Τo μυστικό ήταν ζάχαρη της Τέσυς Μπάιλα (Βιβλιοκριτική)

zaxari
“Τo μυστικό ήταν ζάχαρη”

Το μυστικό ήταν τελικά η ζάχαρη, ή μήπως όχι;

Το μυστικό της επιτυχίας του συγκεκριμένου μυθιστορήματος είναι η εξαιρετική πένα της κυρίας Τέσυς Μπάιλα. Μέσα από εξαίσιες περιγραφές που δεν κουράζουν τον αναγνώστη, η συγγραφέας στο πρώτο μέρος μας μεταφέρει στην Κρήτη, την εποχή του Μεσοπολέμου και μας αφηγείται τη ζωή της Κατίνας και της οικογένειάς της.

baila
Τέσυ Μπάιλα

Η ζωή της είναι απόλυτα συνυφασμένη με την κρητική παράδοση και τις απόψεις για το θεσμό της οικογένειας που αυτή ορίζει. Η Τέσυ  Μπάιλα με την αμεσότητα και την παραστατικότητα της γραφής της μας κάνει να αισθανόμαστε λες και ζούμε στην κρητική επαρχία, και βιώνουμε τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις του τόπου από τη μια, αλλά και τα συναισθήματα, τις απόψεις και τα διλήμματα των ηρώων.

Ένα μυθιστόρημα λυρικό, κινηματογραφικό, σύγχρονο και τόσο ρεαλιστικό που σε κάνει να ταυτίζεσαι με την ηρωίδα και την, ομολογουμένως, τραγική και δύσκολη ζωή της και να αφουγκράζεσαι τα μηνύματα και τα ηθικά διδάγματα που κρύβουν οι σελίδες.

Κατίνα και Θέμελης: Ένα εκρηκτικό και συνάμα τραγικό δίδυμο, στο δεύτερο μέρος του βιβλίου. Ποιος είναι ο θύτης και πιο το θύμα;
O βίαιος, εκρηκτικός και ζηλιάρης Θέμελης, που εκφράζει την παθολογικά αρρωστημένη αγάπη του κακοποιώντας σωματικά και ψυχικά τη γυναίκα του, ή η Κατίνα, η οποία από μικρή έχει μάθει πιστά να ακολουθεί το ριζικό της, το γραμμένο της, και δέχεται στωικά και αδιαμαρτύρητα αυτό που η μοίρα όρισε για αυτή; Δύο άνθρωποι απόλυτα εξαρτημένοι ο ένας από τον άλλο, που «μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε»…
Ποια θα είναι η κατάληξή τους;

Ένα μυθιστόρημα -κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός– που αξίζει να διαβαστεί, που θα σας ταξιδέψει, που θα σας προβληματίσει! Ένα ταξίδι που απλά… δεν θα θέλετε να τελειώσει!

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=yegQylqSeRs’%5D

17 comments

  1. Το έχω διαβάσει ήδη το συγκεκριμένο βιβλίο το οποίο το βρήκα εκπληκτικό! Μου χάρισε εικόνες τόσο ζωντανές που δεν θα μπορούσα να τις έχω ούτε αν ζούσα στην εποχή του μεσοπολέμου. Όσο για την κριτική οφείλω να ομολογήσω πως είναι αξιοθαύμαστη. Συγχαρητήρια και στις δυο σας!

    Like

  2. H αρχή μιας νέας συνεργασίας! Μαρία Τρίγκα σε ευχαριστώ θερμά! Τέσυ Μπάιλα συγχαρητήρια για το βιβλίο που έγραψες!

    Like

  3. Elia Kouri εγώ σ' ευχαριστώ! Καλή αρχή και ας είναι μόνο ένα απλό ξεκίνημα για σένα που θα γίνει εφαλτήριο για τα καλύτερα που έρχονται 🙂

    Like

  4. συγχαρητήρια Έλια μου!!!όσο για το βιβλίο…δεν έχω λόγια…καταπληκτικό!!!μπράβο στην Κ.Μπάιλα!!!

    Like

Leave a comment