Έκθεση ΕΚΠΛΗΞΗ 4 & Spectrum για τους αστέγους της Αθήνας

Το artaz, η Κλίμακα και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων διοργανώνουν την ΕΚΠΛΗΞΗ 4, μια ετήσια εικαστική εκδήλωση για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας.

Τα εγκαίνια της θα γίνουν την επόμενη Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου, στις 19:30, στην αίθουσα “Κωστής Παλαμάς” της “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων. Η εικαστική πλατφόρμα artAZ καλεί 300 καλλιτέχνες να δημιουργήσουν, ειδικά για την ΕΚΠΛΗΞΗ, από ένα έργο τέχνης. Τα έργα έχουν ενιαία διάσταση (18 x 24 εκ.) και προσφέρονται σε ενιαία συμβολική τιμή των 50 €, ενώ θα είναι υπογεγραμμένα στην πίσω πλευρά τους. Έτσι, η ταυτότητα του δημιουργού θα διατηρηθεί μυστική μέχρι να αποκαλυπτεί στην πώληση αγορά του έργου. Με άλλα λόγια, μία πραγματική “έκπληξη” θα περιμένει τους ενδιαφερόμενους, εξ ου και ο τίτλος της εκδήλωσης!

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, προσφέρουν τα έργα τους αφιλοκερδώς και τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων που θα εκτίθονται από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου θα διατεθούν στην “ΚΛΙΜΑΚΑ” για το Πρόγραμμα Υποστήριξης Αστέγων.

Η ΚΛΙΜΑΚΑ είναι ένας κοινωνικός φορέας, μη κερδοσκοπικός, ο οποίος παρέχει πολύπλευρες υπηρεσίες σε κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και την κοινωνική τους επανένταξη. Από το 2001 υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης στους άστεγους συμπολίτες μας, περιλαμβάνοντας δράσεις από την πρόληψη έως την αποκατάσταση. Το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων είναι μια πρωτοβουλία του φορέα ΚΛΙΜΑΚΑ, η οποία στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές και εθελοντική προσφορά.

Μέχρι τα εγκαίνια της έκθεσης, όπου θα μπορέσετε να δείτε περισσότερα από 300 έργα τέχνης και υιοθετήσετε όποιο εσείς επιλέξετε, μπορείτε να παρακολουθείτε τα έργα της ΕΚΠΛΗΞΗΣ IV on line στο artaz.gr – όπου θα ανεβαίνουν καθημερινά έργα καλλιτεχνών μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου.

Παράλληλα με την καθιερωμένη έκθεση των 300 έργων, στο δεύτερο επίπεδο της αίθουσας θα φιλοξενηθεί το Spectrum, μία ομαδική έκθεση, με έργα επιλεγμένων καλλιτεχνών, που παντρεύει διαφορετικές τεχνοτροπίες και εικαστικά ιδιώματα που απέχουν μεταξύ τους, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Δείγμα από τα έργα του Spectrum, βλέπετε στην παρακάτω εικόνα:

Πώληση έργων: Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012, 12:00 – μέχρι εξάντλησης των έργων, Αίθουσα Κωστής Παλαμάς, (Κτίριο Δ10), Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)

Είσοδος Ελεύθερη

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s