Ο Πιερ Ασουλίν σήμερα στον Ιανό στην Αθήνα

Σήμερα, Πέμπτη 22/11 ο Πιέρ Ασουλίν θα μιλήσει για τη ζωή, το έργο του και το βιβλίο στην σημερινή εποχή σε συζήτηση με τον Ανταίο Χρυσοστομίδη.

Η εκδήλωση λογοτεχνίας θα γίνει στο βιβλιοπωλείο Ιανός στην Αθήνα (Σταδίου 24) στις 7μμ. και εκτός από τo βιβλίο θέμα της συζήτησης θα είναι και το αναγνωστικό κοινό στον καιρό της κρίσης.

Ο διάσημος γάλλος συγγραφέας, δημοσιογράφος και καθηγητής Δημοσιογραφίας, Pierre Assouline, που το τελευταίο του μυθιστόρημα είναι “Οι προσκεκλημένοι” από τις Εκδόσεις Πόλις, εκτός από άλλα μυθιστορήματα έχει εκδώσει βιογραφίες για τους Georges Simenon, Gaston Gallimard, Herge, Henri-Cartier Bresson κά, καθώς επίσης, έρευνες & συνεντεύξεις.

Ο Πιερ Ασουλίν γεννήθηκε το 1953 στην Καζαμπλάνκα. Είναι ένας από τους κορυφαίους κριτικούς λογοτεχνίας στη Γαλλία. Είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του Βραβείου Γκονκούρ. Διετέλεσε επί χρόνια διευθυντής σύνταξης του περιοδικού για τα βιβλία Lire. Σήμερα, εργάζεται ως κριτικός λογοτεχνίας στο περιοδικό Le Nouvel Observateur και ως χρονογράφος στην εφημερίδα Le Monde.

Το blog του La Republique des livres, με σχόλια και κριτικές βιβλίων, είναι ιδιαιτέρως δημοφιλές.

 

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s