Κέικ Λεμόνι

<img src=" http://womland.com/wp-content/uploads/2012/11/lemoncake.jpg " συνταγές της Άγκαθα Κρίστι και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ηλέκτρα.

Οι συγγραφείς του “σινεφίλ τσελεμεντέ“, Ανν Μαρτινετί και ο Φρανσουά Ριβιέρ, είναι παθιασμένοι μελετητές του φαινομένου “Άγκαθα Κρίστι” και ως εκ τούτου είχαν μια έξυπνη ιδέα: αφαίρεσαν το αρσενικό, τη στρυχνίνη και τις άλλες θανατηφόρες ουσίες από τα εν λόγω πιάτα και τα παρέδωσαν αμόλυντα –αλλά ποτέ αποστειρωμένα– στον αναγνώστη.  

Ό,τι εν τέλει προέκυψε είναι κάτι πολύ περισσότερο από 100 θαυμάσιες συνταγές – που είναι ικανές να ανατρέψουν την άποψη πολλών για την “κακοσυστημένη” βρετανική κουζίνα.

Υλικά:

  • 200 γραμ. Αλεύρι
  • 150 γραμ. Βούτυρο
  • 100 γραμ. Ζάχαρη
  • 4 Αυγά
  • 2 Λεμόνια
  • 1 φακελάκι Μαγιά

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στου 180C βαθμούς και λειώνετε το βούτυρο μέσα στη φόρμα. Σπάτε τα αυγά και τα χτυπάτε, προσθέτοντας λίγη-λίγη τη<img src=" http://womland.com/wp-content/uploads/2012/11/saspenskaramele.jpg " το κέικ. Βγάζετε το κέικ από τη φόρμα όσο είναι ζεστό και το σερβίρετε στη θερμοκρασία που προτιμάτε. Αν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε το κέικ σας με μαρμελάδα λεμόνι και φλούδες από λεμόνι.

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s