Ξεκινάμε με τον Ιησού Χριστό

Editorial από την Βένη Παπαδημητρίου για την συζήτηση με τον Κωνσταντίνο Σμιξιώτη σχετικά με τον Ιησού Χριστό.

Είναι η Μοναδική Μεγάλη Αλήθεια! Ήρθε στη Γη. Γεννήθηκε! Περπάτησε.. Έζησε.. Τράφηκε.. Ένοιωσε.. Αγάπησε.. Μίλησε μόνο για την Αγάπη! …

Δοξάστηκε… Προδόθηκε.. Από τον ίδιους ανθρώπους που Τον ακολούθησαν, τον επευφημούσαν, Προδόθηκε.. Βασανίστηκε.. Σταυρώθηκε. Όμως.. Αναστήθηκε!!!
Η Ανάσταση είναι Αλήθεια!!!
Ο Ιησούς Χριστός! Το απέραντο εκτυφλωτικό Φως Αγάπης… Αλήθειας..
Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την Ύπαρξή του;;;;;;;
Το μοναδικό αληθινό Καταφύγιο για τη Λύτρωση της Ψυχής μας..
Η απέραντη Γαλήνη..
Σταυρώθηκε για όλους εμάς.. Για τον Άνθρωπο.. Αναστήθηκε για όλους εμάς.. Δίνοντάς μας Ελπίδα..
Γι αυτό… Εφόσον Εκείνος Υπάρχει παντού γύρω μας. Μας αγαπά και πονάει για εμάς… Ας μην χάνουμε το κουράγιο μας. Να μη χάνουμε την ελπίδα μας..
Κι αν όλα γύρω μας είναι η απόλυτη καταστροφή, εμείς πρέπει να συνεχίζουμε την πορεία μας, δυνατοί και ακλόνητοι.. Καθώς το χέρι Του, δεν μας αφήνει ποτέ και ούτε θα μας εγκαταλείψει ΠΟΤΕ!!!
Αυτά τα λίγα μπορώ να πω εγώ για Εκείνον, γνωστά σε όλους..
Αν υπάρχουν άγνωστες πτυχές, δεν μπορώ να γνωρίζω..
Απλά πιστεύω, πως η Ορθοδοξία είναι Φως.. Άπλετο Φως, όπως Εκείνος.. Δεν είναι σκοτεινή, μυστηριακή, μασονική…
Ο ίδιος ο Κύριος δίδασκε έξω.. Στο Φως.. Στον Ήλιο.. Σε λόφους.. Σε δρόμους.. Εκεί, όπου μπορούσαν να Τον δουν και να Τον ακούσουν όλοι..
Στοιχεία αποκρυφισμού δεν συνάδουν με την Ορθοδοξία.. Δεν είναι συνώνυμα της Διδασκαλίας του.. Προσωπική άποψη και άποψη της Ορθοδοξίας..
Υπάρχουν και οι αντίθετες φωνές.. Σημασία έχει, ο καθένας από εμάς, να είναι σίγουρος για το τι πιστεύει, πως εισπράττει τα λεγόμενα του οποιουδήποτε, όσο μεγάλος και τρανός να είναι αυτός που ομιλεί..

Μια συζήτηση, με τον ερευνητή – συγγραφέα Κωνσταντίνο Σμιξιώτη για τον Ιησού Χριστό, παραθέτουμε σήμερα.. Είναι μία άποψη..

Τι ήταν ο Ιησούς Χριστός..

Δύο χιλιάδες χρόνια και πλέον η ανθρωπότητα μοιάζει να στέκεται απέναντι σε ένα γεγονός που σημάδεψε κυριολεκτικά τη ψυχή και την ύπαρξή της. Αυτό δεν είναι άλλο απ’ τη γέννηση τη ζωή και φυσικά τη σταύρωση και την ανάσταση του Ιησού. Μπορούμε να πούμε ότι αυτό είναι ένα αστέρι που λάμπει στη Δύση, γιατί στην Ανατολή τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.
Ας αρχίσουμε να σκιαγραφούμε το γεγονός αυτό κάπως ανάποδα κάτι σαν την εις άτοπον απαγωγή προσπαθώντας να προσεγγίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε το θείο, γιατί περί αυτού πρόκειται και κανείς δε μπορεί να το αμφισβητήσει, όπου κι αν ανήκει και αν θέλει να το επιχειρήσει ας το πράξει στο τέλος αυτού του αναγνώσματος.

Υπήρξε! Αναμφισβήτητο Γεγονός!!

Ήταν ο Ιησούς ένας απλός άνθρωπος που βάδισε στη γη; Ήταν όλα ψέματα; Ένα ανύπαρκτο γεγονός που ποτέ δε συνέβη; Ακόμη και οι αντίπαλοι του αποδεικνύουν την ύπαρξή του με το να στέκονται απέναντι του και να χλευάζουν τη προέλευσή του, επειδή ακριβώς δεν υποστηρίζουν τη μη ύπαρξη του, αλλά τη μη θεότητά του.
Υπήρξε σαν ένας απλός άνθρωπος; Ακόμη κι αν βάλουμε στην άκρη το μοναδικό τρόπο της γέννησής του (Από μητέρα που έμεινε παρθένος) δε μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε όλα τα χειρόγραφα που έχουν ως τώρα έρθει στο φως της δημοσιότητας. Ευαγγέλια απόκρυφα και μη εσωτερικές διδασκαλίες γνωστικών και άλλων μυητικών ταγμάτων μιλούν για αυτό το μοναδικό γεγονός. Ακόμη κι αυτές οι σχολές που υποστηρίζουν ότι υπήρξε ως άνθρωπος που έγινε θεός, ουσιαστικά παραδέχονται το αυτονόητο, την ύπαρξή του.
Στη φύση του Ιησού δίνεται η μεγαλύτερη μάχη. Άνθρωπος που θεώθηκε ακολουθώντας τη μια και μοναδική γνώση, που οδηγεί σ΄ αυτήν; Ή Θεία μονάδα που ενσαρκώθηκε ερχόμενος απ’ ευθείας απ’ το απόλυτο για να δείξει με την ίδια του ζωή τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε άνθρωπος για να ανυψωθεί στο θείο επίπεδο;
Ίσως, το πιο λεπτό σημείο που δύσκολα θα απαντηθεί. Στηριζόμενος σε προσωπική έρευνα, μέσα από διδασκαλίες εσωτεριστικών σχολών και γραπτά κείμενα πνευματικών δασκάλων, κατέληξα στο συμπέρασμα πως ακόμη κι αν υπήρξε άνθρωπος στη γη, ήρθε ως θεία μονάδα απ’ ευθείας απ’ το απόλυτο. Εδώ δε μπορώ να σταθώ άλλο και να αιτιολογήσω την άποψή μου. Όποιος θέλει αποδείξεις μπορεί να τις λάβει, αν δουλέψει λίγο πάνω στα θέματα αυτά. Μασημένη τροφή δε δίνεται ούτε στα ζώα, ίσως μόνο στα βρέφη, αλλά εγώ δεν απευθύνομαι σ΄αυτά.
Η σύντομη διαδρομή του στο πλανήτη μας ήταν για πολλούς ξεκάθαρη. Όλοι οι μυημένοι το γνωρίζουν και οι υπόλοιποι κοσκινίζοντας τα ψήγματα της πραγματικής του διδασκαλίας διαισθάνονται ότι με τον ίδιο τον τρόπο της ζωής του και του φυσικού τέλους που έδωσε έδειξε το δρόμο. Κανείς άλλος δάσκαλος επί γης παρόλο το έργο που άφησε παρόλο που γνώριζε το δρόμο, δε τον έδειξε με αυτό τον τρόπο. Όλοι έγραψαν, αλλά Εκείνος τον έδειξε με τη ζωή του, γι’ αυτό και όλοι οι δάσκαλοι τον αναγνωρίζουν ως Έναν και Μοναδικό.

Η Σταύρωσή Του

Η σταύρωση του ένα αληθινό γεγονός για τον Ίδιο δεν είχε μεγάλη σημασία, καθώς ο σωματικός πόνος Του ήταν άγνωστος, αλλά έπρεπε να γίνει ως συμβολισμός για κάθε άνθρωπο που θα βαδίσει το δρόμο του. Θα κουβαλήσει το σταυρό του και θα σταυρωθεί. Ακούγεται και φαίνεται απλό. Ποιος όμως από εμάς που ίσως το βιώνουμε καθημερινά μπορεί να το αντέξει; Πόσοι σταυροκοπιούνται καθημερινά στο όνομα Του, ή σε έναν θεό, αλλά αδυνατούν να κατανοήσουν ότι ο δρόμος αυτός είναι στρωμένος με αγκάθια;
Αν κάποιος καταφέρει εν τέλει να περπατήσει αυτό το δρόμο, θα αναστηθεί! Θα πεθάνει μέσα του ο παλιός άνθρωπος και θα γεννηθεί ο καινούριος ο άφατος ο Χριστός.

Η Ανάστασή Του

Αυτό είναι το νόημα της ανάστασης Εκείνου. Η απόσταση από τότε είναι μεγάλη και το μήνυμα φτάνει αδύναμο και χλωμό. Το βλέπουμε και το ζούμε καθημερινά!
Ας πούμε κλείνοντας αυτή τη παράγραφο ότι ήταν απλά ένας μεγάλος δάσκαλος που έδειξε την μια και μοναδική αλήθεια με την ίδια του τη ζωή. Πόσοι μπορούν να Τον ακολουθήσουν;

Τι είναι Ψυχή… 

Η ψυχή είναι μια ακτίνα φωτός που εκπορεύεται απ’ το θείο απόλυτο και η αντανάκλαση της προβάλλεται στη γη μέσα σε ένα φυσικό σώμα που βαδίζει σαν σκιά με απώτερο σκοπό να γίνει φως.
Η συλλογή εμπειριών, αλλά και η κατ’ επέκταση αποταύτιση της από τα γήινα ελαττώματα που προσκολλώνται καθ’ οδόν πάνω της και θαμπώνουν το φως της είναι η πορεία της στη γη μέσα σε ένα σώμα τρισδιάστατο αναγκαίο γι’ αυτό το πλανήτη. Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ένα απαραίτητο όχημα για να εκδηλωθεί ένα μέρος της και όχι η ίδια, αλλά η προβολή της πάνω στη γη. Η ίδια η ψυχή κατοικεί σε άλλο επίπεδο και θα ενωθούμε μαζί της μόνο όταν αναστηθούμε. Το ανθρώπινο σώμα είναι έργο αρχαγγέλων και λογίζεται σαν ναός της ψυχής, ως εκ τούτου είναι πολύτιμο και πρέπει να διαφυλαχτεί. Δυστυχώς, οι αυτόχειρες που δεν θυσιάζονται για θεία ιδανικά, τιμωρούνται.
Με την έννοια άνθρωπος σήμερα όλοι έχουμε ταυτίσει την ύπαρξη, αλλά δεν είναι έτσι. Ο άνθρωπος είναι σώμα και μέρος ψυχής, Ως σώμα θα πεθάνει γιατί είναι υλικό και θνητό μέρος, αλλά ως ψυχή θα συνεχίσει τη πορεία σε ένα άλλο σώμα, αφού το προηγούμενο δε εκπληρώνει πλέον τις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση του έργου της.

Θάνατος…

Αυτό που πεθαίνει είναι η προσωρινή προσωπικότητα αυτό που εμείς γνωρίζουμε με το όνομα και το έργο σε ένα φυσικό πρόσωπο. Το αστρικό σώμα, ή πνεύμα αν σας αρέσει καλύτερα, συνδέεται με το φυσικό σώμα με μια ασημένια χορδή. Όπως, όταν κόβεται ο ομφάλιος λώρος περνάμε στη ζωή και αφήνουμε πίσω μια άλλη κατάσταση, έτσι και τη στιγμή του θανάτου, κόβεται εκείνη η χορδή και περνάμε σε μια άλλη κατάσταση. Οι άνθρωποι την ονομάζουν θάνατο, αλλά είναι απλά ένα πέρασμα.

Μετά θάνατον…

Το ερώτημα τι γίνεται μετά το θάνατο του φυσικού σώματος εγώ μπορώ να το απαντήσω πιο εύκολα απ’ τους επίσημους εκπροσώπους της εκκλησίας, γιατί εγώ πιστεύω πως η ψυχή θα περάσει πρώτα από μια κάθαρση, όχι αυτή που όλοι νομίζουν, αλλά μια πιο σύνθετη διαδικασία που αφορά στη διάλυση των άλλων σωμάτων που την περικλείουν (αιθερικό, αστρικό) και κατόπιν την αναδρομική στα πεπραγμένα, την οποία πρωτίστως κάνει μόνη της. Στη συνέχεια και πάντα ανάλογα με το έργο που έχει επιτελέσει, θα ανέλθει σε μια άλλη διάσταση, όπου θα παραμείνει μέχρι τη νέα ενσάρκωση. Η αντίληψη που έχει είναι ανάλογη με το επίπεδο της αφύπνισης στο φυσικό πεδίο. Αυτή πλάθεται όσο διαρκεί η φυσική ζωή και το μέγεθος της εξαρτάται απ’ το πόσο γνωρίζει ο άνθρωπος τον εαυτό του.
Φανταστείτε το τμήμα εκείνο της ψυχής που ενσαρκώνεται μέσα σε ένα γυάλινο μπουκάλι με διάφανα κρυστάλλινα τοιχία, που πάνω τους προσκολλώνται τα ανθρώπινα ελαττώματα και θολώνουν τη καθαρότητα τους. Το φως της είναι εκτυφλωτικό, αλλά λάμπει τόσο όσο την αφήνουμε να λάμψει.

Εμείς…

Εξαλείφοντας κάθε τόσο τα ελαττώματα μας λάμπει περισσότερο μέχρι να απελευθερωθεί τελείως και να μην ανήκει πλέον στο κόσμο αυτό το τρισδιάστατο που αποτελεί χώρο εκπαίδευσης γι αυτήν. Η διδασκαλία του Ιησού, όσο παράδοξο κι αν ακουστεί, προυπήρχε της έλευσής του. Εκείνος το είπε καθαρά “Δεν ήρθα για να καταργήσω , αλλά για να συμπληρώσω” / Ήρθε να ενθυμίσει και να δείξει το δρόμο που χάθηκε, απλά με τη δική του πορεία.

Η διδασκαλία του Κυρίου αποτυπωμένη

Η διδασκαλία αυτή πάντα υπήρχε και υπάρχει κλεισμένη ερμητικά σε σχολές μυστηρίων. Σε πίνακες αλχημιστών (Ντα Βίντσι), σε μουσικές (Μότσαρτ, Μπετόβεν), σε θεατρικά έργα (Σαίξπηρ, Δάντης), παλαιότερα σε φιλοσοφίες (Πλάτων, Σωκράτης), αλλά πολλοί λίγοι μπορούν να αποκωδικοποιήσουν τα έργα αυτά. Οι ευαγγελιστές έγραψαν επίσης σε μια γλώσσα που θέλει δουλειά για να κατανοηθεί. Η αποκάλυψη του Ιωάννη συγχέεται με τον κόσμο αυτό, αλλά οι επτά εκκλησίες δεν είναι στο φυσικό πεδίο. Τι να γράψει Εκείνος περισσότερο απ’ τις αράδες που άφησε πίσω Του το αίμα Του και τα αγκάθια που καρφώθηκαν στο μέτωπό Του. Ήταν απαραίτητο να γράψει; Τι θα γινόταν αν έγραφε; Όλοι θα πολεμούσαν να βγάλουνε πλαστή τη γραφή του και ποιος θα αποδείκνυε πως ήταν δική του. Σήμερα ακόμη οργιάζουν όλοι για το ποια είναι τα γνήσια ευαγγέλια Εκείνον θα αφήνανε έτσι;

Η διδασκαλία του Κυρίου

Ο Ιησούς δίδασκε σε ένα κλειστό κύκλο των δώδεκα (Απόστολοι), αλλά και σε ακόμη μεγαλύτερους, ενώ στον απλό κόσμο μιλούσε με παραβολές που ακόμη και σήμερα δεν έχουν γίνει πλήρως αντιληπτές. Όλη η γνώση υπάρχει μέσα μας, όπως κι Εκείνος, αλλά βρίσκονται σε χειμέρια νάρκη. Εκείνος θα εμφανιστεί ξανά σαν μια Δεύτερη Παρουσία, σε εκείνον που θα γίνει Χριστός (χρισμένος) και όχι σε ένα πλήθος, όπως πολλοί περιμένουν. Θα ξυπνήσει τους νεκρούς στη συνείδηση και δε θα αναστήσει νεκρά σώματα, αν αυτό νομίζουν πολλοί. Η ανάσταση είναι της ψυχής και όχι του βιολογικού σώματος.
Η διδασκαλία της μιας και μόνης αλήθειας μεταφέρθηκε και πάντα υπήρχε ανόθευτη, αλλά τα λόγια του διαστρεβλώθηκαν και δόθηκαν μάχες κι απ’ τις δυο πλευρές για το ποια θα επικρατήσει. Οι οικουμενικές σύνοδοι αυτό που πέτυχαν ήταν να θάψουν εντελώς την αλήθεια, η οποία όμως σιγοκαίει μέσα στις επτά λυχνίες. Όποιος τις ανάψει, θα τη φωτίσει και θα τη δει!

Πως θα οδηγηθούμε σε Εκείνον

Ο δρόμος που θα φέρει κάθε άνθρωπο κοντά του είναι πολύ απλός και συνάμα, πολύ δύσκολος. Είναι να μάθει κανείς να αγαπά. Να αγαπά πρώτα τον εαυτό του, μετά τους άλλους και κυρίως, τους υποτιθέμενους εχθρούς του και λέω υποτιθέμενους, γιατί αν το καλοσκεφτεί κανείς, αυτοί είναι οι πολυτιμότεροι φίλοι. Αυτοί δείχνουν σε όλους μας τι ελάττωμα κρύβουμε μέσα μας σε λανθάνουσα, ή μη κατάσταση. Μας θυμώνουν; Βλέπουμε τον θυμό και ψάχνουμε από τι πηγάζει. Ουσιαστικά, αυτοί θυσιάζονται αμαρτάνοντας, για να φωτίσουν ως εωσφόροι τα δικά μας εγώ. Τα λόγια του ακόμη κι αυτά που απέμειναν από τότε είναι ξεκάθαρα, αλλά όλοι μας ταυτιζόμαστε με την ύλη, το χρήμα, τα εδάφη, τα πλούτη, τα σπίτια, τους ανθρώπους και δε μπορούμε να τα εφαρμόσουμε στη πράξη.
Η μη προσκόλληση και η αποταύτιση απ’ τα υλικά και η ανιδιοτελής αγάπη, θα ανεβάσουν τις δονήσεις μας. Ανεβάζοντας τις δονήσεις μας, θα πλησιάσουμε Εκείνον. Πως μπορεί ένας τυφλός να δει το φως κι αν το δει απότομα, πως θα το αντέξει; Εκείνος είναι το απόλυτο φως, αλλά εμείς δεν είμαστε ικανοί και έτοιμοι να το αντικρίσουμε στο όρος της μεταμόρφωσης. Το όρος αυτό πρέπει να το ανέβουμε με τα μάτια της ψυχής αφυπνισμένα και τον χιτώνα της λαμπερό κι αμόλυντο. Μόνο τότε, θα μπορούμε να αντικρίσουμε το φως, το ανέσπερο.

Κωνσταντίνος Σμιξιώτης

.


.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s