Δανέζικη πουτίγκα μήλου

elais.gr

 

Υλικά για 6-8 άτομα:

  • 6 κουτ. Φυτίνη
  • 12 φέτες Ψωμί ( άσπρο του τοστ, την ψίχα μόνο αλεσμένη)
  • 1 1/2 κιλό Μήλα Γκόλντεν
  • 2/3 φλιτζανιού Νερό
  • 1/2 φλιτζάνι Ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι Μαρμελάδα Φραμπουάζ (ή άλλη μαρμελάδα αρεσκείας σας)
  • Σαντιγύ

Εκτέλεση:

Σωτάρετε σε βαθύ τηγάνι με τη Φυτίνη τις φέτες ψωμί σε μέτρια φωτιά, ώσπου να ξανθύνουν. Τις αφήνετε κατά μέρος. Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Τα βράζετε με το νερό και τη ζάχαρη 25 λεπτά περίπου σε κατσαρόλα ώσπου να μαλακώσουν αρκετά και σχεδόν να λειώσουν. Στρώνετε σε φόρμα σουφλέ σε στρώσεις 1 φλιτζάνι σωταρισμένη ψίχα ψωμιού, 2 φλιτζάνια περίπου σάλτσα μήλου και 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα φραμπουάζ. Επαναλαμβάνετε το ίδιο, ώσπου να τελειώσουν τα υλικά, τελειώνοντας με ψίχα ψωμιού και ψήνετε την πουτίγκα 25 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Γαρνίρετε αν θέλετε την πουτίγκα με λίγη επιπλέον μαρμελάδα, σαντιγύ και τη σερβίρετε χλιαρή.

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s