Φθονώ, άρα υπάρχω

jealousΚοιτάζω γύρω μου, και βλέπω σε κάθε πρόσωπο τα ίδια. Λες και όλοι έχουμε την ίδια μούρη.

Πρόσωπα σκυθρωπά, αγέλαστα, σαν να είναι όλη μέρα θυμωμένα, με αποτυπωμένη πάνω τους μιζέρια και την ξινίλα. Πρόσωπα γεμάτα απάθεια.

Καθείς για την πάρτη του. Για τον διπλανό του κανείς δεν νοιάζεται, παρά μόνο όταν τον φθονεί.

Και αυτός ο φθόνος είναι το μεγάλο κακό της φυλής μου. Ναι, μιλάω σαν Έλληνας.
Σε φθονώ για την ομορφιά σου, τα νιάτα σου, την επιτυχία σου, τα λεφτά σου, το αμάξι σου, την γυναίκα η την γκόμενά σου, το σπίτι σου, την πισίνα σου, τη δουλειά σου, τους φίλους σου, την ηρεμία και τη γαλήνη σου..

Δεν βλέπω κανέναν λόγο να σε αγαπήσω, μα όπως βλέπεις, έχω ένα σωρό να σε φθονώ. Μπορώ να σε σταυρώσω με την πρώτη ευκαιρία, μου είναι εύκολο. Θα το ευχαριστηθώ να σε βλέπω να σφαδάζεις από πόνο. Να σε γλιτώσω από τη σταύρωση όμως, μου έρχεται κομματάκι δύσκολο. Κατάλαβέ με, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Είμαι Έλληνας.

Αυτός ο φθόνος με θρέφει, αυτός με μεγαλώνει από τα γεννοφάσκια μου, αυτός με ανδρώνει και αυτός με τρώει κάθε μέρα, μέρα με τη μέρα, ως την τελευταία μέρα.
Παύω να φθονώ όταν πεθάνω μόνο. Μη σου πω πως και πεθαμένος, είμαι ικανός να φθονώ ακόμα και τον διπλανό μου, γιατί ίσως έχει ομορφότερο μνήμα από μένα, η του ανάβουν μεγαλύτερα κεριά, η τον επισκέπτονται πιο πολλές φορές, ή του βάζουν λουλούδια στο μνήμα, ενώ στο δικό μου φυτρώνουν τσουκνίδες.
Από την άλλη βέβαια, αισθάνομαι μια χαιρεκακία που δεν μπορεί να σηκωθεί να τα βάλει σε κανένα βάζο, ή να τα ποτίσει μονάχος..χε χε!

Σου είπα, είμαι Έλληνας. Όποιος δεν φθονεί, δεν είναι ορίτζιναλ, είναι Έλληνας μαϊμού. Σου φαίνομαι για ιμιτασιόν; Όχι… Για μαϊμού; Ούτε… Ε, αυτό λέω…
TGB

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s