψεις Ήλιου – Σελήνης σε συναστρία!

Ένα σημαντικό στοιχείο για την ανάλυση μιας συναστρίας δύο ατόμων, είναι να εξετάσουμε τη θέση και τις όψεις δύο πολύ σημαντικών πλανητών, του Ήλιου και της Σελήνης. Οι δύο αυτοί πλανήτες είναι τα φώτα μας και σε μια συναστρία συμβολίζουν το αντρόγυνο και τη συζυγική ή όχι ευτυχία.

Η Σελήνη ενός ατόμου σε συνδυασμό με τον Ήλιο του άλλου είναι ένα πολύ καλό σημάδι, γιατί η Σελήνη έχει την υπέροχη συναισθηματική σύνδεση με το «εγώ» του άλλου ατόμου. Για το λόγο αυτό και η όψη δείχνει το γάμο και την ικανότητα του ζευγαριού για κοινή πορεία, με κοινούς στόχους και παράλληλη στήριξη.

Ο Ήλιος

Σε ένα ωροσκόπιο είναι το αρσενικό, το εγώ, η ατομικότητα, η σταθερότητα, η εξουσία, η δημιουργία, η ζωτικότητα μας, η ενέργεια μας, η γοητεία. Είναι η υπογραφή της προσωπικότητας μας. Μέσω του Ήλιου καθορίζουμε την ύπαρξη μας και τη μοναδικότητα μας. Τα χαρακτηριστικά είναι έμφυτα και εξωτερικά είναι η προσωπικότητα που έχουμε! Καθορίζεται ανάλογα τη θέση του σε κάθε ζώδιο.

Όταν ο Ήλιος μας είναι σε ζώδια όπως ο Κριός, ο Λέων και ο Τοξότης κυριαρχεί η φωτιά. Στο ζώδιο του Ταύρου, στην Παρθένο και στον Αιγόκερω η κυριαρχεί η γη, όταν είναι σε Δίδυμο, Ζυγό και Υδροχόο κυριαρχεί ο αέρας, σε Καρκίνο, Σκορπιό και Ιχθείς κυριαρχεί το νερό. Οι ομάδες με τα στοιχεία που δημιουργούνται, έχουν δυαδική συμβατότητα μεταξύ τους.

Ο Ήλιος σε μια συναστρία είναι ο σύζυγος και γενικά συμβολίζει το απόλυτο και το ισχυρό αρσενικό, αυτό που με τη ζωτική του δύναμη και δράση στηρίζει, δίνει ζωή, είναι ο αρχηγός σε μια σχέση, αυτός που παίρνει τις αποφάσεις και γενικά δίνει τη δυναμική στη σχέση!

Η Σελήνη

Σε ένα ωροσκόπιο είναι η ψυχή μας, τα συναισθήματα μας, το πλήθος, η ευαισθησία, η συγκίνηση! Είναι ο τρόπος που εκφράζουμε τα συναισθήματα μας και ο τρόπος με τον οποίο εκφράζουμε την ψυχή μας! Το πόσο καλά μπορεί να εκφράσει κάποιος τα συναισθήματα του, εξαρτάται από την θέση της στο χάρτη μας, στο ζώδιο το οποίο βρίσκεται! Αν είναι σε φωτιά είναι θετική και αισιόδοξη, αν βρίσκεται σε ζώδιο του νερού είναι τρυφερή και έντονα συναισθηματική, σε ζώδιο του αέρα κοινωνική και επικοινωνιακή, σε ζώδιο της γης πρακτική, σταθερή! Η Σελήνη τονίζει την ανάγκη μας για ασφάλεια, τη δημιουργία οικογένειας και την προστασία της, μπορεί να μας οδηγήσει σε μια έντονη κοινωνική ζωή ή σε απομόνωση!

Η Σελήνη στη συναστρία δηλώνει το θηλυκό, τη γυναίκα, τη σύντροφο που φροντίζει για τις ανάγκες των άλλων και κυρίως του συντρόφου, λειτουργεί υποστηρικτικά, συναισθηματικά και είναι το λίκνο της ζωής και το στήριγμα μιας σχέσης!

Οι όψεις ανάμεσα στον Ήλιο ενός ατόμου και τη Σελήνη ενός άλλου είναι ίσως οι πιο δυνατές σε επιρροή και δείχνει βασικές ενδείξεις για τη φύση μιας σχέσης. Με τις δυνατές όψεις τρίγωνα, τετράγωνα, αντίθεση, σύνοδο και εξάγωνο φαίνεται η παρουσία ενός ισχυρού δεσμού ανάμεσα στο ζευγάρι. Οι αρνητικές όψεις τείνουν να φέρουν το ζευγάρι πιο κοντά παρά να το χωρίσουν, γιατί το αναγκάζουν να έρθει αντιμέτωπο με την πραγματική του φύση και να προσπαθήσει περισσότερο για τη συνέχιση και σωστή λειτουργία της σχέσης. Το ζευγάρι εδώ χρειάζεται να δουλέψει και ατομικά και ως ομάδα για να μάθει να επιλύει τα όποια προβλήματα. Εδώ όσο παλεύει να λύσει τα προβλήματα από κοινού, συνεχίζει λειτουργικά και η σχέση! Ενώ αλλού, όπου δεν υπάρχουν προβλήματα, μπορεί να χωρίσουν με ασήμαντη αιτία και αφορμή. Το άτομο το οποίο έχει τον Ήλιο στην όψη είναι το πιο ισχυρό και συνήθως έχει και την τάση να καθοδηγεί το σύντροφο του, ενώ προβάλλει τον εαυτό του στη σχέση. Αντίθετα το άτομο με την Σελήνη είναι πιο συναισθηματικό, πιο δεκτικό, είναι το δοχείο απορροής της ενεργείας του συντρόφου. Έχει ένα ρόλο περισσότερο υποστηρικτικό στη σχέση και οι δυο μαζί δημιουργούν την αίσθηση της ισορροπίας ανάμεσα στο αρσενικό και το θηλυκό, υπό την έννοια ότι συμπληρώνει το ένα το άλλο.

Πρέπει να επισημάνουμε τα εξής: αν σε μια συναστρία ο Ήλιος είναι στο μέρος του άντρα και η Σελήνη στο μέρος της γυναίκας η σχέση είναι πιο ισχυρή. Όταν οι πλανήτες είναι αντίστροφα, ο Ήλιος στο μέρος της γυναίκας και η Σελήνη στο μέρος του άντρα, τότε ενδέχεται η γυναίκα να πάρει έναν πιο ηγετικό ρόλο στη σχέση και συχνά ο άντρας μπορεί να νοιώσει άβολα μέσα σε έναν υποστηρικτικό ρόλο στη σχέση!

2twin
Όψεις Ήλιου – Σελήνης σε συναστρία

Ας δούμε λοιπόν τις έντονες όψεις και πώς αυτές λειτουργούν σε μια συναστρία.

Ήλιος σε σύνοδο με Σελήνη | Σελήνη σε σύνοδο με Ήλιο

Η όψη αυτή είναι σημαντική και η ύπαρξη της σε μια συναστρία σχέσης δείχνει ότι υπάρχει ένας ισχυρός συναισθηματικός δεσμός, τρυφερότητα και μια ρομαντική αγάπη ανάμεσα στο ζευγάρι. Ακόμα υπάρχει και μια πολύ ισχυρή σεξουαλική έλξη. Γενικά η όψη αυτή είναι μια καλή ένδειξη για γάμο. Η σύνοδος, ως όψη, δίνει μια αρμονία στη σχέση, γιατί το άτομο με τον Ήλιο σε θέση κυριαρχίας και έχοντας σταθερή, δυναμική και ισχυρή προσωπικότητα, έχει ρόλο περισσότερο συμβουλευτικός. Με τον τρόπο αυτό βοηθά το άτομο με τη Σελήνη το οποίο είναι πιο δεκτικό, να εξωτερικεύσει το συναισθηματικό του κόσμο, δημιουργώντας μια συνεχή ροή στη σχέση. Από την άλλη το άτομο με την Σελήνη δρα υποστηρικτικά στηρίζοντας το άλλο άτομο. Η καλή αυτή συναισθηματική επικοινωνία τα βοηθά να λειτουργούν σε σωστή βάση, χωρίς να κρατάνε μέσα τους πράγματα! Από τη στιγμή που εξωτερικεύονται τα πάντα δεν υπάρχουν και παρεξηγήσεις στη σχέση! Αποτέλεσμα η απόλυτη ισορροπία, μια βαθιά αμοιβαία κατανόηση και η εκτίμηση του ενός για τον άλλο. Το πνεύμα της συνεργασίας είναι σημαντικό γι’ αυτούς. Η σχέση λειτουργεί καλά ακόμα και αν είναι η Σελήνη από την πλευρά του άντρα και ο Ήλιος από την πλευρά της γυναίκας. Σε κάθε περίπτωση, ο συνδυασμός είναι καλός και προχωρά καλά. Ως ζευγάρι έχουν πολλούς κοινούς φίλους και έντονη κοινωνική ζωή. Ο γάμος τους θα είναι γεμάτος αρμονία, και με πληρότητα

Ήλιος σε εξάγωνο με Σελήνη | Σελήνη σε εξάγωνο με Ήλιο

Η όψη δείχνει ένα είδος ψυχικής ταύτισης ανάμεσα στο ζευγάρι! Κατανοούν εύκολα τις μεταξύ τους ανάγκες και είναι πρόθυμα να κάνουν τα πάντα για να ευχαριστήσουν το σύντροφο τους. Υπάρχει θετική ενέργεια και φυσική ροη στη σχέση. Τα άτομα συνεργάζονται μεταξύ τους, ενώ νοιώθουν πάντα την ανάγκη να αγωνίζονται για την ευτυχία του άλλου. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο το βλέπουμε σε ρομαντικές σχέσεις. Το μόνο πραγματικό πρόβλημα είναι ότι μπορεί να προκύψουν εξαρτήσεις σε αυτή τη σχέση μεταξύ των ατόμων. Γιατί βασίζονται και εξαρτώνται πάρα πολύ το ένα από το άλλο. Το άτομο με το Ήλιο είναι αυτό που εμπνέει εμπιστοσύνη και λειτουργεί με σύνεση, λογική, και σοφία. Το άτομο με τη Σελήνη με τη σειρά του, εξαρτάται πολύ από την στήριξη του ατόμου με τον Ήλιο. Το άτομο με την Σελήνη δρα υποστηρικτικά, στηρίζοντας συναισθηματικά το σύντροφο του, έτσι και εδώ το άτομο με τον Ήλιο χρειάζεται τη συναισθηματική στήριξη συχνά για να προχωρά και να ρυθμίζει την καθημερινότητα του. Παρόλα αυτά υπάρχει εκτίμηση μεταξύ τους και αμοιβαίος σεβασμός. Επειδή η συνεργασία και την κατανόηση είναι το βασικό συστατικό σε αυτή τη σχέση, είναι και ένα πολύ καλό βήμα για τη δημιουργία σωστών των οικογενειακών σχέσεων. Ο γάμος τους θα είναι αρμονικός και συντροφικός!

Ήλιος σε τετράγωνο με Σελήνη | Σελήνη σε τετράγωνο με Ήλιο

Το τετράγωνο σαν όψη τονίζει τις δυσκολίες του ζευγαριού, καθώς υποδηλώνει σοβαρές προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν. Δείχνει γενικά μια δυσκολία συνεργασίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αρμονικές σχέσεις και ήρεμη οικογενειακή ζωή. Ο ρομαντισμός συχνά πάει περίπατο καθώς οι εντάσεις, οι συγκρούσεις και η τάση επιβολής από τα δύο άτομα ισχυροποιείται!… Δύσκολα θα δεχθεί το κάθε ένα από τα δύο μέρη να υποχωρήσει και να ακολουθήσει τον τρόπο ζωής του ετέρου! Οι διαφωνίες θα ξεπηδούν από το πουθενά, (έχουν να κάνουν συχνά με διαφορά κουλτούρας και νοοτροπίας)! Επιλύονται όμως πάντα στο κρεβάτι, μιας και η έλξη είναι δυνατή! Τελικά είναι ο μόνος χώρος ταύτισης και επικοινωνίας…. Αλλά κι εδώ με τάσεις επιβολής εξουσίας και επικράτησης! Αποτέλεσμα: έντονη κούραση και συναισθηματική φόρτιση στη σχέση! Αυτό γιατί το άτομο με τη Σελήνη βρίσκει το άτομο με τον Ήλιο πολύ λογικό, υπερβολικά βλοσυρό και λίγο αναίσθητο. Αισθάνεται ότι δεν το καταλαβαίνει και δε σέβεται τα συναισθήματα του με αποτέλεσμα να γκρινιάζει και να φορτίζει το σύντροφο συναισθηματικά. Από την άλλη το άτομο με τον Ήλιο είναι πάρα πολύ βυθισμένο στις υποχρεώσεις του, στην επιβίωση, στην αυτό-επιβεβαίωση μέσω διαφόρων συνθηκών και συγκυριών και βρίσκει το άτομο με τη Σελήνη υπερβολικά συναισθηματικό. Νοιώθει καταπίεση, γιατί το άτομο με τη Σελήνη είναι υπερβολικά κρεμασμένο και εξαρτημένο από πάνω του, υπερβολικά ευέξαπτο, ίσως και λίγο υστερικό. Αποτέλεσμα: να προκαλούνται εντάσεις, καυγάδες, γκρίνιες, μνησικακίες. Πάντα θα νοιώθουν ότι πρέπει να απολογούνται, να υπερασπίζονται τις απόψεις και τις θέσεις τους! Τέλος μετά από συνεχείς μάχες είναι κουρασμένοι και εξουθενωμένοι. Εδώ η σχέση έχει ανάγκη από ενσυνείδητη προσπάθεια από το ζευγάρι με συμβιβασμούς, κατανόηση και διάλογο. Είναι μια σχέση που συχνά παρ’ όλη την τριβή επιβιώνει στο χρόνο. Ο γάμος τους θα είναι αγώνας μετ’ εμποδίων, αλλά αντοχής!

Ήλιος σε τρίγωνο με Σελήνη | Σελήνη σε τρίγωνο με Ήλιο

Η όψη αυτή είναι ο καλύτερος συνδυασμός για μια ευτυχισμένη ρομαντική σχέση ή γάμο. Εδώ υπάρχει η δυνατότητα για τη δημιουργία αρμονίας στο οικογενειακό περιβάλλον. Το ζευγάρι είναι σε θέση να επικοινωνεί και να εκφράζεται άριστα. Το τρίγωνο, ως όψη, δίνει μια αρμονία στη σχέση και παράγει θετική ενέργεια στη σχέση. Το άτομο με τον Ήλιο είναι εκφραστικό και δημιουργικό, αναλαμβάνει εύκολα πρωτοβουλίες μέσα στη σχέση και έχει γενικά ένα ρόλο ηγετικό! Χρειάζεται χώρο και έδαφος να εκφραστεί, θέλει κάποιον να πιστεύει απόλυτα σε αυτόν! Το ρόλο εύκολα και με πολύ προθυμία έρχεται να αναλάβει το άτομο με τη Σελήνη. Είναι διατεθειμένο να κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει το σύντροφο του, θα υιοθετεί ενστικτωδώς έναν υποστηρικτικό ρόλο απέναντί του, ειδικά σε ό, τι αφορά την ανατροφή των παιδιών και την εκτέλεση υπηρεσιών. Αυτή είναι μια βασική πηγή αρμονίας και για τους δύο, με μεγάλη προοπτική ανάπτυξης και αμοιβαίας ευτυχίας. Αυτό θυμίζει λίγο την παραδοσιακή εικόνα του ζευγαριού αυτό που ξέραμε από τους παππούδες μας! Το άτομο με τον Ήλιο αντιπροσωπεύεται ένα ιδανικό για το οποίο θα ήθελε να ζει το άτομο με τη Σελήνη! Το ωραιότερο σε αυτή την όψη είναι ότι ζευγάρι αγαπιέται παραβλέποντας τις αδυναμίες και τα ελαττώματα του συντρόφου! Ο γάμος τους θα είναι γεμάτος επικοινωνία και δημιουργικότητα!

Ήλιος σε αντίθεση με Σελήνη | Σελήνη σε αντίθεση με Ήλιο

Η σχέση με την όψη αυτή έχει ίσως τη μεγαλύτερη δυναμική! Η έλξη είναι αμοιβαία και ισχυρή, τα άτομα μπορεί να νοιώθουν μια έντονη ανάγκη δέσμευσης και εξάρτησης μέσα στη σχέση. Το άτομο με τον Ήλιο είναι πιο δυναμικό, τείνει να κυριαρχήσει στη σχέση, έχει μεγάλη κτητικότητα και συχνά μπορεί να είναι και απόλυτος στις απόψεις του και μονοκόμματος στους τρόπους του. Αυτό μπορεί να σημαίνει, ότι δεν παραδέχεται εύκολα τα λάθη του. Το αποτέλεσμα είναι το άτομο με τη Σελήνη να νοιώθει συναισθηματικά ευάλωτο, κακόκεφο και συχνά να έχει παράλογες απαιτήσεις. Αυτή η σχέση προχωρά παραπαίοντας από την απόλυτη ευτυχία και στην απόλυτη θλίψη. Εκεί που το ζευγάρι βρίσκεται στην αντιπαλότητα και την ασυνεννοησία, μπορεί θαυμάσια να συμπληρώσει και να καλύψει ο ένας τον άλλο απόλυτα. Μέσα από αυτή τη σχέση τα άτομα νοιώθουν ότι πρέπει να αυτό-επιβεβαιώνονται συνέχεια. Το έχουν ανάγκη, για να μην χάσουν την ταυτότητα τους λόγω της μεγάλης δυναμικής που εκπέμπει αυτή η σχέση. Το σίγουρο είναι ότι το άτομο με την Σελήνη αισθάνεται ασφάλεια με το άτομο με τον Ήλιο, όπως και το άτομο με τον Ήλιο αισθάνεται τη συντροφικότητα του ατόμου με τη Σελήνη. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ξεκαθαρίσουν τους ρόλους από την αρχή, να σεβαστούν ο ένας τη μοναδικότητα του άλλου, να ξεκαθαρίσουν ακόμα την πορεία και το είδος της σχέσης που θα ήθελαν. Αν το καταφέρουν αυτό, τότε η ψυχική τους σύνδεση θα είναι μοναδική! Ο γάμος τους όμως θα είναι γεμάτος με εντάσεις και ασυμφωνίες!

synastria_zevgariou
Όψεις Ήλιου – Σελήνης | Αδελφές ψυχές

 

Κείμενο: Λία Βουζιούρη

Πηγή: astrolife.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s