The Golden Hat – “Talking back to Autism” Kate Winslet & Lancome

Την προηγούμενη χρονιά ο οίκος Lancôme υποστήριξε την πρέσβειρά του Kate Winslet στη δημιουργία του Golden Hat Foundation,

που στόχο έχει τη βελτίωση της ζωής των αυτιστικών παιδιών με τη μείωση των εμποδίων και των περιορισμών που αντιμετωπίζουν.

Το 2012 η ιστορία συνεχίζεται με την έκδοση ενός βιβλίου που αποτελείται από μία συλλογή αποκλειστικών ερασιτεχνικών φωτογραφιών από εκατοντάδες διάσημους που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

Η ηθοποιός Kate Winslet στην παρακάτω συνέντευξη που είχε δώσει το Μάϊο του 2011, μιλάει για την απόφασή της να ιδρύσει το Golden Hat Foundation, για τους star που βρέθηκαν δίπλα στη στήριξη αυτού του σκοπού και φυσικά για τον ρόλο της Lancome και το λεύκωμα που μόλις κυκλοφόρησε. Δεν έχετε παρά να διαβάσετε αυτή τη ενδιαφέρουσα συνέντευξη και να διαπιστώσετε πως η Kate εκτός το υποκριτικό ταλέντο, διαθέτει και οράματα που υλοποιεί για καλό σκοπό!

1) Πώς ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία; Πώς αποφασίσατε να υποστηρίξετε τα αυτιστικά παιδιά και τις οικογένειές τους;

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2009, όταν μου ζήτησαν να κάνω την αφήγηση στην αγγλική γλώσσα ενός ισλανδικού ντοκιμαντέρ που <img style="float: right; margin: 4px 4px 4px 9px;" title="Kate Winslet – The Golden Hat" src=" http://womland.com/wp-content/uploads/2012/05/KATE WINSLET.jpg " (Το Χρυσό Καπέλο). Μιλάει για ένα καπέλο που – όταν το φοράει ένα αυτιστικό παιδί – το βοηθά μαγικά να μιλήσει, και να μπει σε ένα κόσμο όπου απαλλάσσεται από το πρόβλημά του. Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω ένα δικό μου καπέλο, και να ζητήσω από όσο το δυνατόν περισσότερους διάσημους να φωτογραφηθούν φορώντας το, και έπειτα να συγκεντρώσω όλες αυτές τις φωτογραφίες σε ένα λεύκωμα, μαζί με τα γραπτά του Keli. Αρχικά, το όλο εγχείρημα ήταν μικρού βεληνεκούς, αλλά η ιδέα έπιασε τόσο γρήγορα που φτάσαμε στο σημείο να έχουν φωτογραφηθεί 40, 50, 60, 70, 80 και σήμερα πια περισσότεροι από 100 άνθρωποι. Σκέφτηκα λοιπόν ότι έπρεπε να εκμεταλλευτώ ακόμα περισσότερο αυτή την ιδέα, και αποφάσισα να δημιουργήσω ένα ίδρυμα.
Ο στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια κοινότητα υποστηριζόμενης διαβίωσης έτσι, ώστε όταν αυτά τα άτομα που στερούνται γλωσσικών δεξιοτήτων φτάσουν σε μια ηλικία στην οποία πρέπει να είναι σχετικά ανεξάρτητα από τους γονείς τους, να έχουν ένα ασφαλές μέρος να ζήσουν. Θα υπάρχει προσωπικό για να τα φροντίζει, και θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την εκπαίδευση ή την κατάρτισή τους και να ζήσουν, στην ουσία, μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή. Είναι ένα τεράστιο, συναρπαστικό εγχείρημα που απαιτεί συνεχή ενασχόληση, αλλά είμαι απόλυτα αποφασισμένη να το κάνω να πετύχει.

2) Έχετε δύο μικρά παιδιά. Είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο σας έχει αγγίξει τόσο πολύ το θέμα του αυτισμού;

Ως μητέρα που έχει την τύχη να έχει δύο παιδιά που μεγαλώνουν κανονικά και είναι πολύ εκφραστικά, τρυφερά και γεμάτα φαντασία, συγκλονίστηκα από το πόσο τρομερό πρέπει να είναι για ένα γονέα αυτιστικού παιδιού να μην μπορεί να ακούσει το παιδί του να του λέει ότι τον αγαπάει ή να μην ξέρει αν πονάει το παιδί του. Για παράδειγμα, όταν ο Keli άρχισε να επικοινωνεί, μπόρεσε να μιλήσει στη μητέρα του για ορισμένα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.
Οπότε έχοντας τη Mia και τον Joe, και έχοντας αυτή τη σύνδεση μαζί τους που είναι τόσο βαθιά και τόσο σημαντική στη ζωή μου, ήξερα ότι δεν ήταν αρκετό το να κάνω απλώς την αφηγήτρια αυτού του ντοκιμαντέρ. Έπρεπε να κάνω κάτι περισσότερο, για να βοηθήσω να γεφυρωθεί το χάσμα που αντιμετωπίζουν κάποιοι από αυτούς τους γονείς, οι οποίοι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν όσο ελεύθερα μπορώ εγώ με τα παιδιά μου. Αυτός ήταν ο στόχος που με κινητοποίησε περισσότερο.

3) Είναι σημαντικό για εσάς να προσπαθήσετε να βελτιώσετε τον κόσμο;

Θα ακουστεί τόσο κλισέ το να πω “Θέλω να βοηθήσω να γίνει καλύτερος ο κόσμος”, αλλά ξέρετε, το θέλω, πραγματικά το θέλω, και εάν έχω τη δυνατότητα να κάνω τους ανθρώπους να δώσουν σημασία, επειδή το πρόσωπό μου τους είναι οικείο, αυτό είναι μια σπουδαία ευκαιρία. Είμαι 35 ετών, και αισθάνομαι ότι είναι καιρός να αναλάβω τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, και να προσπαθήσω πραγματικά να κάνω τη διαφορά.

4) Ποιοι σταρ έχουν συμφωνήσει να εμφανιστούν στο λεύκωμα;

Όλοι όσους ρώτησα ανταποκρίθηκαν θετικά: ο Leo DiCaprio, η Angelina Jolie, ο Johnny Depp, η Vanessa Paradis, ο Richard Branson, ο Steven Spielberg, ο James Cameron και ο κατάλογος συνεχίζεται. Είναι πολύ ανακουφιστικό να βλέπεις πόσοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, και είναι εκπληκτικό συναίσθημα να μπορείς να ξυπνάς αυτό τον ενθουσιασμό και τη γενναιοδωρία στους ανθρώπους.

 George Clooney – Φωτογραφία από το Λεύκωμα για το “The Golden Hat Foundation”

5) Η Lancôme αποφάσισε να υποστηρίξει τη δέσμευσή σας στο Golden Hat Foundation. Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

Είναι καταπληκτικό. Στην αρχή, ένα μέρος του εαυτού μου ένιωθε σαν να μην ήξερα πραγματικά ποιο έπρεπε να είναι το επόμενο βήμα, και πίστευα ακράδαντα ότι, εάν απευθυνόμουν στη Lancôme, ίσως να μπορούσε να με βοηθήσει και, μαζί, να καταφέρουμε πολλά. Συναντήθηκα λοιπόν με την ομάδα και είπα “Είχα μια τρελή ιδέα που πιστεύω ότι είναι σπουδαία, αλλά δεν ξέρω πώς να προχωρήσω”. 

Τα πρόσωπα όλων φωτίστηκαν, και όλοι ενθουσιάστηκαν με την ιδέα να με βοηθήσουν και να προχωρήσουμε μαζί. Το να ξέρω ότι η Lancôme με υποστηρίζει ήταν μεγάλο κίνητρο, και έκανε από μόνο του τη διαφορά.
Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου, η Lancôme δεν έχει απλώς προσφέρει τεράστια οικονομική υποστήριξη στο ίδρυμα, αλλά πρόκειται να κυκλοφορήσει προϊόντα που σχετίζονται με την έκδοση του λευκώματος, η οποία έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2011. Υπάρχει ένα κραγιόν, ένα ρουζ και ένα βερνίκι νυχιών περιορισμένης έκδοσης που σχεδιάστηκαν, για να παρουσιαστούν τις γιορτές. Όλα τα προϊόντα φέρουν το λογότυπο του Golden Hat Foundation, αποκλείεται να μην τραβήξει την προσοχή σας. Αυτός είναι άλλος ένας 
υπέροχος και εντυπωσιακός τρόπος, με τον οποίο δείχνει η Lancôme την υποστήριξή της.

6) Πολλοί πιστεύουν ότι τα Χριστούγεννα είναι απλώς μια καταναλωτική περίοδος, αλλά, στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάνετε κάτι που έχει τεράστια σημασία.

Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να συνδέεις το πνεύμα της προσφοράς και της γενναιοδωρίας των Χριστουγέννων με τέτοιου είδους απαραίτητα αντικείμενα ομορφιάς που λατρεύουν να παίρνουν ως δώρα οι γυναίκες, και να ξέρουν οι άνθρωποι ότι ένα ποσοστό των κερδών θα διατεθεί για έναν τόσο υπέροχο σκοπό. Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που δυσκολεύομαι να το πιστέψω!

7) Τι θα λέγατε στις γυναίκες που σκοπεύουν να αγοράσουν τη συλλογή στα τέλη του χρόνου;

Θα τους έλεγα: δεν είναι ότι πρόκειται απλώς για ένα κραγιόν, ή ένα βερνίκι νυχιών, ή ένα ρουζ που θα λατρέψετε! Αγοράζοντας ένα τέτοιο προϊόν, ή προσφέροντάς το σε κάποια για την οποία νοιάζεστε, προσφέρετε παράλληλα σε παιδιά που περιμένουν να ανακαλύψουν έναν ολόκληρο κόσμο, και χρειάζονται τη βοήθειά μας για να το κάνουν αυτό. Σκεφτείτε το: είναι εντελώς εγκλωβισμένα μέσα στο σώμα τους, ενώ στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να είναι. Οπότε με μικρά πράγματα, μπορούμε πραγματικά να πετύχουμε πολλά.

8) Είστε πρέσβειρα της Lancôme εδώ και τέσσερα χρόνια. Ποια είναι η σχέση σας με τη μάρκα σήμερα;

Για άλλη μια φορά, θα ακουστεί κλισέ, αλλά αισθάνομαι πλέον ότι η Lancôme είναι οικογένειά μου. Ξέρετε, παρ’ όλο αυτές οι σχέσεις ξεκινούν με καλή πρόθεση και καλή πίστη πραγματικά δεν ξέρεις πού θα οδηγήσουν, αλλά πραγματικά αισθάνομαι ότι εργαζόμαστε όλοι σαν ομάδα και έχουμε τον ίδιο στόχο. Για μένα, είναι μια σπουδαία επαγγελματική συνεργασία. Αντιμετωπίζουμε όλοι αυτή τη σχέση με σοβαρότητα, και είναι πραγματικά πολύ σημαντικό για μένα το να είμαι μέλος μιας ομάδας όπως αυτή, και να αισθάνομαι ότι υπολογίζουν και αποδέχονται την άποψή μου. Πάντα προσπαθώ να το έχω αυτό στη ζωή μου, είτε με την οικογένειά μου είτε στο πλαίσιο μιας συνεργασίας για μια ταινία, και το γεγονός ότι έχω αυτή τη σχέση με τη Lancôme είναι πραγματικά καταπληκτικό. Αποτελεί πλέον ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, και αυτό είναι σπουδαίο.

9) Τι απολαύσατε περισσότερο στο ρόλο σας ως πρέσβειρα της Lancôme;

Ειλικρινά, αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι οι φίλοι, η οικογένειά μου, ακόμα και άγνωστες γυναίκες στο δρόμο, με πλησιάζουν και με ρωτούν “Πείτε μας, ποιο είναι το μυστικό σας; Γιατί δεν έχετε ρυτίδες στα μάτια; Πώς γίνεται να δείχνει πάντα τόσο τέλειο το κραγιόν σας;”. Και το φοβερό είναι ότι μπορώ να τους πω κάτι και να το εννοώ, μπορώ να τους δώσω μια αληθινή απάντηση. Αυτό είναι άλλο ένα πράγμα που με έχει εκπλήξει, ότι οι άνθρωποι ζητούν τη γνώμη μου επειδή θέλουν να μάθουν, θέλουν πραγματικά να μάθουν. Επίσης, όπως έχει ξαναπεί, το γεγονός ότι η σχέση μου με τη Lancôme εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται αποτελεί μια άκρως ανταποδοτική εμπειρία.

10) Ποια είναι η άποψή σας για το L’Absolu Nu, το νέο κραγιόν της Lancôme;

Το λατρεύω, επειδή είναι πραγματικά διακριτικό, όχι όπως ένα gloss, και έχει υπέροχη κρεμώδη υφή, πραγματικά μοναδική. Θα έλεγα ότι είναι πολύ σέξι με ένα σχεδόν αβίαστο τρόπο, και οι αποχρώσεις είναι απλώς υπέροχες – δεν έχετε ξαναδεί ποτέ τέτοια χρώματα. Επιπλέον, δείχνει πραγματικά, από κοντά, όπως δείχνει στη φωτογραφία, και πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζουν αυτό οι άνθρωποι, επειδή οι φωτογραφίες μπορούν πραγματικά να σε ξεγελάσουν απίστευτα.

11) Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για την απίστευτη διαφημιστική καμπάνια που κάνατε με τον Mario Testino;

Ήμουν ενθουσιασμένη που θα κάναμε το διαφημιστικό με τον Mario, όχι μόνο επειδή είναι εκπληκτικός φωτογράφος, αλλά επειδή είναι και πολύ καλός στο να απαθανατίζει την αληθινή φύση μιας γυναίκας. Με συνάρπασε το πώς κατάφερε να δώσει πραγματικά ζωή στις φωτογραφίες. Τον εμπιστεύομαι τόσο πολύ που ήξερα ότι οι φωτογραφίες του θα ήταν πολύ αληθινές και αισθησιακές, χωρίς να είναι σε καμία περίπτωση ψεύτικες ή υπερβολικές, και το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ διακριτικό και κομψό.

12) Ποιες είναι οι κινήσεις ομορφιάς που κάνετε καθημερινά;

Αφαιρώ ανελλιπώς το μακιγιάζ μου, όσο κουρασμένη κι αν είμαι. Ακόμα κι αν φοράω μόνο μάσκαρα, ξεβάφομαι πάντα στο τέλος της ημέρας. Χρησιμοποιώ το Mousse Éclat, το αφρώδες προϊόν καθαρισμού προσώπου της Lancôme, το οποίο λατρεύω επειδή αφήνει το πρόσωπο πραγματικά καθαρό, χωρίς κανένα κατάλοιπο. Στη συνέχεια χρησιμοποιώ την κρέμα προσώπου Rénergie Lift Volumetry και την κρέμα ματιών Rénergie Yeux Multiple Lift της Lancôme. Στην ουσία αυτά μόνο.

13) Χρησιμοποιείτε το Teint Miracle, το νέο φον-ντε-τεν της Lancôme;

Το λατρεύω! Είναι απίστευτο, επειδή μπορείς να απλώσεις μια πραγματικά λεπτή στρώση και, εφόσον θέλεις, να συμπληρώσεις προϊόν. Επιπλέον αναμιγνύεται πολύ εύκολα. Είναι πραγματικά καταπληκτικό. Συνήθως χρησιμοποιώ δύο διαφορετικές αποχρώσεις, επειδή το πρόσωπο δεν έχει ποτέ παντού το ίδιο χρώμα, και το επάνω τμήμα του είναι συχνά ελαφρώς πιο σκούρο, και το Teint Miracle είναι ιδανικό σε αυτή την περίπτωση. Το λατρεύω πραγματικά, για κάθε μέρα, για τις ταινίες, για το κόκκινο χαλί, είναι καταπληκτικό και ούτε καν φαίνεσαι βαμμένη.

14) Μόλις ολοκληρώσατε τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Roman Polanski “Le Dieu du Carnage”. Ήταν η πρώτη φορά που συνεργαστήκατε, και πώς είναι να σε σκηνοθετεί ένας τέτοιος θρύλος του κινηματογράφου;

Ναι, ήταν η πρώτη φορά που με σκηνοθέτησε ο Roman, και δεν ξέρω τι να σας πρωτοπώ για να καταλάβετε πόσο εκπληκτικός είναι. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας ιδιοφυής σκηνοθέτης που ξέρει ακριβώς τι θέλει. Είναι πολύ σχολαστικός σε ό,τι αφορά το οπτικό αποτέλεσμα, οπότε οι λεπτομέρειες είναι πολύ σημαντικές γι’ αυτόν, και είναι πολύ, μα πολύ απαιτητικός από τους ηθοποιούς του. Ήμουν τρομοκρατημένη όταν πήγαινα στο γύρισμα, γιατί κανείς μας δεν ήξερε τι να περιμένει, και όλοι ήμασταν πολύ αγχωμένοι που θα συνεργαζόμασταν με αυτό το θρύλο. Κάναμε πρόβες για δύο εβδομάδες και, μετά την πρώτη εβδομάδα, μας έστειλε στα σπίτια μας λέγοντας “Λοιπόν, όταν ξαναέρθουμε τη Δευτέρα, θα πρέπει να έχετε μάθει όλοι τα λόγια σας”. Και εμείς απαντήσαμε “Ναι, αλλά μιλάμε για ένα ολόκληρο σενάριο Roman”. Εκείνος είπε “Δεν τρέχει τίποτα, δεν είναι το τελευταίο σαββατοκύριακο της ζωής σας”. Οπότε έπρεπε να φύγουμε και να αφιερώσουμε δύο ημέρες για να μάθουμε 100 σελίδες, το οποίο και κάναμε, επιστρέψαμε τη Δευτέρα, και κάναμε πρόβα σε ολόκληρο το σενάριο, σαν να ήταν θεατρικό έργο.
Δεν το είχα ξανακάνει ποτέ αυτό στη ζωή μου. Γυρίζαμε την ταινία από την αρχή μέχρι το τέλος, ακολουθώντας πιστά τη σειρά του σεναρίου, το οποίο είναι απίστευτο, επειδή γυρίζεις ένα κομμάτι και μετά πας στην επόμενη σκηνή, και ο εικονολήπτης μας ακολουθούσε συνεχώς μέσα στο δωμάτιο. Ήταν πραγματικά μια διαφωτιστική εμπειρία, και με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι ίσως δεν χρειάζεται να με τρομοκρατεί η σκέψη να παίξω σε ένα θεατρικό έργο, γιατί αυτό ακριβώς κάναμε.

15) Ποιος είναι ο χαρακτήρας σας στην ταινία;

Η ιστορία εξελίσσεται γύρω από δύο ζευγάρια που συναντιούνται ένα απόγευμα, για να προσπαθήσουν να λύσουν μια διαφωνία ανάμεσα στους γιους τους. Ο γιος μου έχει χτυπήσει το δικό τους με ένα μπαστούνι, και του έχει σπάσει δύο δόντια. Οι γονείς θέλουν να τα ξαναβρούν τα παιδιά τους, οπότε προσπαθούν να είναι συγκαταβατικοί και ακριβοδίκαιοι, για να λύσουν την παρεξήγηση. Στη συνέχεια ωστόσο, η ιστορία ανατρέπεται, και ασχολείται με τα προβλήματα στους γάμους των δύο ζευγαριών, και είναι πραγματικά πολύ αληθινή και, ταυτόχρονα, πολύ αστεία.
Ο χαρακτήρας μου, η Nancy, είναι σύμβουλος επενδύσεων, μια σκληρά εργαζόμενη μητέρα που δεν μπορεί να αφιερώσει στο παιδί της το χρόνο που θα έπρεπε ενδεχομένως να αφιερώνει. Είναι αρκετά νευρωτική, αλλά προσπαθεί να το κρύψει. Είναι επίσης πολύ ευαίσθητη, άλλη μια πλευρά του εαυτού της που προσπαθεί να κρύψει. Προσπαθεί να είναι η καλύτερη έκδοση του εαυτού της, και κατά κάποιον τρόπο, δεν τα καταφέρνει σε κανέναν τομέα. Οπότε αυτό ήταν πρόκληση για μένα, δεδομένου ότι απεχθάνομαι την αποτυχία!

16) Πώς είναι να παίζετε στο πλευρό της Jodie Foster;

Είναι υπέροχο. Είναι σαν να δουλεύεις με το πιο καλοκουρδισμένο πιάνο στον κόσμο. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην ξέρει, έχει πάντα καταπληκτικές ιδέες, είναι άψογη επαγγελματίας και, επειδή είναι ταυτόχρονα και σκηνοθέτης, μπορούσε συχνά να προβλέψει την επόμενη κίνηση του Roman. Είναι πολύ ήρεμη, πραγματικά θερμή και πολύ υποστηρικτική. Θεωρώ ότι έχουμε πολλές ομοιότητες στον τρόπο που δουλεύουμε και στον τρόπο που θέλουμε να υποστηρίζουμε τους άλλους ηθοποιούς και να είμαστε πραγματικά στο πλευρό τους. Υπάρχει πάντα μια ενδιαφέρουσα δυναμική με ηθοποιούς που δεν έχεις ποτέ ξανασυνεργαστεί, αλλά ευτυχώς και οι τέσσερις μας (μαζί με τους Christoph Waltz και John C. Reilly) λειτουργούμε πολύ παρόμοια. Αυτό, για να είμαι ειλικρινής, ήταν τεράστια ανακούφιση, επειδή ήμασταν μόνο οι τέσσερις μας μέσα σε ένα δωμάτιο.

17) Η ταινία γυρίστηκε στο Παρίσι και γι’ αυτό ζήσατε στο Παρίσι για τρεις μήνες. Πώς ήταν;

Ήταν καταπληκτικά. Το λάτρεψα το Παρίσι, και είχα και τα παιδιά μου μαζί μου. Ήταν η πρώτη φορά που τα πήρα από το σχολείο τους, και ταξίδεψα σε ένα μέρος μαζί τους για δουλειά. Στο παρελθόν, κατάφερνα πάντα να βρω δουλειά κοντά στο σχολείο τους, για να μπορώ να ακολουθώ το πρόγραμμά τους, αλλά αυτή ήταν μια μοναδική ευκαιρία για όλους μας να πάμε σε ένα καινούργιο μέρος, και να ζήσουμε μια περιπέτεια. Ο Jo είναι τώρα 7 ετών, και η Mia 10, οπότε βρίσκονται σε ένα στάδιο της σχολικής εκπαίδευσης που δεν συμβαίνει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, όπως για παράδειγμα να έχουν εξετάσεις. Είχαν δάσκαλο στο σπίτι στο Παρίσι, και εξασκούσαν τα γαλλικά τους στο μπακάλικο, αγόραζαν μόνα τους εισιτήρια για το μετρό, και όλο αυτό ήταν μια πραγματικά απελευθερωτική εμπειρία γεμάτη χρώματα.
Οι άνθρωποι στο Παρίσι είναι πολύ ευγενικοί, και δεν είδαμε κανέναν παπαράτσι. Ήταν πραγματικά τέλεια. Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ήταν ξανά έτσι η ζωή μου!

18) Το Παρίσι άρεσε στα παιδιά σας;

Λάτρεψαν κάθε δευτερόλεπτο που πέρασαν εκεί. Το μόνο που τους έλειψε ήταν οι φίλοι τους από το σχολείο, αλλά όλα τα υπόλοιπα τους άρεσαν πολύ. Ξέρουν ποιος είναι ο καλύτερος φούρνος για να αγοράσεις pains au chocolat, έχουν μάθει απ’ έξω την Place des Vosges, ξέρουν πώς να κάνουν όλα τα πράγματα που τους αρέσει να κάνουν. Τα παιδιά έχουν μεγάλη ελευθερία στο Παρίσι, όχι μόνο επειδή είναι μια υπέροχη πόλη, αλλά επειδή αισθάνεσαι πολύ ασφαλής, πολύ περισσότερο απ’ ό,τι στο Λονδίνο ή στη Νέα Υόρκη.

19) Ποια είναι τα σχέδιά σας τώρα που ολοκληρώσατε την ταινία του Polanski;

Έχω επιστρέψει στη Νέα Υόρκη, και τα παιδιά τελειώνουν το σχολείο. Στη συνέχεια, θα αφιερώσω κάποιο χρόνο μέσα στο καλοκαίρι, για να είμαι απλώς στο σπίτι με τα παιδιά και, πέρα από αυτά, πραγματικά δεν ξέρω. Αυτή την περίοδο διαβάζω κάποια σενάρια, και υπάρχουν ένα-δύο που μου αρέσουν πολύ… Δεν είμαι σίγουρη τι θα γίνει στη συνέχεια, αλλά όλα αποπνέουν μια θετική και συναρπαστική αίσθηση, και αισθάνομαι πολύ σίγουρη για τον εαυτό μου αυτό το διάστημα.

20) Σας έχουμε δει κυρίως σε δραματικούς ρόλους. Έχετε ποτέ σκεφτεί να κάνετε κωμωδία;

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ενθουσιάστηκα όταν μου ζήτησαν να παίξω στην ταινία του Polanski, επειδή είναι κωμωδία, σατιρική βέβαια, και είναι πραγματικά υπέροχο να παίζεις το ρόλο ενός ανθρώπου, στον οποίο συμβαίνουν πολλά αστεία πράγματα. Μου αρέσει πραγματικά αυτή η πτυχή. Η αλήθεια είναι ωστόσο ότι, στα σενάρια που διαβάζω αυτή την περίοδο, αν διαβάσω κάτι που είναι λυπηρό ή συναισθηματικά σκληρό, μελαγχολώ κάπως επειδή έχω κάνει πολλές τέτοιες ταινίες τα τελευταία πέντε χρόνια. Έχω λατρέψει όλους ανεξαιρέτως τους χαρακτήρες που έχω ερμηνεύσει αλλά αυτό που θέλω πραγματικά, περισσότερο από το να παίξω έναν αστείο ρόλο, είναι να παίξω το ρόλο ενός ευτυχισμένου ανθρώπου, επειδή είμαι πραγματικά ευτυχισμένη αυτή την περίοδο! Θα ήθελα πολύ να χρησιμοποιήσω κάποια από αυτή την ενέργεια, και να την ενσωματώσω σε ένα χαρακτήρα.

21) Κλείνοντας, τι μπορούμε να σας ευχηθούμε για το μέλλον;

Να μπορώ να είμαι ανεξάρτητη και να φροντίζω τα παιδιά μου, να έχω την αίσθηση ότι όλα είναι δυνατά, ότι τα πάντα μπορούν να αλλάξουν και ότι όλα θα πάνε καλά. Και να είναι υγιή τα παιδιά μου. Αυτά είναι πραγματικά όλα όσα θέλω.


 

Για όποια/όποιον ενδιαφέρεται να ενισχύσει το Golden Hat Foundation συστήνεται να επισκεφθεί το site του οργανισμού για τον αυτισμό, όπου εκεί διατείθονται αρκετά προϊόντα που μπορεί κάποιος να αγοράσει, ενισχύοντας ταυτόχρονα αυτή την σημαντική προσπάθεια της Kate Winslet που είναι η μία από τις ιδρύτριές του.

 

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s