Παρουσίαση του βιβλίου ‘Κατάματα’ της Ελένης Χαρούδη στη Θεσ/κη

Την ερχόμενη Τετάρτη 21/11 γίνεται στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση του βιβλίου “Κατάματα”. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της Ελένης Χαρούδη.

Η συγγραφέας μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού κάνει μια κατάθεση ψυχής που αφορά στο καρκίνο του μαστού που βίωσε.

Στο ‘Κατάματα’ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή, η συγγραφέας μας περιγράφει όλα όσα έζησε και ένιωσε από τη στιγμή που ο καρκίνος  εμφανίστηκε στη ζωή της. Πρόκειται για ένα ημερολόγιο συναισθημάτων που μέσα από την κάθε σελίδα του βιώνουμε την αγωνία της συγγραφέως και τους φόβους της μπροστά στο άγνωστο. Τα ερωτήματά της, δικαιολογημένα. Θα μπορέσω να αντέξω; Θα αφαιρέσουν το στήθος μου; Θα έχει ανταπόκριση η θεραπεία;

Η παρουσίαση του βιβλίου που θα σας λύσει αρκετά ακόμη ερωτήματα θα γίνει στο Ζoé στον πεζόδρομο της Ικτίνου στη Θεσσαλονίκη στις 7:30 μμ . Καλό θα ήταν να την στηρίξουμε εμείς οι γυναίκες, αφού μέσα από την συζήτηση εκεί θα μάθουμε πολλά ενδιαφέροντα για την ψυχολογία μιας γυναίκας που η ζωή της αλλάζει από την μία στιγμή στην άλλη λόγω της αρρώστιας αυτής.
Λόγια της συγγραφέως

Όταν το 2010 ο καρκίνος μου χτύπησε την πόρτα, αποφάσισα να ξεκινήσω να γράφω τις σκέψεις μου και όλα αυτά που θα περνούσα. Ποτέ δεν είπα «γιατί σε μένα;», αλλά ήταν κάτι που δεν περίμενα ποτέ να συμβεί… σε μένα! Σήμερα, ένα χρόνο μετά, ξέρω ότι εγώ τον προκάλεσα… Τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ. Ο καρκίνος πέρασε από τη ζωή μου παίρνοντας ένα κομμάτι από το σώμα μου, αλλά φεύγοντας μου άφησε πάρα πολλά! Ξέρω ότι θα σας φανεί κουφό, αλλά του είμαι ευγνώμων. Μέσα από όλη αυτή την περιπέτεια ξαναβρήκα τον εαυτό μου που με το πέρασμα του χρόνου, δυστυχώς, τον είχα χάσει. Έμαθα να ζω και να απολαμβάνω κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μου. Δε θεωρώ τίποτε πια δεδομένο. Και, φίλοι μου, η αρρώστια αυτή λέγεται ΚΑΡΚΙΝΟΣ και όχι ανίατη νόσος! Επίσης, όταν την προλάβουμε είναι θεραπεύσιμη. Και το πιο βασικό… δεν είναι μεταδοτική! Πιστέψτε με! Αλήθεια σας λέω! Ούτε όταν προφέρετε την λέξη αλλά ούτε όταν συναντάτε έναν καρκινοπαθή! Να ’στε πάντα καλά, με πολλά χαμόγελα και μην ξεχνάτε να εκμεταλλεύεστε το δώρο που σας έχει δοθεί και λέγεται… ΖΩΗ!

Σύντομο βιογραφικό της Ελένης Χαρούδη

Γεννήθηκε το 1962 στο Πολύκαστρο του νομού Κιλκίς. Το 1964 μεταναστεύει στη Γερμανία όπου παντρεύεται και αποκτά δύο παιδιά. Το 1994 επιστρέφει στην Ελλάδα και εγκαθίσταται μόνιμα στη Θεσσαλονίκη όπου και διαμένει μέχρι σήμερα. Αποφάσισε να γράψει το πρώτο της βιβλίο (Κατάματα, Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή) με αφορμή την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της. Θέλησε να μοιραστεί αυτή την εμπειρία της, ώστε να περάσει το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας σε κάθε αναγνώστη.

 

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s