Τρίβολος ο χερσαίος: Φυσικό τονωτικό για την libido

Tribulus terrestrisΤο τρίβολι (Τribulus Τerrestris) είναι ένα παραδοσιακό βότανο που θεωρείται τονωτικό για την libido. Πρόκειται για ένα διαδεδομένο έρπον ζιζάνιο, διάσπαρτο στην Ελληνική φύση,που τα εκχυλίσματά του είναι πλούσια σε σαπωνίνες, που διεγείρουν τον υποθάλαμο, ώστε να εκκρίνει περισσότερη ωχρινοτρόπο ορμόνη (LH). Η συγκεκριμένη ορμόνη είναι εκείνη που δίνει το σήμα στους όρχεις να αυξήσουν την παραγωγή τεστοτερόνης.

Στους άνδρες ανεβάζει την ενδογενή παραγωγή τεστοστερόνης, διεγείρει την ερωτική επιθυμία και βελτιώνει την ποιότητα της στύσης και την παραγωγή σπερματοζωαρίων. Στις δε γυναίκες, αυξάνει τα επίπεδα οιστρογόνων και δεϋδροεπιανδροστερόνης (DHEA), με αποτέλεσμα την άνοδο της libido.

Όπως έχουμε ξανασημειώσει, καλό είναι πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής ή βότανο, πρώτα να έχετε πάρει την ιατρική έγκριση γι’ αυτό. Πάντως, το βότανο ‘τρίβολος ο χερσαίος’, ή αλλιώς τριβόλη, που θεωρείται σαν το viagra της φύσης, είναι από τα πλέον ασφαλή φυτικά τονωτικά.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s