“Είμαστε εδώ με ποιήματα και μουσική”, για 2η χρονιά στην Κλαυθμώνος

poiisi_ekdilosi

 Όχι, δεν ήρθε ακόμα η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (τον Μάρτη είναι πάντα το «επίσημο» ραντεβού), αλλά να που οι δημιουργοί του λόγου αυτό το Σεπτέμβρη μας δίνουν συντονισμένα ραντεβού με τους στίχους σε κήπους και πλατείες, σε μουσεία και μνημεία.

«Είμαστε εδώ με ποιήματα και μουσική» δηλώνουν σήμερα Τρίτη 17/9, στις 7.30 μ.μ., για δεύτερη χρονιά στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η εκδήλωση που ξεκίνησε από μια ιδέα των ποιητών Γιώργου Δουατζή και Κώστα Κρεμμύδα, εκδότη του λογοτεχνικού περιοδικού «Μανδραγόρας», προτείνει μια συνάντηση λόγου και μελωδίας με τη συμμετοχή μιας πλειάδας δημιουργών (μεταξύ άλλων οι μουσικοί Αφροδίτη Μάνου, Νότης Μαυρουδής, Γιώργος Μεράντζας και Θάνος Ανεστόπουλος και οι ποιητές Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, Νάνος Βαλαωρίτης, Γιάννης Δάλλας, Κωστής Τριανταφύλλου και Θωμάς Τσαλαπάτης).

klafthmonos

Και έπεται… πολυεθνική συνέχεια με το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών, που ενορχηστρώνει ο Κύκλος των Ποιητών, να προσκαλεί καταξιωμένες αλλά και φωνές της νεότερης γενιάς (λ.χ. Ομέρο Αρίτζις, Τίτος Πατρίκιος, Κική Δημουλά, Γιάννης Κακουλίδης, Έλσα Κορνέτη, Γκέρχαρντ Φάλκνερ) να ξετυλίξουν τις σκέψεις και τους στίχους τους επί μία εβδομάδα σε διαφορετικές γωνιές της πόλης, από τον κήπο του Μεγάρου Μουσικής και μεγάλα κεντρικά μουσεία (Ακρόπολης, Μπενάκη, Κυκλαδικής Τέχνης, Βυζαντινό) ως τη Μονή Καισαριανής και τον Πειραιά.

Πηγή: athinorama.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s