Το κέικ με σταγόνες σοκολάτας της σκληρά εργαζόμενης!

afrato1Εντάξει, ακόμη κι αν δεν είσαι εργαζόμενη, το cake μπορεί κάλλιστα να γίνει “πίτα”! Το κέικ μπορεί ευκολότατα να αποτύχει παταγωδώς, να το βλέπει η πεθερά και να λοξεύει το χαμόγελο.

Και να σε φέρνει σε τέτοια απελπισία που να θες να πάρεις όρκο να μην ξαναφτιάξεις. Αυτό το στάδιο το πέρασα μερικές φορές. Αλλά δεν το έβαλα κάτω. Και δικαιώθηκα. Το καλό με όσες δεν έχουν χρόνο είναι ότι τελικώς βρίσκουν τρόπους να απλουστεύσουν την ζωή τους.

Η παρακάτω σπιτική συνταγή του κέϊκ με κομμάτια σοκολάτας, αν εκτελεστεί κατά γράμμα, και η δόση φαντασίας περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα, γίνεται πεντανόστιμο, φουσκώνει πολύ, κι ακόμη περισσότερο εμείς από καμάρι και γλείφουν τα δάκτυλά τους όλα τα μέλη της οικογένειας! Τα παιδιά όμως, όλων των ηλικιών τα παιδιά, το “τσακίζουν” στην κυριολεξία.
Είναι μυστικό, αλλά όχι και μεγάλο : ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΠΟ!

Εμπρός κορίτσια !

Υλικά:afrato2

1 Βιτάμ
1 πακέτο ΦΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ (φουσκώνει μόνη της!)
1 φακελάκι Baking Powder ΓΙΩΤΗ (ω! ναι! όσο και να …”φουσκώνει μόνο του”, την βοήθεια την θέλει!)
4 Αυγά
1 ποτήρι του νερού Ζάχαρη (εεεε… κόψτε κάτι, εγώ βάζω ας πούμε 3/4 του ποτηριού)
1 Γιαούρτι στραγγιστό (εντελώς στραγγιστό, όποιο προτιμάτε)
2 Βανιλίτσες (του παλαιού τύπου)
1 φακελάκι ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΣΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΓΙΩΤΗ (προτιμώ την υγείας αλλά έχει και καταπληκτική γάλακτος… εσείς διαλέγετε!)

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει ελαφρά. Σε χαμηλή φωτιά για να μην καεί.. Βάζουμε στο μπωλ που θα χτυπήσουμε τα υλικά μας τη ζάχαρη και ρίχνουμε το βούτυρο. Χτυπάμε καλά και αμέσως ρίχνουμε το γιαούρτι. Το κάνουμε αυτό για να γίνει ακόμη πιο κρύο το μίγμα μας και να μην “κόψουν” τα αυγά. Ε, αμέσως ρίχνουμε και τα 4 αυγά μαζί. Ζζζζζζζ….. όλα τα χτυπάμε καλά.
Σε ένα μπωλάκι βάζουμε λίγο αλευράκι, όλο το baking powder και τις βανίλιες και ρίχνουμε απαλά χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα το μίξερ, για να μην σβολιάσει. Μετά, θα βάλουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι, αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ! μπορεί να μην χρειαστεί να μπει όλο.
Ο σκοπός μας είναι να έχουμε ένα μίγμα που να ΜΗΝ θυμίζει σοβά! Άρα, ίσως να μην απαιτηθεί όλη η ποσότητα του αλευριού.
Και το τελευταίο μεγαλειώδες βήμα, το βήμα που κάνει το κέϊκ το δικό μας να υπερέχει: οι σταγόνες κουβερτούρας ΓΙΩΤΗ ρίχνονται και ανακατεύονται! Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να είμαστε προσεκτικές. Δεν πρόκειται να λιώσουν, δεν πρόκειται να διαλυθούν, ούτε καν κατά το ψήσιμο!
Ω, ναι! Είμαστε έτοιμες για φούρνο.
Εδώ, θα σας πω άλλο ένα μυστικό, επειδή ακριβώς είμαστε ήδη κουρασμένες από τα πολλά που κάνουμε και το να πλύνουμε ένα ταψί θα μας εξαντλήσει, έχω βρει την υγειά μου χρησιμοποιώντας ανοξείδωτα ταψάκια μιας χρήσης. Είναι τόσο φθηνά, που ακόμη και σε αυτούς τους καιρούς, μπορούμε να τα πληρώσουμε! Αν λοιπόν έχετε ανοξείδωτα ταψάκια μιας χρήσης μακρόστενα, θα χρειαστείτε 3 (μοιράζοντας αναλόγως το μίγμα στα 3), αν έχετε στρογγυλό, ας είναι μεγάλο κι όχι μικρό! Ούτε βουτυρώνουμε, ούτε αλευρώνουμε μετά, ούτε μας κολλάει, ούτε το πλένουμε μετά!Αυτά κι αν είναι ωραία νέα! Όμως, φροντίστε να τοποθετήσετε την σχάρα του φούρνου σε μεσαίο επίπεδο, γιατί το μοναδικό μειονέκτημα της υπόθεσης αυτής είναι το ότι αν τα βάλετε χαμηλότερα “αρπάζουν” από κάτω! (ε, δεν μπορεί να τα έχει όλα κανείς!). Ψήνουμε στους 160-180 βαθμούς, στον αέρα, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καστανό χρώμα. Σαν αυτό που θα έπρεπε να έχουν όλα τα “επιτυχημένα” κέϊκ! Μπορούμε να σερβίρουμε υπερήφανες. Γιατί οι σταγόνες έχουν δώσει την απαλή σοκολατο-γεύση που θέλουμε, δεν έχουν απλωθεί παντού, και το κέϊκ μας είναι εντελώς βελούδινο!

Εμπρός, καλέστε και την πεθερά να απολαύσει σπιτικό κέικ από τα χεράκια σας! Αυτή τη φορά το στόμα της δεν θα βρίσκει τίποτε να πει, θα φάει όμως σίγουρα διπλό κομμάτι. Πάντως, εγώ σας ειδοποιώ: αν νομίζετε ότι θα σας μείνει περίσσευμα και για την επόμενη ημέρα, είστε πολύ γελασμένες!

Πέγκυ Παπαδοπούλου

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s