10 Beauty Rules


Αν βρίσκεσαι σε μια περίοδο όπου θέλεις να ανανεώσεις τα καλλυντικά σου και απλά χρειάζεσαι λίγες συμβουλές για να το κάνεις έξυπνα και ανώδυνα, χωρίς να ξοδέψεις για μια ακόμη φορά τα χρήματά σου

σε προϊόντα που δεν σου προσφέρουν αυτό που χρειάζεσαι, τότε, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω, for more expert help.

TRY BEFORE YOU BUY : Τα περισσότερα cosmetics companies, συμπεριλαμβανομένων και των πιο γνωστών brands, όπως είναι CHANEL, CHRISTIAN DIOR, CLINIQUE, CLARINS … κ.α. είναι πολύ γενναιόδωρα με τα give away τους. Οι πιο μικρές εταιρίες προσφέρουν samples ή travel-size portion να δοκιμάσετε πριν κάνετε την μεγάλη επένδυση.

Οι κανόνες για να το επιτύχουμε είναι απλοί και είναι οι εξής:
Rule N.1 Πρέπει να αποφεύγουμε την αγορά foundation, κυρίως όταν το πρόσωπο μας δεν είναι στην φυσιολογική του κατάσταση (προσωρινή ακμή, ξεφλούδισμα κ.α). Σε αυτήν την περίπτωση, καλύτερα είναι να περιμένουμε να βελτιωθεί η όψη του δέρματός μας (καλό είναι, αν μας συμβαίνει αυτό, να μην χρησιμοποιούμε καθόλου make up γιατί μπορεί να είναι η λάθος επιλογή και να έχουμε χειρότερο αποτέλεσμα από το επιθυμητό)
Rule N.2 Εάν έχουμε μόνιμα ακμή, ή κάποιο άλλο θέμα με το δέρμα μας καλό είναι να επισκεφθούμε έναν ειδικό και εκείνος να μας κατατοπίσει για το ποια είναι τα κατάλληλα προϊόντα και πως να συμπεριφερθούμε στο δέρμα μας. Γενικά, δεν είναι καλό να χρησιμοποιούμε extra κάλυψη εάν δεν την χρειαζόμαστε. Το ελαφρύ και φυσικό make up είναι το αποτέλεσμα που θέλουμε.
Rule N.3 Να έχουμε σκεφτεί από πριν τι θέλουμε να αγοράσουμε, και σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρχει συγκεκριμένο budget, έτσι ώστε να αποφύγουμε τις σπατάλες.
Rule N.4 Πηγαίνουμε τις ώρες που έχει λιγότερο κόσμο (καθημερινές – πρωινά), ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας και την απόλυτη προσοχή της πωλήτριας.
Rule N.5 Εντοπίζουμε την πωλήτρια με το σωστό μακιγιάζ για τα δικά μας προσωπικά κριτήρια.
Rule N.6 Λέμε ακριβώς στην πωλήτρια τι μας αρέσει και τι όχι και πόσο χρόνο διαθέτουμε για το μακιγιάζ μας (να ξέρει πως δεν είστε διατεθειμένη να απλώσετε 5 στρώσεις mascara).
Rule N.7 Πάντα φροντίζουμε να έχουμε μαζί μας μαντιλάκια καθαρισμού, έτσι ώστε μετά την απομάκρυνσή μας από το κατάστημα να αφαιρούμε το make-up – για την περίπτωση που η πωλήτρια ξόδεψε πολύ χρόνο για να μας εξυπηρετήσει και νιώσαμε άσχημα να το κάνουμε μπροστά της.
Rule N.8 Θυμηθείτε πως δεν χρειάζεται να τα αγοράζουμε όλα με μιας, εκτός και αν έχουμε πολλαπλές ανάγκες. Επίσης, δεν χρειάζεται να αγοράσουμε όλο το beauty packet μια εταιρίας. Ας σκεφτείτε πως δεν φοράμε ρούχα ενός σχεδιαστή μόνο, και το καλό αποτέλεσμα το πετυχαίνουμε όταν κάνουμε έξυπνους και στυλάτους συνδυασμούς. Τα απαραίτητα είναι: Foundation, Concealer, Ρουζ, Μάσκαρα, Lip-gloss, Lotion και Κρέμα (προσώπου και ματιών).
Rule N.9 Όσον αφορά τις κρέμες προσώπου, ποικίλουν και υπάρχει μια συγκεκριμένη για το δικό σας τύπο δέρματος. Κρέμα προσώπου και ματιών φοράμε από την ηλικία που αρχίζουμε να βαφόμαστε και όχι όταν πατήσουμε τα 20. Όσον αφορά την κρέμα νύχτας την φοράμε από τα 25 και μετά για πρόληψη, αφού σχεδόν όλες είναι αντιγήρανσης.
Rule N.10 Και για να μην ξεχνιόμαστε, ωραία τα κάθε είδους καλλυντικά μας, αλλά πάνω απ’ όλα είναι η υγεία της επιδερμίδας μας. Must, τα καθαριστικά προσώπου και η αντιηλιακή μας κρέμα (χειμώνα – καλοκαίρι), γιατί το να προσέχουμε τον δέρμα μας, μας “βγάζει ασπροπρόσωπες” σε κάθε ηλικία… Ας μην ξεχνάμε πως η ομορφιά πάνω απ’ όλα εκπέμπεται μέσα από μια καθαρή και υγιής επιδερμίδα!

 

Μαρία Φρίντα Σινανάι

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s