Τα νέα Tablets Windows 8 από Fujitsu, Asus, Dell & HP

Με την Microsoft να παρουσιάζει τα προϊόντα της μέσα στις επόμενες ημέρες, διάφορες κατασκευάστριες εταιρίες ανακοίνωσαν τις δικές τους προτάσεις γύρω από την κατηγορία των tablet συσκευών με Windows 8.

Ξεκινάμε με την Fujitsu, που παρουσίασε το Stylistic Q572, το οποίο ξεχωρίζει για τον επεξεργαστή του μιας και αυτός θα διαθέτει τον νέο διπύρηνο AMD Z-60 με υποστήριξη 4GB μνήμης RAM και SSD δίσκο με χωρητικότητα 64 ή 128 GB. Στα λοιπά χαρακτηριστικά του, έχουμε οθόνη αφής 10 ιντσών IPS με ανάλυση 1366×768 pixels, εμπρόσθια κάμερα 0,9MP, πίσω κάμερα στα 5MP και εκδόσεις με προ εγκαταστημένα είτε τα Windows 8, είτε τα Windows 8 Pro. Η εταιρία αναφέρει πως η αυτονομία της συσκευής ανέρχεται στις 7 ώρες με μία πλήρη φόρτιση.

Συνεχίζουμε με την Asus, η οποία έχει προγραμματίσει την εμπορική κυκλοφορία του νέου Taichi, ενός υβριδικού tablet/notebook με λειτουργικό σύστημα Windows 8 και δύο οθόνες, στο μπροστινό και το πίσω μέρος του “καπακιού”. Αναμένεται να εμφανιστεί στην διεθνή αγορά από αρχές Νοεμβρίου με τιμή που θα ξεκινά από τα 1.299 δολάρια για την έκδοση με αποθηκευτικό χώρο στα 128GB και θα φτάνει έως και τα 1.599 δολάρια.

Όλα τα μοντέλα της συγκεκριμένης σειράς θα διαθέτουν πλήρη ανάλυση στα 1920 x 1080 pixels, με οθόνη αφής HD 11,6 και στις δύο πλευρές. Η εταιρία προσπάθησε να διατηρήσει ένα σταθερό κοινό βάρος και για τα τρία της μοντέλα, περίπου στα 1,25 κιλά και με λεπτό προφίλ στα 3 χιλιοστά. Τα δύο φθηνότερα μοντέλα θα διαθέτουν επεξεργαστή Intel Core i5-3317U, ενώ η αμέσως επόμενη και πιο ακριβή έκδοση θα περιλαμβάνει επεξεργαστή Intel Core i7-3517U. Ένα ακόμη κοινό χαρακτηριστικό των τριών εκδόσεων είναι η χρήση κάρτας γραφικών Intel HD 400, η μνήμη RAM στα 4GB και η ύπαρξη δύο θυρών USB 3.0.

Σειρά έχει η Dell, η οποία θα ξεκινήσει και αυτή με την σειρά της την αποστολή των πρώτων Windows 8 tablet και την αρχή θα κάνει το Latitude 10 που θα διαθέτει Windows 8 Pro και αρχική τιμή στα 649 δολάρια. Κατά τις επόμενες εβδομάδες που πλησιάζουν, θα φτάσει και το νέο XPS Duo 12, ένα μετατρέψιμο notebook/υβριδικό tablet με κόστος στα 1.199,99 δολάρια. Τέλος, η Dell αναφέρει την άφιξη και του XPS 10 με Windows RT και αρχική τιμή στα 499 δολάρια.

Ας δούμε τώρα και τα σχέδια της HP, η οποία και ανακοίνωσε ότι τα νέα της tablet θα εμφανιστούν στην παγκόσμια αγορά από τις 14 Νοεμβρίου, με το Envy x2 το οποίο τροφοδοτείται με επεξεργαστή Intel Atom Clover-Trail και με οθόνη 11,6 ιντσών να κοστίζει περίπου 850 δολάρια, ενώ η εταιρία δεν θέλησε για την ώρα να μιλήσει περί τιμολόγησης και άλλων όσον αφορά το ElitePad 900, το νέο παραμετροποιήσιμο tablet που προορίζεται για επιχειρήσεις.

 

Πηγή: myphone.gr

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s