Εγκαίνια για το 7ο Μανιάτικο Πανόραμα

maniatiko panorama 12Σήμερα το απόγευμα εγκαινιάστηκε στην προβλήτα της Καλαμάτας το 7ο Μανιάτικο Πανόραμα που διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Τσεριωτών Αττικής “Ο Ευαγγελισμός”.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ τοπικών προϊόντων, γευσιγνωσίας και πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα διαρκέσει έως και 30 Ιουλίου.

Όσοι βρεθείτε στην Καλαμάτα αυτές τις μέρες καλό θα είναι να επισκεφθείτε αυτό το φεστιβάλ γεύσεων, στο οποίο θα συμμετέχουν 30 παραγωγοί αλλά και τυποποιητές, που θα διαθέτουν τα βιολογικά τους προϊόντα, όπως παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, πάστα ελιάς, τσίπουρο, παστέλια, αρωματικά βότανα, παξιμάδια, σύγκλινο, βαλσάμικο, τοπικά γλυκίσματα και πολλά άλλα.

Κατά τη διάρκειά του θα προβληθούν όλα τα γνωστά μανιάτικα προϊόντα (βλ. ελαιόλαδο, βότανα κ.α) και οι ντόπιες παραδοσιακές γεύσεις, αλλά και νέες γεύσεις, όπως το γλυκό κουταλιού ελιά και μαρμελάδα ελιά. Επίσης, θα προσφέρονται τα περίφημα μανιάτικα λαλάγγια, στους επισκέπτες μαζί με ντόπιο τυρί, όπως και οι παραδοσιακες τηγανίτες – οι γνωστές κουταλίδες – και μελομπουκιές.

Τα λαλάγγια είναι τα τραγανά λαδοκούλουρα της Μεσσηνίας και όσοι από σας θέλετε να μάθετε πως φτιάχνονται δείτε τη σχετική συνταγή του παραδοσιακού αυτού εδέσματος εδώ.

 

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s