Ρεβίθια σούπα

revithia_soupaΤα ρεβίθια σούπα είναι μια από τις αγαπημένες χειμωνιάτικες συνταγές για σούπα και ένα υγιεινό και νηστίσιμο πιάτο.

Υλικά:

  • 1/2 κιλό Ρεβίθια
  • 2-3 Κρεμμύδια
  • Σέλινο, Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 φύλλο Δάφνης
  • Ρίγανη
  • 3/4 φλ. τσαγιού Ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 Λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε μπολ με μπόλικο χλιαρό νερό που θα τα σκεπάζει και τα αφήνετε να μουλιάσουν και να φουσκώσουν. Την επομένη, στραγγίζετε τα ρεβίθια, τα ξεπλένετε και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με φρέσκο νερό. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα αρωματικά και τα μυρωδικά και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Δέκα λεπτά πριν μαλακώσουν τα ρεβίθια, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Μόλις χυλώσει η σούπα, σβήνετε τη φωτιά. Σερβίρετε τα ρεβίθια ζεστά σε βαθιά πιάτα, πασπαλισμένα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips:
  • Παρά τη συνήθης τακτική των κλασικών νοικοκυρών να ξαφρίζουν τα ρεβίθια και τις οδηγίες μαγειρικής, καλό θα ήταν να το αποφεύγετε… Ας μην ξεχνάμε πως κατ’ αυτόν τον τρόπο πετάμε ένα μεγάλο μέρος των πρωτεϊνών που περιέχουν.
  • Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε ντομάτα στο φαγητό, αλλά τότε θα χρειαστεί να αφαιρέσετε το χυμό λεμονιού.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s