Πως να σταματήσετε την ονυχοφαγία

onychofagiaΗ ονυχοφαγία είναι ένα σύμπτωμα είναι μια νευρωτική συνήθεια. Αφορά σε περιπτώσεις ιδιαίτερα αγχωμένων ατόμων και έχει να κάνει με συναισθηµατική διαταραχή ή ανία.

Παρακάτω, σας μεταφέρουμε κάποιες συμβουλές για να σταματήσετε να τρώτε τα νύχια σας:

  • Βάλτε τεχνητά νύχια. Τοποθετούνται με κόλλα πάνω στα δικά σας και είναι σκληρά, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να τα δαγκώσετε.
  • Τρώτε τα νύχια σας όταν αγχώνεστε και αυτή η συνήθεια φαίνεται να σας ανακουφίζει; Προσπαθήστε να μην συνδέετε αυτές τις δύο καταστάσεις μεταξύ τους.
  • Στα φαρμακεία υπάρχει ένα διάφανο βερνίκι για τα νύχια με πικρή γεύση, που βοηθά στη διακοπή της ονυχοφαγίας,stop nail biting αφού μ’ αυτό δεν θα σας ευχαριστεί να τρώτε τα νύχια σας. Είναι κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά κάθε ηλικίας.
  • Όσο περνούν τα χρόνια και συνεχίζετε να τρώτε τα νύχια σας, η κίνηση αυτή αρχίζει να γίνεται μηχανικά.
  • Προσπαθήστε να απασχολείτε τα χέρια σας με κάτι άλλο, μ’ ένα μπαλάκι ή ένα κομπολόι. Επίσης, μπορείτε να έχετε μαζί σας τσίχλες ή καραμέλες την ώρα που βάζετε μηχανικά το χέρι σας στο στόμα.
  • Σημειώστε τις αιτίες που κρύβονται πίσω απ’ αυτή την νευρωτική συνήθεια. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τεχνικές χαλάρωσης, ακόμη και με την βοήθεια ψυχολόγου.
  • Βάλτε στόχο να μεγαλώσουν τα νύχια σας και την ώρα που πάτε να βάλετε το χέρι σας στο στόμα, να κάνετε υπομονή για να μην πάει χαμένο το αποτέλεσμα.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s