Εκδηλώσεις Οινογευσίας σε Θεσ/κη & Αθήνα

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου έρχονται στην Αθήνα οι οινοπαραγωγοί της Πελοποννήσου για να ενθουσιάσουν με τα κρασιά τους και την Δευτέρα 22/10 κάνουν γευστική δοκιμή των κρασιών τους στη Θεσσαλονίκη.

Το ξενοδοχείο Hilton στις 4/11 θα ανοίξει τις πόρτες του από τις 13:00 το μεσημέρι ως τις 20:00 το βράδυ για να φιλοξενήσει την καθιερωμένη εκδήλωση γευσιγνωσίας, με τίτλο “Οίνοι Πελοποννήσου, Φυσικά“.

Κατά τη διάρκειά της, οι επισκέπτες της θα μπορούν να δοκιμάσουν τα περισσότερα κρασιά της Πελοποννήσου από τους αμπελώνες και τα οινοποιεία 27 οινοπαραγωγών.

Κρασιά κάθε τύπου, με προεξάρχοντα εκείνα των κορυφαίων ονομασιών προέλευσης: Μαντινεία, Νεμέα, Μαυροδάφνη Πατρών, Πάτρα, Μοσχάτος Ρίου Πατρών, αλλά και δεκάδες άλλα, Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (πρώην Τοπικοί Οίνοι), καθώς και κρασιά από εξαιρετικές ελληνικές και ξένες ποικιλίες αμπέλου, θα βρίσκονται εκεί για να ικανοποιήσουν τη γευστική περιέργεια κάθε οινολάτρη.

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή σε κλήρωση για φιάλες πελοποννησιακών οίνων από τα συμμετέχοντα οινοποιεία. Οι οινοπαραγωγοί του Μωριά ανεβαίνουν στην Αθήνα για να παρουσιάσουν αυτοπροσώπως στο οινόφιλο κοινό τις ιδιαιτερότητες του πελοποννησιακού αμπελώνα, του πιο πλούσιου σε διαφορετικά αμπελοτόπια της Ελλάδας.

 


Η εκδήλωση της Αθήνας διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά, από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, για λογαριασμό της ΕΝΟΑΠ. Η είσοδος στην έκθεση κοστίζει 3€ και περιλαμβάνει το αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας, ενώ για τους επαγγελματίες η είσοδος είναι δωρεάν.

Πληροφορίες για την εκδήλωση στην Αθήνα: 210 766 0560 και info@vinetum.gr


Η δε εκδήλωση οινογευσίας στη Θεσσαλονίκη που θα λάβει χέρα στο Electra Palace Hotel διοργανώνεται από τη Wine Plus για λογαριασμό της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου και έχει ελεύθερη είσοδο.

Πληροφορίες για την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη: τηλ. 2310 888311, info@wineplus.gr

 

Πηγή: agronews.gr & wine.gr

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s