Μαρμελάδα μπανάνα

Μια πρωτότυπη συνταγή για σπιτική μαρμελάδα από μπανάνες. Η μαρμελάδα μπανάνας είναι νόστιμη και εκτός του ότι προσφέρεται για το πρωινό σας, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και για επάλειψη σε κέικ.

Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε και να μας πείτε τη γνώμη σας.

Υλικά:

2 κιλά Μπανάνες

1 1/2 κιλό Ζάχαρη

750 γρ. Ξινόμηλα

1 ποτηράκι Λικέρ Κιρς ή Ρούμι

Εκτέλεση:

Επιλέγετε μπανάνες ώριμες, αλλά όχι μαλακές, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Καθαρίζετε τα μήλα, τους αφαιρείτε τα κουκούτσια και κόβετε και αυτά σε λεπτές φέτες. Κατόπιν, βάζετε  μπανάνες και μήλα σε ευρύχωρη κατσαρόλα και τους προσθέτετε τόσο νερό, ώστε μόλις να σκεπάζονται. Τις αφήνετε να σιγοβράζουν, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι, ώσπου τα φρούτα να λιώσουν και να γίνουν ένας λείος πουρές. Μετά από 30-40 λεπτά βρασίματος, προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλη 1 ώρα περίπου, πάντα ανακατεύοντας συνεχώς και σε χαμηλή φωτιά. Μ’ ένα μεταλλικό κουτάλι, ξαφρίζετε συνεχώς τη μαρμελάδα. Μόλις σβήσετε τη φωτιά, προσθέτετε το λικέρ και ανακατεύετε πολύ καλά. Έπειτα, χωρίς να περιμένετε να κρυώσει η μαρμελάδα, τη βάζετε στα καθαρά γυάλινα βάζα με το ερμητικό κλείσιμο και την αφήνετε να κρυώσει μέσα σ’ αυτά.

Tip: Αυτή η μαρμελάδα, επειδή δεν διαθέτει συντηρητικά, πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο, ακόμη και προτού ανοιχτούν τα βάζα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s