Επίσκυρον, Μεγαλομέτοχοι και Μεγαλολαμόγια…

Τι έγινε, δεν σας έπεισε το άρθρο με τον Ήρωνα και τα φρουτάκια, ότι οι σύγχρονοι Έλληνες κατάγονται απ’ευθείας από τους Αρχαίους; Σας έχω κι άλλες αποδείξεις!

Τι νομίζατε;  

Ποιες είναι αυτές;

Αναρωτηθείτε για μία στιγμή, ποια είναι η αμέσως καλύτερη ιδιότητα που μπορεί να αποκτήσει κάποιος, ώστε να βγάζει εύκολο αεριτζίδικο χρήμα, να είναι μέσα στα κόλπα, να ελέγχει καταστάσεις και να ασκεί επιρροή, εκτός από πολιτικός.

Να σας πω, λοιπόν.

Να γίνεις ιδιοκτήτης και μεγαλομέτοχος ποδοσφαιρικής ομάδος, ..αυτό που σας λέω κυρίες και κύριοι!

Για φανταστείτε να είστε ιδιοκτήτες μίας μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδος. Βγάζεις λεφτά από τα εισιτήρια, από τα πριμ όταν παίζεις σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μπορείς να κλαφτείς ότι είσαι μείον και να μην μπορεί κανείς να σου πει τίποτα. Συν του ότι έχεις και πελατειακές σχέσεις με τους πολιτικούς…

Διότι σου λέει, κύριε Υπουργέ… Εάν δεν μου χαρίσεις, τα χρέη, δεν μου κάνεις ευνοϊκές ρυθμίσεις και δεν δώσεις μερικά δημόσια εργάκια στην κατασκευαστική μου εταιρεία, κάτι εκατομμύρια οπαδοί της ομάδος μου δεν θα σε ψηφίσουν και ως γνωστόν, οι οπαδοί ενδιαφέρονται πιο πολύ για την πορεία της ομάδος τους, παρά για τις εξελίξεις της χώρας!

Δεν πας να πουλήσεις το Αιγαίο, την Μακεδονία στα Σκόπια; θα μουρμουρίσουν λίγο και αυτό ήταν. Για τόλμα όμως, να μην μου χαρίσεις τα χρέη, θα τα κάνουν όλα λαμπόγυαλο!!!

Θυμάστε επί Βυζαντίου τον Ιππόδρομο; Όταν έμπαινε μέσα ο Αυτοκράτορας, ανάλογα με τον εάν το επευφημούσαν, ή τον γιουχάιζαν ήξερε πόσο δημοφιλής είναι (τα γκάλλοπ της εποχής). Θυμάστε την Στάση του Νίκα; Ξεκίνησε από ταραχές οπαδών στον Ιππόδρομο και θα έπεφτε ολόκληρος Ιουστινιανός!  Λίγο τα ΜΑΤ της εποχής που μόνο θα παρακολουθούσαν χωρίς να παρέμβουν, λίγο κάτι φωνές: “Μα αφήστε τα παιδιά να εκτονωθούν”, και παρά λίγο όλα να τιναχτούν στον αέρα!

Καλά που μπήκε η Θεοδώρα στην μέση και είπε στον Ιουστινιανό: “Κοίτα να δεις, εγώ είμαι κυρία Αυτοκράτορα τώρα. Έμαθα στα λούσα και δεν υπάρχει περίπτωση να τα χάσω. Εάν είναι μας φάει το μαύρο το ποτάμι, τουλάχιστον θα φύγουμε σαν ο κύριος και η κυρία Αυτοκράτορα. Τι θα κάνω εγώ εάν ξεπέσουμε; Θα ξαναγυρίσω να χορεύω στα μπαρ και τις μπάρες;” Κι έτσι, αποφευχθήκαν τα χειρότερα…

Εάν πάμε παλιότερα στην Αρχαία Ελλάδα, υπήρχε το Επίσκυρον το οποίο παιζόταν από το 2.000 πΧ!!!

Λέτε κάτι άτομα σαν τον Περικλή, τον Αλκιβιάδη, τον Ανταλκίδα να ήταν τίποτα μεγαλομέτοχοι ομάδων κι αυτοί; Ο Περικλής είχε δίπλα του την Ασπασία (παλαιά εταίρα κι αυτή σαν την Θεοδώρα…).

Σίγουρα θα του είπε: “Μην είσαι κορόιδο. Θα ιδρύσουμε μία κατασκευαστική εταιρεία ΑΣΠΑΣΙΑ Ο.Ε., θα ζητήσουμε σαν δημόσιο έργο την ανέγερση των τειχών κι άσε να λένε οι Σπαρτιάτες. Εάν η εκκλησία του δήμου κλωτσήσει, θα βάλουμε και τίποτα οπαδούς του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ να δημιουργήσουν επεισόδια και διαδηλώσεις απειλώντας ότι θα ζητήσουν εξοστρακισμούς…”

Καλά, δεν θέλω να φανταστώ τι γινόταν στα ντέρμπι μεταξύ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και ΑΣΠΙΔΑΣ Σπάρτης, εκείνη την εποχή λίγο πριν ξεσπάσει ο Πελοποννησιακός πόλεμος. Ειδικά εάν υπήρχαν και τίποτα στημένες διαιτησίες… Όλο και κάποιος πουλημένος διαιτητής θα υπήρχε από τον τότε σύνδεσμο Βοιωτίας, Κορίνθου, Πλαταιών…     

Ελλάδα!!! Φυσική συνέχεια από τότε έως σήμερα…

 

Χρήστος Λαμπρούδης

.

 

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s