Σεμινάριο Δημιουργικής & Αυτόματης Γραφής

<img style="margin-top: 4px; margin-bottom: 4px; display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;" title="Σεμινάριο Δημιουργικής & Αυτόματης Γραφής" alt="diourgiki_grafi_aftomati_anagnosi" height="237" width="198" src=" http://womland.com/wp-content/uploads/2012/01/diourgiki_grafi_aftomati_anagnosi.jpg " θα έχουν εισηγήτρια την κυρία Ιωάννα Μπάλιου.

Είμαστε οι ιστορίες μας. Όσες έχουμε ζήσει και όσες φανταζόμαστε. Ο τρόπος αποτύπωσης αυτών των ιστοριών με βάση τα προσωπικά εκφραστικά μέσα του καθένα ξεχωριστά είναι ο κύριος στόχος αυτού του σεμιναρίου. Η αυτόματη γραφή είναι κατά κύριο λόγο ένας πειραματισμός με κύρια υλικά την αξιοποίηση του ασυνειδήτου, τη φαντασία και το όνειρα. Πως ξεκινά κανείς να γράφει χωρίς καμία προηγούμενη διεργασία ή “κύρια ιδέα”; Η “έμπνευση” προϋπάρχει ή ακολουθεί της γραφής; Πως ξεκινά να γράφει κανείς μια ιστορία;

Η εισηγήτρια Ιωάννα Μπάλιου είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει σπουδάσει θέατρο στο θεατρικό εργαστήρι “Βασίλης Διαμαντόπουλος”  και στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή “Ίασμος”. Έχει ασχοληθεί με το αυτοσχεδιαστικό θέατρο (playback theatre) στο studio “Υπό το μηδέν” από το 2003 έως το 2006 και έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις αναλόγου περιεχομένου (σκηνοθεσία Νίκος Καραγέωργος). Έχει εκδώσει εκπαιδευτικά βοηθήματα σχετικά με τη “Μελέτη περιβάλλοντος”, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις “Βολανάκη” και από τις εκδόσεις “Μεταίχμιο”. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών “Δημιουργική γραφή” του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας (2009 – σήμερα) και ολοκληρώνει τη διπλωματική της εργασία με θέμα το σύντομο διήγημα- flash fiction. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του λογοτεχνικού περιοδικού “Λεξητανίλ” του μεταπτυχιακού προγράμματος. Bραβευμένο διήγημά της κυκλοφορεί στη συλλογή “Τα πρώτα δώδεκα βήματα” (εκδόσεις Ελευθερουδάκης). Επίσης, εργάζεται ως δασκάλα στην ιδιωτική και δημόσια  πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το 2005.

Το σεμινάριο δημιουργικής και αυτόματης γραφής απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών που ενδιαφέρονται για τη γραπτή έκφραση και τη διερεύνηση του προσωπικού τους ύφους στην τέχνη του λόγου και θα διεξαχθεί στην Αθήνα (Πατησίων 216). Το κόστος παρακολούθησης είναι 69 ευρώ μηνιαίως + ΦΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ενδιαφέρον αυτό σεμινάριο, ενημερωθείτε στο site του Κέντρου Σεμιναρίων.

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s