Περιμένοντας τον Άντρα της Ζωής σου, τον Έναν και Μοναδικό…

andras_tis_zoisΕίναι αυτό το κορίτσι η Ν. που με έχει κάνει add εδώ και τρεις εβδομάδες στο Facebook, δεν έχουμε μιλήσει ποτέ, και ξαφνικά, το Σαββατοκύριακο που πέρασε, μου αποκάλυψε το λόγο. «Γεια, νομίζω ότι είσαι το Delivery Boy. Θέλω να ρωτήσω κάτι πολύ γενικό, δεν πειράζει αν δεν απαντήσεις».

Η Ν. με ρώτησε αν πιστεύω ότι υπάρχει τελικά αυτός ο Ένας που ονειρεύονται όλα τα κορίτσια για σύντροφό τους, ή αντίστοιχα αν εγώ ή κάποιος φίλος μου έχουμε γνωρίσει τη Μία.

Αγαπητή Ν., το σημερινό ντελίβερι είναι δικό σου.

Απαντώ γρήγορα για την περίπτωση που θες απλά ένα ναι ή ένα όχι, ώστε να συνεχίσεις ξένοιαστη τις δουλειές σου παρασκευιάτικο.  Λοιπόν.  Ναι, πιστεύω ότι υπάρχει αυτός ο Ένας και αυτή η Μία εκεί έξω. Όχι, δεν την έχω βρει. Ναι, έχω νομίσει ότι την έχω βρει. Ναι, δυο-τρεις κολλητοί μου την έχουν βρει. Όχι, δεν το έχουν καταλάβει και οι τρεις. Φαντάζομαι, για να με ρωτάς δηλαδή, είσαι και εσύ στο ψάξιμο.

Κάποιοι τα κατάφεραν...
Κάποιοι τα κατάφεραν…

 

Το βασικό πρόβλημα με τον Έναν δεν είναι η φάση της αναζήτησής του, αλλά η ευτυχής συγκυρία που θα σου επιτρέψει να καταλάβεις ότι τον βρήκες. Κανείς δεν σου εγγυάται ότι θα τον βρεις, παρότι θα το νομίζεις κάμποσες φορές. Εγώ σου εγγυώμαι ότι υπάρχει. Υπάρχει όμως σε σχήματα, πρόσωπα, χρώματα, εκδόσεις που ίσως δεν έχεις φανταστεί.

Να στο πω, αλλιώς. (Δεν ξέρω και ποιος σ’ αρέσει ρε συ Ν). Ας πούμε έστω ότι σ’ αρέσει ο Ράφα Ναδάλ. Μη γελάς, έχω μια φίλη που πεθαίνει γι’ αυτό το Ισπανό αγόρι. Δεν είναι ο Ένας σου ο Ράφα Ναδάλ. Δεν γίνεται να είναι ο Ένας κάποιος που δεν σε ξέρει και που δεν θα σε γνωρίσει ποτέ. Λίγες φορές γίνομαι νομοτελειακός και αυτή θα είναι μία από αυτές.

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις όντως βρει τον Έναν, αν δεν είσαι ταυτόχρονα η Μία γι’ αυτόν.

Όταν τον βρεις τον Έναν, δεν μένει παρά να προσφέρεις λουλούδια στους γονείς του...
Όταν τον βρεις τον Έναν και μοναδικό…, δεν μένει παρά να προσφέρεις λουλούδια στους γονείς του…

 

Ο Ένας θα νιώθει πεταλούδες και έντομα στο στομάχι του όταν είναι δίπλα σου, ακριβώς όπως κι εσύ κάθε φορά που τον αντικρίζεις. Δεν πάει αλλιώς.  Ο Ένας θα έρθει για να σε κάνει ευτυχισμένη, όχι για να χάσεις 12 κιλά σε δύο μήνες. Δεν είναι ο Ένας αυτός που θα σε κάνει να αδυνατίσεις. Αυτός είναι απλώς ένας (χωρίς άρθρο και χωρίς κεφαλαίο Ε).

Κάποιοι ακόμα προσπαθούν...
Κάποιοι ακόμα προσπαθούν…

 

Προφανώς, ακούγονται ιδανικά αυτά που λέω, αφενός γιατί είναι, και αφετέρου, γιατί εδώ πέρα μιλάμε για κάτι που δεν συμβαίνει κάθε μέρα. Το μόνο που έρχομαι να σου πω Ν. είναι ότι μπορεί να συμβεί και σε σένα.

Τώρα, κάτι ταραγμένες θεωρίες τύπου «ο Ένας μπορεί αυτή τη στιγμή να κάνει μπάνιο στην Αδελαϊδα και να μην τον γνωρίσω ποτέ», κρίνονται επιεικώς ασόβαρες. Αν καίγεσαι τόσο, μπορείς να ταξιδέψεις στην Αδελαϊδα για να κάνεις το cross check. Θα πρότεινα να κάνεις οικονομία και να μην πετάξεις άδοξα τόσα λεφτά. Αντ΄αυτού, προσπάθησε να ανοίξεις τα μάτια και να κοιτάξεις τριγύρω. Ή, μπροστά σου. Καμιά φορά αυτό που ψάχνουμε είναι μπροστά μας και εμείς κοιτάμε από την άλλη. (Εντάξει, άνθρωποι είμαστε).

Κάποιοι δεν θα τα καταφέρουν ποτέ...
Κάποιοι δεν θα τα καταφέρουν ποτέ…

 

Τι διαφορά λοιπόν έχει ο Ένας από τους γκόμενους, συγγνώμη, τα αγόρια εννοώ, που είχες μέχρι τώρα; Την απόλυτη. Τη μεγαλύτερη. Είναι αυτό που δεν έχεις γνωρίσει ως τώρα, γι’ αυτό, σα φίλος, σε συμβουλεύω να αφήσεις στην άκρη τα στερεοτυπικά «εμένα μ’ αρέσουν μόνο οι ψηλοί», ή «ο δικός μου Ένας θα με πηγαίνει κάθε χρόνο στο Gstaad», γιατί είδαμε τι προκοπή έκανες και με τους ψηλούς και με τους πλούσιους.

Και κάποιοι τα παράτησαν και χαζεύουν τον ουρανό...
Και κάποιοι τα παράτησαν και χαζεύουν τον ουρανό…

Κείμενο: Ηλίας Αναστασιάδης

Πηγή: savoirville.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s