Πατέ Μαϊντανού

pate_maintanouΤο πατέ μαιντανού είναι ένα εύγεστο και ασυνήθιστο ντιπ, που σερβίρεται με κριτσίνια, παξιμαδάκια, κράκερς ή ψωμί.

Μπορεί να συνοδέψει ευχάριστα το ποτό σας ή κρύα πιάτα σ’ ένα μπουφέ.

Υλικά:

  • 1 ματσάκι Μαϊντανό
  • 2 σκελίδες Σκόρδο
  • 5-6 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο Ψωμί
  • 50 γρ. Κουκουνάρι
  • Χυμό 1 Λεμονιού
  • Ξίδι από λευκό κρασί
  • 3/4 φλιτζ. τσαγιού Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφαιρείτε την κόρα από το ψωμί, το μουλιάζετε σε νερό και στη συνέχεια, το στύβετε πολύ καλά με τα χέρια σας. Πλένετε το μαϊντανό, τον στεγνώνετε και τον κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Τον ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, το κουκουνάρι, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, λίγο ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Χτυπάτε για λίγο το μίγμα να πολτοποιηθεί και, στη συνέχεια, προσθέτετε το ψωμί και λίγο-λίγο το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τα δουλεύετε για λίγο όλα μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα να πάρετε μια λεία κρέμα. Δοκιμάζετε και, ανάλογα με τη γεύση σας, συμπληρώνετε λεμόνι, ξίδι και αλατοπίπερο. Μεταφέρετε το μίγμα σε γυάλινο σκεύος με καπάκι και το αφήνετε στο ψυγείο σας μέχρι να το σερβίρετε. 

Tips:
  • Εάν το μίγμα είναι πολύ αραιό, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον ψωμί, το οποίο θα έχετε προηγουμένως μουλιάσει σε νερό.
  • Το πατέ μαϊντανού ταιριάζει ωραία και ως σάλτσα για τα ζυμαρικά σας ή τις τηγανιτές πατάτες σας.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s