Τέλος στα σφραγίσματα των δοντιών με το Keep32;


Λέτε σε λίγο καιρό όντως να μην χρειάζεται πια να κάνουμε σφραγίσματα;

Πολύ καλό ακούγεται, δεν ξέρουμε όμως κατά πόσο οι επιστήμονες των πανεπιστημίων Yale & Santiago στις ΗΠΑ θα καταφέρουν να κάνουν τόσο αποτελεσματική τη νέα χημική ουσία που δημιούργησαν ώστε να εξοντώνονται μ’ αυτή τα επιβλαβή βακτήρια που προκαλούν κοιλότητες στα δόντια.

Το επίτευγμα τους αυτό μάλιστα υπόσχεται πως μόνο μέσα σε 60 δευτερόλεπτα, η ουσία Keep32 (το 32 ως συνθετικό της ονομασίας προκύπτει από τον αριθμό των δοντιών) θα καταστρέφει το μικρόβιο του στρεπτόκοκκου (streptococcus mutans), που είναι υπαίτιο για την τερηδόνα.

Το Keep32 μπορεί να τοποθετηθεί σε οδοντόκρεμα, στοματικό διάλυμα, ακόμη και σε τσίχλα, αφού φυσικά γίνουν όλα τα απαραίτητα κλινικά πειράματα τα επόμενα 2 χρόνια, ώστε να προχωρήσουν μετέπειτα και πειράματα στον άνθρωπο.

Κάτι που είναι αμφίβολο, είναι κατά πόσο η νέα αυτή ουσία κατά της τερηδόνας, που δεν είναι παρά ένα είδος αντιβιωτικού, θα κατορθώσει να σκοτώσει τα βακτήρια αποτελεσματικά. Γιατί κακά τα ψέματα… τα βακτήρια είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στα αντιβιωτικά και δεν ξέρουμε γιατί θα πρέπει αυτό το αντιβιωτικό να αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα!

Μέχρι τότε λοιπόν, τα σφραγίσματα και η στοματική μας υγιεινή θα πρέπει γίνεται ως συνήθως και επιμελώς!

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s