20-21 Απριλίου 2013: Η Κέρκυρα τιμά τον Θερβάντες

cervantesΤο Επίτιμο Προξενείο της Ισπανίας στην Κέρκυρα, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και την Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας, διοργανώνει στις 20 και 21 Απριλίου 2013, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Θερβάντες, διήμερο εκδηλώσεων.

Το αφιέρωμα αυτό σίγουρα δεν επελέχτηκε να γίνει τυχαία τον Απρίλιο, αφού στις 23 Απριλίου 1616 έφυγε από τη ζωή ο Ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη, Μιγκέλ ντε Θερβάντες – και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σέξπιρ και αυτό στάθηκε σαν αφορμή για να καθιερωθεί από την Unesco η 23η Απριλίου ως η Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.

Έτσι λοιπόν, Κερκυραίοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, την ερχόμενη Τετάρτη θα διαβάσουν από τις 11:00 έως τις 17:00 αποσπάσματα από το κλασικό μυθιστόρημα της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας “Δον Κιχώτης” και στις 21/4, η Συμφωνική Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κερκύρας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση εμπνευσμένη από το έργο του Ισπανού λογοτέχνη.

Τις δύο εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα κ. Alfonso Lucini Mateo, ο οποίος θα εγκαινιάσει την εκδήλωση την Τετάρτη διαβάζοντας το πρώτο απόσπασμα από το πρώτο Κεφάλαιο του Α’ τόμου του έργου.

Για περισσότερες σχετικές πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επίτιμο Προξενείο της Ισπανίας στην Κέρκυρα στο τηλ. 26610-30457 ή στο email cervantes.corfu@gmail.com.

Πηγή: cervantes.corfu-2013.blogspot.gr

.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s