Παρουσίαση: Το Μυστικό ήταν η ζάχαρη και Φιλμ Νουάρ στη Σκύρο

skyros2Ήταν όμορφα στη Σκύρο Παρέα με την Τέσυ Μπάιλα και τον Δημήτρη Στεφανάκη

Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ήλιος στραφτάλιζε στη θάλασσα καθώς ανοιχτήκαμε στο Αιγαίο από την παραλία της Κύμης. Χιλιάδες καθρεφτάκια πλημμύρισαν τον τόπο γύρω μας. Προορισμός μας, η Σκύρος. Ο τελικός σταθμός του Φιλμ νουάρ του βραβευμένου συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη και ο αρχικός του Mυστικού της Zάχαρης.

Εκεί, στη Χώρα της Σκύρου, με τα γραφικά σοκάκια της, η αυλαία του Φιλμ Νουάρ, ενός μυθιστορήματος κατασκοπείας, ιντριγκών, πολιτικού παρασκηνίου, που η δράση του απλώνεται σε Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία, Ρωσία, Ελλάδα, θα έπεφτε. Για να ανοίξει λίγο αργότερα μια νέα –αυτή της Άριας, του κόσμου από την αρχή–, ενώ ταυτόχρονα θα έκανε τα πρώτα του βήματα Το μυστικό ήταν η ζάχαρη της Τέσυς Μπάιλα και θα συστηνόταν στο αναγνωστικό κοινό. Ήταν πανέτοιμο να το πάρει από το χέρι και να το ξεναγήσει στην Κρήτη του αρχών του προηγούμενου αιώνα, να διατρέξουν μαζί τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και να κατέβουν στον μεταπολεμικό Πειραιά. Με συντροφιά την Κατίνα, την Κωνσταντάκαινα, τον Θέμελη, τον μικρό Θράσο… Καλοτάξιδο!

skyros3

Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013 ώρα 20.00

Στο καφέ-μπαρ Agora μέσα σε ζεστή ατμόσφαιρα και κατάλληλη μουσική επένδυση, παρέα με καλούς φίλους, λευκό κρασί, σταφύλι, τυρί και αποξηραμένα σύκα, αλλά και λουκουμάδες, γίνεται η παρουσίαση των δύο βιβλίων.

skyros4

Συντονιστές της βραδιάς οι Πέτρος Μέγγος και Κατερίνα Πουλισσίου, ιδέα των οποίων ήταν και η πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης. Ο Δημήτρης Αλεξίου και ο Χαράλαμπος Β. Κατσιμπαρδάς παρουσίασαν τα μυθιστορήματα, διάβασαν αποσπάσματα και συνομίλησαν με τους συγγραφείς. Η ωραία βραδιά έκλεισε με τους τελευταίους να υπογράφουν αντίτυπα των βιβλίων τους.

skyros5

Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013skyros

Ύστερα από ένα γεμάτο τριήμερο το πλοίο του γυρισμού μάς περιμένει στο λιμάνι. Σκύρο, έχε γεια!

Ελένη Κίτσου

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s