Χοιρινό με μπύρα και πορτοκάλι

xoirino me byra kai portokaliΗ ακόλουθη συνταγή χοιρινό με μπύρα και πορτοκάλι εμπεριέχεται στο βιβλίο μαγειρικής της Ελαϊς με τον τίτλο “Θαύμα φαγητό θα γίνει”,

που περιέχει τις 100 επιτυχημένες συνταγής που συγκεντρώθηκαν μέσα από τη “Φιλική Γωνιά” το 1996. Είναι εύκολη και πραγματικά από τις αγαπημένες μου κρεατικών και γι’ αυτό την επιλέγω για ένα φιλικό τραπέζι.

Υλικά για 6 άτομα:

  • 1 1/2 κιλό Χοιρινό ρολό από το καρέ
  • 1 κουτί Μπύρα
  • 3/4 φλυτζανιού Βούτυρο
  • 2 μικρά κομμένα Κρεμμύδια
  • Χυμό από 2 Πορτοκάλια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1-2 Fλούδες Πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Πλένετε το κρέας και το σκουπίζετε. Το βάζετε σε κατσαρόλα με το βούτυρο και το σoτάρετε σε μέτρια φωτιά απ’ όλες τις πλευρές. Όταν το κρέας πάρει χρώμα, σβήνετε με τη μπύρα και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτετε και τις φλούδες πορτοκαλιού, τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σιγοβράζετε το κρέας 1 ώρα περίπου ώστε να μαλακώσει. Όταν κρυώσει, το κόβετε σε φέτες και το βάζετε πάλι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί μαζί με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντάς το με ρύζι και καρότα στον ατμό.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s