Η μαγική τερακότα

bronzeΤο αγαπημένο προιόν των γυναικών, η τερακότα έχει κερδίσει τους περισσότερους ψήφους τις καλοκαιρινές σεζόν και όχι μόνο! Όλες την έχουμε λατρέψει, μιας που αυτόματα μεταμορφώνει την επιδερμίδα μας και μας δίνει αυτήν την μπρούτζινη ηλιοκαμμένη λάμψη!

Τι είναι όμως η τερακότα;
Η τερακότα προέρχεται απ’ τη σύνθετη λατινική λέξη ”terra cotta”, που σημαίνει ”ψημένη γη” και είναι μια κεραμική ύλη με κοκκινωπό χρώμα, που παράγεται όταν ψηθεί άργιλος με πολλή περιεκτικότητα σε σίδηρο.

Σήμερα η τερακότα είναι η πούδρα με το καφέ-κοκκινωπό χρώμα, το λεγόμενο μπρονζέ και χρησιμοποιείται σαν ρουζ, ή σ’ όλο το πρόσωπο για ηλιοκαμμένη όψη.

Η τερακότα ταιριάζει σ’ όλες τις γυναίκες, ακόμα και στις πιο ανοιχτόχρωμες, και υπάρχει σε πολλές αποχρώσεις ώστε να επιλέξουμε την κατάλληλη την περιπτωσή μας.

Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

1.Τις ματ τερακότα πούδρες για κοψίματα

2. Τις ιριδίζουσες πούδρες για λάμψη

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ματ τερακότα για κοψίματα και για ρουζ, την απλώνετε με το πινέλο του ρουζ στα ζυγωματικά και σβήνετε προσεκτικά στις ριζές των μαλλιών απαλά.
Προσοχή: καλό είναι να “τινάξετε” το πινέλο, ώστε να φύγει η περιττή ποσότητα ώστε να μην σας βγεί πολύ σκούρο.

Όταν πάλι θελήσετε μια ηλιοκαμμένη λάμψη σ’ όλο το πρόσωπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ιριδίζουσα τερακότα μ’ ενα φαρδύ πινέλο και να απλώσετε μια μικρή ποσότητα στο μέτωπο, στη μύτη, στο πηγούνι, και να σβήσετε όσο πιο ελαφρά στο λαιμό.

terakota_kai_lampsi

Επίσης, μπορείτε να τη συνδιάσετε με την ματ, για να κάνετε το κόψιμο που θέλετε, και μετά από πάνω την ιριδίζουσα, για extra λάμψη. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε και στις δύο περιπτώσεις είναι η υπερβολή στην ποσότητα, γιατί το αποτέλεσμα θα μας βγεί αφύσικο.

Η τερακότα είναι ένα προιόν που χρησιμοποιείται πολύ σε καλοκαιρινά μακιγιάζ και ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες και αυτό είναι που μας έχει κάνει να το λατρέψουμε!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s