Το Playboy γιορτάζει τα 60α του γενέθλια με εξώφυλλο την 40αρα Moss

kate_moss_playboy

Η 40αρα Kate Moss στη συλλεκτική έκδοση του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του Playboy

Η Kate Moss θεωρείται η πιο επιθυμητή γυναίκα στον κόσμο. Πως τεκμηριώνεται αυτό; Η καλύτερη απόδειξη είναι η απόφαση των υπευθύνων του περιοδικού Playboy να επιλέξουν το supermodel για να κοσμήσει το εξώφυλλο της 60ης επετειακής έκδοσης του προσεχούς Ιανουαρίου.

Προφανώς, μια αφορμή για την επιλογή αυτή στάθηκε και το γεγονός πως τα 60α γενέθλια του περιοδικού Playboy συμπίπτουν με τα 40α γενέθλια της Kate Moss.

playboy_moss

Το σούπερ μόντελ Κέιτ Μος στο Playboy

Ο διευθυντής του περιοδικού Jimmy Jellinek, υποστήριξε: “Πρόκειται για ένα brand με παγκόσμια εμβέλεια. Οπότε χρειαζόμασταν ένα icon με παγκόσμια απήχηση. Μιλάμε για το πρόσωπο του Burberry, το μεγαλύτερο supermodel του κόσμου στο εξώφυλλο του Playboy. Είναι η τέλεια παρτενέρ για να μπορέσουμε να περάσουμε στα επόμενα 60 χρόνια. Το πρώτο εξώφυλλο ήταν η Marilyn Monroe πριν από 60 χρόνια, η πιο δυνατή εικόνα της εποχής. Τώρα, έχουμε την Kate Moss”.

monroe

Marilyn Monroe

Το πρώτο cover girl του “Playboy” ήταν η Marilyn Monroe, αν και στην πραγματικότητα ποτέ δεν πόζαρε για τον φακό κανενός φωτογράφου του “Playboy”. Τον Δεκέμβριο του 1953 ο Χέφνερ στην κουζίνα του διαμερίσματός του στο Σικάγο με δανεικά χρήματα από τη μητέρα του έστηνε το πρώτο τεύχος του “Playboy”.  Δεν είχε ιδέα αν θα υπάρξει και δεύτερο, και φυσικά δεν το αρίθμησε. Το πρώτο κορίτσι του “Playboy” δεν ήξερε καν ότι θα είναι το εξώφυλλό του.

Η φωτογραφία της Μέριλιν είχε τραβηχτεί για λογαριασμό ημερολογίου. Το μισάνοιχτο αισθησιακό γεμάτο υποσχέσεις λάγνο στόμα της, όμως, ήταν με μια λέξη αυτό που έψαχνε ο Χέφνερ: sexy. Αυτό το διαφημιστικό κόλπο με τη φωτογραφία της Μέριλιν έκανε το πρώτο τεύχος ανάρπαστο: πούλησε 53.991 τεύχη στην τιμή των 50 σεντς.

Στις 10 Ιανουαρίου 1967 ο Χέφνερ προσπαθεί να εισάγει την Ιταλίδα δημοσιογράφο Οριάνα Φαλάτσι στο αντρικό σύμπαν του “Playboy” (σε συνέντευξη στο περιοδικό “Look”):

«Το κουνέλι, κουνελάκι για τους Αμερικανούς, κουβαλάει σεξουαλικούς συνειρμούς. Το διάλεξα ως logo επειδή είναι ντροπαλό, ζωηρό, χαρούμενο, αξιαγάπητο και σέξι. Πρώτα σε μυρίζει και μετά το σκάει πηδώντας. Επιστρέφει και θέλεις να το χαϊδέψεις. Ένα κορίτσι θυμίζει κουνελάκι. Αναλογιστείτε ποιο πρότυπο κάναμε διάσημο. Την Playmate του μήνα. Δεν είναι ποτέ η γυναίκα που δεν μπορείς να αποκτήσεις, μια δύσκολη σοφιστικέ γυναίκα. Είναι νέα, αθλητική, το κορίτσι της διπλανής πόρτας, όχι μια femme fatale που φορά εσώρουχα με δαντέλες, έχει κατάθλιψη και είναι εγκεφαλικά σέξι. Το κορίτσι του “Playboy” δεν φορά εσώρουχα, είναι γυμνή και ευτυχισμένη».

moss

Κέιτ Μος: Εξώφυλλο της 60ης επετειακής έκδοσης του Playboy

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s