Πατέρας φοράει φούστες λόγω του bullying που υφίσταται ο γιος

“Στον πεντάχρονο γιό μου αρέσει να φοράει φορέματα” λέει ο Γερμανός μπαμπάς Nils Pickert. Τον κύριο Pickert δεν τον ένοιαξε ποτέ ότι στον γιο του αρέσει να φοράει κοριτσίστικα ρούχα,

“Στον πεντάχρονο γιό μου αρέσει να φοράει φορέματα” λέει ο Γερμανός μπαμπάς Nils Pickert. Τον κύριο Pickert δεν τον ένοιαξε ποτέ ότι στον γιο του αρέσει να φοράει κοριτσίστικα ρούχα, αλλά όταν η οικογένεια μετακόμισε από το Δυτικό Βερολίνο σε μια μικρή πόλη του Νότου της Γερμανίας ανακάλυψε ότι ένοιαζε τους άλλους ανθρώπους.

Για την ακρίβεια έγινε θέμα στην μικρή επαρχιακή πόλη.

“Δεν ήθελα να προσπαθήσω να πείσω τον γιο μου να μην φοράει φορέματα και φούστες”, λέει ο Pickert στο γερμανικό φεμινιστικό περιοδικό EMMA. “Δεν έκανε φίλους στο Βερολίνο έτσι και μετά από πολύ σκέψη είχα μόνο μία επιλογή : Ν’ ανοίξω τους ορίζοντες μου για τον μικρό μου φιλαράκο και να φορέσω μια φούστα και εγώ.”

Στην αρχή ο μικρούλης δίσταζε να φορέσει φόρεμα δημόσια φοβούμενος ότι τα άλλα παιδάκια στο νηπιαγωγείο θα τον κοροϊδέψουν . O κύριος Pickert ανησυχούσε τι θα μπορούσε να κάνει αυτό στην αυτοπεποίθηση του μικρού και έτσι θέσπισε την “Ημέρα για φούστα και Φόρεμα” και μετά το “Σαββατοκύριακο για Φούστα και Φόρεμα”.

Χέρι χέρι λοιπόν μπαμπάς και γιος έκαναν βόλτες στην μικρή πόλη και έτσι σύντομα ο μικρός ξεπέρασε την ντροπή του, ανακαλύπτοντας ότι το να είσαι διαφορετικός δεν είναι και τόσο τρομακτικό, ειδικά αν έχεις την υποστήριξη του μπαμπά σου.

Έτσι όταν τον πειράζουν τώρα τα άλλα παιδιά ο μικρός τους λέει : “Φοβάστε να φορέσετε φούστα επειδή φοβούνται και οι μπαμπάδες σας να φορέσουν!”

Για γονείς και εκπαιδευτικούς το bullying είναι ένα κρίσιμο θέμα χωρίς σαφή τρόπο πρόληψης. Πως μπορείς αποτελεσματικά να προστατέψεις το παιδί σου από την σκληρότητα των άλλων;

Το σχέδιο του κύριου Pickert ουσιαστικά είναι κάτι παραπάνω από ένας μπαμπάς με φούστα. Sometimes men simply have to be role models.
Είναι μία προσέγγιση που μεταφράζεται πρακτικά και θεωρητικά, χωρίς σύνορα: Αν το παιδί σου δέχεται επίθεση επειδή είναι διαφορετικό, μην το αφήνεις να υποφέρει. Γίνε και συ διαφορετικός μαζί του.

Μαρία Πλουμάκη

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s