MEET MR. BONES – Ένα παγκόσμιο φιλανθρωπικό πρόγραμμα της Kiehl’s

kakaniasΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο η δημοπρασία των τριών Mr. Bones της Kiehl’s, που φιλοτέχνησαν ο εικαστικός Κωνσταντίνος Κακανιάς, ο τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης και η δημιουργική ομάδα “Greece is for lovers”.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε για την υποστήριξη των σκοπών της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΜΕΡΙΜΝΑ», που έχει ως κύριο σκοπό της τη φροντίδα παιδιών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν μια σοβαρή αρρώστια, μια απώλεια ή το θάνατο. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1995 από εννέα έμπειρους επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο της υγείας και της παιδείας, οι οποίοι λειτουργούν διεπιστημονικά για την υλοποίηση των σκοπών της.

Την εικαστική επιμέλεια της έκθεσης που έλαβε χώρα στη Γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή ανέλαβε αφιλοκερδώς η curator κα Ολινκα Μηλιαρέση-Βαρβιτσιώτη, με εμπειρία στην οργάνωση και επιμέλεια σημαντικών διεθνών εκθέσεων και εκτεταμένη ενασχόληση με το art consulting σε ιδρύματα, εταιρίες, ιδιώτες και Γκαλερί πάνω σε θέματα τέχνης.

kiehls

Πρόκειται για μια ενέργεια στα πλαίσια του παγκόσμιου προγράμματος “Meet Mr. Bones” (Συνάντησε τον Mr.Bones) μέσω του οποίου η Kiehl`s έχει δεσμευτεί για την υποστήριξη ΜΚΟ σε όλο τον κόσμο που αφορούν στο HΙV/AIDS, στο παιδί και στο περιβάλλον, ενώ οι δωρεές θα ξεπεράσουν τα $200.000.Aaron Morse

Ο πρώτος σκελετός Mr. Bones, ήταν ένας πραγματικός ανθρώπινος σκελετός που χρησιμοποιούνταν από το ιδρυτικό μέλος της οικογένειας Kiehl’s, τον Aaron Morse, κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών του συμβουλών στους πελάτες του, πάνω σε διάφορες παθήσεις, αλλά και διάφορων θεραπειών για την αντιμετώπισή τους. Σήμερα, ο Mr.Bones αντιπροσωπεύει τη φαρμακευτική κληρονομιά της Kiehl’s, τη δέσμευση της για την εξυπηρέτηση των πελατών της, την εκπαίδευση και την επιστήμη.

 

Ο Γιώργος Μαζωνάκης μιλά για το “MEET MR. BONES”

 

  • Γιατί υποστηρίζετε την ενέργεια της Kiehl’s “Meet Mr Bones”;

Πάνω απ’ όλα είναι ο κοινωφελής  σκοπός, ότι όλα τα χρήματα που θα προκύψουν από τη δημοπρασία των έργων πάνε απευθείας στη Μέριμνα, για τα παιδιά δηλ. που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ασθένειας η Θανάτου στην οικογένεια τους. Από εκεί και πέρα η << μεταμόρφωση >> του σχετικού εμβλήματος της εταιρίας, του Mr.Bones, δημιουργεί μια ίντριγκα την οποία πολύ ευχαρίστως αποδέχομαι.

 

  • Τι σας εμπνέει;mazonakis

Αναφέρθηκα και παραπάνω και δεν έχω να προσθέσω κάτι σε σχέση με τον κοινωφελή σκοπό.

 

  • Πόσο πιστεύετε ότι μετράει το στυλ και η εμφάνιση στις μέρες μας;

Θα μου επιτρέψετε να σας πω  ότι σε μια εποχή κρίσης και μάλιστα τόσο έντονης, όπου πολύς κόσμος δοκιμάζεται, μετράει η ουσία των πραγμάτων και όχι τα άδεια πουκάμισα επομένως και στο θέμα που με ρωτάτε όπου υπάρχει κάποια  ουσία βρίσκω κι ένα ενδιαφέρον, αλλιώς το να προσποιείσαι κάτι δεν έχει κανένα αντίκρισμα.

 

  • Έχετε τραγουδήσει αφιλοκερδώς;

Δεν είναι κάτι που θα το διατυμπανίσω, το έχω κάνει για μένα και αν με αυτό βοήθησα έστω ελάχιστα ένιωσα και όποτε ξανασυμβεί θα νιώσω το ίδιο, μεγάλη χαρά.

 

  • Ποια είναι η ευχή σας;

Λιγότερος πόνος, περισσότερη γαλήνη, και κοινή προσπάθεια για να πάμε μπροστά.

 

  • Ως καλλιτέχνης, έχετε στόχους που θα θέλατε να επιτύχετε;

Κανείς καλλιτέχνης δεν ησυχάζει ποτέ. Σημασία όμως για μένα έχει να χαίρομαι αυτά που έχω καταφέρει και να μην αγχώνομαι για το μέλλον.

 

  • Ποια η σχέση σας με την τέχνη, γενικότερα;

Υπάρχουν τομείς που με ενδιαφέρουν περισσότερο, όπως οι εικαστικές τέχνες, θαυμάζω έργα και προσπαθώ να επικοινωνήσω με το δημιουργό τους, είναι κάτι που με μαγεύει.

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s