Τα πινέλα του μακιγιάζ και η φροντίδα τους

pinelaΑγγλιστί…How to clean your make up Brushes! Η υγιεινή στο μακιγιάζ είναι σοβαρή υπόθεση! Και ο καθαρισμός των πινέλων μας, επίσης. Δεν το λέω μόνο για την μακροζωία των πινέλων μας,

αφού θα γλυτώσουμε τα επιπλέον έξοδα – καθώς τα καλά εργαλεία του μακιγιάζ ξεκινάνε από 20 ευρώ το κομμάτι-, αλλά και για έναν ακόμη σοβαρό λόγο και πιο σημαντικό: την Υγεία της επιδερμίδας μας.

Συμβουλή Νο1

Μην αγοράζετε συσκευασίες με πολλά και όλων των ειδών τα πινέλα και ας είναι οικονομικά, γιατί έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης. Αγοράστε 3-4 βασικά (foundation, blush, eye shadow, eyeliner.. ) για να μπορείτε να βάφεστε και ύστερα εμπλουτίζετε την συλλογή σας… και φυσικά πετάτε τα παλιά .

Ας μιλήσουμε όμως λίγο για αυτό το θέμα. Γνωρίζατε ότι το 45% περίπου του προϊόντος που απλώνουμε με τα πινέλα πάνω στην καθαρή και ενυδατωμενη επιδερμίδα μας είναι ένα mix προϊόντων από προηγούμενες χρήσεις;

Δηλαδή, απλώνουμε το νέο μας  πχ foundation που μόλις αγοράσαμε συν, τουλάχιστον 2 από τα προηγούμενα που είχαμε πριν 4 μήνες περίπου. Aν δεν έχουμε πλύνει ΠΟΤΕ τα πινέλα μας, είναι σαν να απλώνουμε foundation που μας έπεσε στο πάτωμα…Πιστεύω πιο καθαρό προϊόν θα συλλέγαμε …και ας ακούγεται κάπως. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το ρουζ, την πούδρα, τις σκιές κ.α.

Συμβουλή Νο2

Ο απόλυτος καθαρισμός των πινέλων προτείνεται μόνο για τα πινέλα με φυσική τρίχα, τα υπόλοιπα συνθετικά καλής ποιότητας, ίσως χρειαστούν λίγη περισσότερη φροντίδα.

pinela makeup

Επιχείρηση NO MORE DIRTY FACE
1) Παίρνουμε το πινέλο μας και το βουτάμε κάθετα σε ένα μπολ με χλιαρό νερό 2-3 φορές.

Προσοχή : Όλες μας οι κινησεις θα είναι κάθετες, ώστε να βρέχονται μόνο οι τριχούλες και να μην υπάρχει πρόσβαση του νερού στο υπόλοιπο πινέλο,  γιατί μπορεί να αποκοπεί το κάτω μέρος με το πάνω ύστερα από λίγες μέρες. Αυτό σημαίνει ότι το νερό εισχώρησε στην ένωση, εγκλωβίστηκε και διέλυσε την κόλλα.

2) Παίρνουμε μια μικρή πετσέτα και την διπλώνουμε στα τέσσερα και βάζουμε στην μέση σαμπουάν. Ύστερα, παίρνουμε το πινέλο και όπως είναι το βρεγμένο το τρίβουμε, χωρίς να το πιέζουμε πάνω στην επιφάνια της πετσέτας, ώστε να καθαρίσει και να κάνει αφρό.

Προσοχή : Πάντα ανανεώνουμε την πετσέτα και το σαπούνι ώστε να είναι καθαρό για κάθε μας πινέλο.

3) Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και μεγάλη προσοχή – αν μπορούμε το κάνουμε στην βρύση, ή σε ένα μπολ, όπου το βουτάμε, αρκετές φορές, ώστε να ξεπλυθεί.

Προσοχή : Ανανεώνουμε το νερό για κάθε πινέλο.

4) Τα βουτάμε στο ξύδι, όπου είναι αντισηπτικό.
5) Τα αφήνετε να στεγνώσουν καλά σε φυσικό προκαλούν κατακόρυφα.

katharismospinelon

Αυτές είναι οι πολύ απλές κινήσεις για υγιή επιδερμίδα του προσώπου που μοιράζομαι μαζί σας.

Μαρία Φρίντα Σινανάι

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s