Σοκολατένιες καρδιές Αγίου Βαλεντίνου από την Marisa Churchill

sokolatokardiesΣήμερα με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας των ερωτευμένων το womland σας παρουσιάζει μια πανεύκολη συνταγή σεφ για τον Άγιο Βαλεντίνο, τις σοκολατένιες καρδούλες με παγωτό φράουλας.

Η καινούργια συνταγή ζαχαροπλαστικής για γλυκό με σοκολάτα Hearts with strawberry ice cream από τη διάσημη Ελληνοαμερικανίδα pastry chef, Marisa Churchill, που θα ξετρελάνει το αγαπημένο σας πρόσωπο και θα γλυκάνει τη σχέση σας.

 

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 1 φλιτζ. Σοκολάτα σε κομμάτια (κατά προτίμηση υγείας)
  • 2 φλιτζ. Παγωτό με γεύση φράουλας
  • 1/2 φλιτζ. φρέσκες Φράουλες ή raspberries
  • 2 κουτ. σούπας Άχνη Ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κάθε 15 δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνει λεία. Σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόχαρτο πάνω  σε ένα ταψί, περιχύνουμε τη σοκολάτα απλώνοντάς τη ομοιόμορφα, μέχρι να γίνει περίπου 1 εκατοστό παχύ. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σοκολάτα.

Μόλις η σοκολάτα έχει πήξει, θα χρησιμοποιήσουμε μια μικρή φόρμα για μπισκότα (κουπ πατ) σε σχήμα καρδιάς για να κόψουμε τη σοκολάτα σε καρδιές. kardies valentinou
Ο τρόπος που θα γίνει αυτό είναι ο εξής:
Βάζουμε την άδεια φόρμα μέσα σε ένα μπωλ με ζεστό νερό για περίπου 15 δευτερόλεπτα, ή μέχρι η φόρμα να είναι ζεστή όταν την αγγίζουμε. Έπειτα, στεγνώνουμε τη φόρμα και την πιέζουμε απαλά πάνω στην πηγμένη σοκολάτα μέχρι να κοπεί η σοκολάτα και να σχηματιστεί η καρδιά.
Για να κόψουμε και την επόμενη καρδιά, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το ζεστό νερό για όλες τις καρδιές.
Έπειτα, βάζετε την μια καρδιά σε ένα ωραίο πιάτο, προσθέτετε το παγωτό σας πάνω στην καρδιά (κατά προτίμηση δυο μπάλες) και τοποθετείτε από πάνω τη δεύτερη καρδιά. Συμπληρώστε με φρέσκιες φράουλες ή μούρα δίπλα στο πιάτο και πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη άχνη από πάνω για ντεκόρ.

Tip: Μπορείτε να κόψετε τις καρδιές από πριν και να τις φυλάξετε στο ψυγείο τυλιγμένες.

.

Σοκολατένιες καρδιές για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

 

Υλικά για 2 μερίδες

 

1 φλιτζ σοκολάτα σε κομμάτια

2 φλιτζ παγωτό με γεύση φράουλας

1/2 φλιτζ φρέσκες φράουλες ή raspberries

2 κ.σ. Άχνη ζάχαρη

 

Λεώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κάθε 15 δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνει λεία.  Σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόχαρτο πάνω  σε ένα ταψί, περιχύνουμε τη σοκολάτα απλώνοντάς τη ομοιόμορφα μέχρι να γίνει περίπου 1 εκατοστό παχύ. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά ή μέχρι η σοκολάτα να πήξει.

 

Μόλις η σοκολάτα έχει πήξει θα χρησιμοποιήσουμε  μια μικρή φόρμα για μπισκότα σε σχήμα καρδιάς για να κόψουμε τη σοκολάτα σε καρδιές.  Ο τρόπος που θα γίνει αυτό είναι ο εξής:

Βάζουμε την άδεια φόρμα μέσα σε ένα μπωλ με ζεστό νερό για περίπου 15 δευτερόλεπτα ή μέχρι η φόρμα να είναι ζεστή όταν την αγγίζουμε.

Έπειτα στεγνώνουμε τη φόρμα και την πιέζουμε απαλά πάνω στην πηγμένη σοκολάτα μέχρι να κοπεί η σοκολάτα και να σχηματιστεί η καρδιά.

Για να κόψουμε και την επόμενη καρδιά, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το ζεστό νερό για όλες τις καρδιές.

Μπορείτε να κόψετε τις καρδιές από πριν και να τις φυλάξετε στο ψυγείο τυλιγμένες.

 

Έπειτα  βάζετε τη μια καρδιά σε ένα ωραίο πιάτο, προσθέτετε το παγωτό σας πάνω στην καρδιά (κατά προτίμηση δυο μπάλες) και τοποθετείτε από πάνω τη δεύτερη καρδιά.  Συμπληρώστε με φρέσκιες φράουλες ή μούρα δίπλα στο πιάτο και πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη άχνη από πάνω για ντεκόρ.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s