Theta Healing

theta_healing

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια ολοένα και αυξανόμενη εμφάνιση νέων θεραπευτικών εναλλακτικών ή / και ενεργειακών μεθόδων, που έρχονται να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις ποικίλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας,

αυτή την ιδιαίτερα αντίξοη περίοδο που διανύουμε στον κόσμο. Το ρέικι και το σιάτσου, η ρεφλεξολογία, η ομοιοπαθητική, ή ακόμα η κοσμοενεργητική, το reconnective healing, το NLP ή νευρογλωσσικός προγραμματισμός, το bodynamic κ.λ.π. είναι μερικές από αυτές που ακούγονται ολοένα και περισσότερο και που με διάφορους τρόπους η κάθε μια μπορεί να μας βοηθήσει να διαχειριστούμε διάφορα δύσκολα θέματα ή ασθένειες της καθημερινής μας ζωής. Μία από αυτές τις μεθόδους που αποδίδει εντυπωσιακά αποτελέσματα βελτίωσης ή θεραπείας, τόσο σε πραγματικές ασθένειες, όσο και σε καθημερινές δυσλειτουργικές καταστάσεις της ζωής μας είναι και το Theta Healing.

Το Theta Healing είναι μια θεραπευτική τεχνική που ανέπτυξε η Vianna Stibal, μια ενεργειακή και ολιστική θεραπεύτρια, στην Αμερική, αρχίζοντας από τα τέλη της δεκαετίας του 80.

Η ίδια, με τη μέθοδο Theta, κατάφερε να θεραπεύσει πλήρως τον εαυτό της αρχικά, ενώ έπασχε από μια επιθετική μορφή καρκίνου των οστών, και εν συνεχεία και εκατοντάδες άλλους συνανθρώπους της, που υπέφεραν δυσκολίες, τόσο εξαιτίας κάποιας πάθησης, όσο και εξαιτίας των αντίξοων συνθηκών της καθημερινής τους ζωής.

Το Τheta Healing παίρνει το όνομα του από το γράμμα Θήτα του Ελληνικού αλφαβήτου και το οποίο περιγράφει μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης αντίστοιχη της ύπνωσης και που ο θεραπευτής έχει εκπαιδευτεί ώστε να προσεγγίζει ο ίδιος, εκούσια και με ευκολία. Μέσω αυτής της κατάστασης χαλάρωσης και εστίασης του νου, με διάφορες τεχνικές που συνδυάζουν δυναμικό οραματισμό και προσευχή, ο θεραπευτής μπορεί να απαλλάσσει τους άλλους από καταστάσεις ασθένειας, τόσο σε επίπεδο υγείας σωματικής και ψυχικής, όσο και επίπεδο καθημερινών καταστάσεων που σχετίζονται με ελλείψεις.
Πώς λειτουργεί το Theta Healing? Πού βασίζεται?

Απάντηση: Όλα είναι στο μυαλό. Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει αυτή τη φράση που υποδηλώνει πως η ιδέα μας για κάτι είναι που διαμορφώνει και την εμπειρία μας γι’ αυτό?

Και όμως, πόσοι από μας πραγματικά συνειδητοποιούμε πόσο αληθινή είναι η παραπάνω δήλωση?

Εάν πραγματικά καταλαβαίνουμε το νόημα και την αλήθεια της δήλωσης ότι “όλα είναι στο μυαλό”, τότε αυτομάτως καταλαβαίνουμε και τα συμπεράσματα που απορρέουν από αυτή:
  • Ότι εμείς τελικά αποφασίζουμε πώς θα βιώνουμε πράγματα και καταστάσεις στη ζωή μας.
  • Ότι είναι δυνατόν να αλλάξουμε τα πράγματα και τις καταστάσεις της ζωής μας προς το καλύτερο.
  • Ότι είμαστε απολύτως υπεύθυνοι για τις ιδέες που έχουμε για τα πράγματα.

Οι περισσότεροι από μας, ζούμε έχοντας να αντεπεξέλθουμε σε πολυάριθμες καθημερινές προκλήσεις και αντιξοότητες, που κάνουν τελικά την εμπειρία της ζωής μας να απέχει πολύ από αυτό που θα λέγαμε ιδανικό.

Συγκρούσεις στις καθημερινές μας σχέσεις, απογοητεύσεις, προβλήματα στην οικογένεια, στην δουλειά, οικονομικές δυσκολίες, μοναξιά, στεναχώριες, έλλειψη κινήτρων, ανία κ.α. είναι πράγματα που παρατηρούμε καθημερινά τόσο στους γύρω μας, όσο και σε μας. Τελικά, διαπιστώνουμε πως η χαρά λείπει πολύ από τη ζωή μας. Μα πώς να είμαστε χαρούμενοι, λέμε, με όλα αυτά που μας συμβαίνουν? Και τη στιγμή που το λέμε αυτό, παραδεχόμαστε ότι για τις στεναχώριες που περνάμε, φταίνε τα γεγονότα.

Έχουμε ξεχάσει εντελώς ότι η εξίσωση κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση! Ότι δηλαδή, οι στενάχωρες ιδέες μας, οι στενάχωρες σκέψεις μας ή τα αρνητικά μας προγνωστικά επηρεάζουν αποφασιστικά το πώς θα πάνε τα πράγματα στη ζωή μας.

Για παράδειγμα: παρατηρούμε τις σχέσεις των γύρω μας και καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες – περιμένουμε λογικά να βιώνουμε δυσκολίες στις σχέσεις μας.
Μας συμπεριφέρεται κάποιος άσχημα και σπάνια θυμώνουμε, κυρίως πληγωνόμαστε – έχουμε συνηθίσει στην άσχημη συμπεριφορά των άλλων. Πιστεύουμε βαθιά ότι κάπου φταίμε εμείς και μας αξίζει αυτό. Ή ότι έτσι είναι τα πράγματα.
Μας εκμεταλλεύεται κάποιος εργασιακά αλλά φοβόμαστε να αντιδράσουμε για να μη χάσουμε τη δουλειά μας – θεωρούμε αναμενόμενο ότι δουλειά και εκμετάλλευση εμφανίζονται μαζί.

Έχουμε ανάγκη να πούμε σε ένα κοντινό μας πρόσωπο πράγματα που αισθανόμαστε αλλά διστάζουμε γιατί νομίζουμε ότι θα γελάσει μαζί μας – έχουμε δεχτεί αυτό που λένε όλοι γύρω μας, πως δηλαδή, η εκδήλωση των συναισθημάτων σημαίνει ότι είμαστε αδύναμοι και ευάλωτοι.

Βιώνουμε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και ενώ σκεφτόμαστε πόσο απεγνωσμένα χρειαζόμαστε κάποια χρήματα, παράλληλα μια βαθιά πίστη μέσα μας λέει ότι τα χρήματα αποτελούν τη ρίζα όλου του κακού – έχουμε δηλαδή αποφασίσει να παραμείνουμε χωρίς χρήματα ώστε να αποφύγουμε τα κακά που τα συνοδεύουν.

Παράλληλα, έχει αρχίσει να τεκμηριώνεται πια και επίσημα, το συμπέρασμα των ερευνητών και θεραπευτών, πως όλες οι παθολογικές ασθένειες συνδέονται με συγκεκριμένα πρότυπα σκέψεων και συμπεριφορών απέναντι στη ζωή και τα πράγματα. Πως ένας καρκίνος εμφανίζεται εκεί που ο ψυχισμός δηλητηριάζεται από χρόνιες τοξικές σκέψεις μνησικακίας και απογοήτευσης. Πως τα αρθριτικά σχετίζονται με το φόβο των αλλαγών και τη δυνατότητα να κάνουμε εύκολα νέα βήματα. Πως μια δερματίτιδα πιθανώς υποδεικνύει την αίσθηση ότι είμαστε άσχημοι και ανεπιθύμητοι…

Υπάρχουν άπειρες σκέψεις που υπάρχουν μέσα μας και σε ένα πολύ βαθύ επίπεδο διαμορφώνουν την εμπειρία μας για τους διάφορους τομείς της ζωής μας. Από σκέψεις κλισέ όπως «γεννιόμαστε μόνοι, ζούμε μόνοι και πεθαίνουμε μόνοι», από προσωπικές μας εμπειρίες που μας σημάδεψαν, από πράγματα που διδαχτήκαμε από τους γονείς μας, ή κληρονομήθηκαν από την ευρύτερη οικογένεια, ή μας επιβλήθηκαν από το σχολείο ή το κοινωνικό περιβάλλον μας, ή ακόμα και από βαθιές μνήμες μέσα στο ψυχισμό μας από προηγούμενες ζωές, ή απλά από βαθιές αυθύπαρκτες πεποιθήσεις ότι «έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα», όλα αυτά αποτελούν τη πρώτη ύλη που αποκτά υπόσταση στη καθημερινή μας ζωή.

Εξάλλου τα τελευταία χρόνια, καθώς ολοένα και αυξανόμενες ποσότητες πληροφοριών μας έρχονται από τους χώρους της επιστήμης και ειδικά της κβαντικής φυσικής, της κβαντομηχανικής, αλλά και της ιατρικής, της νευρολογίας και των ερευνών που αφορούν στη λειτουργία του εγκεφάλου, το χάσμα που υπήρχε μεταξύ υλικής πραγματικότητας και πνεύματος, φαίνεται να κλείνει με γοργούς ρυθμούς. Μπορούμε πια να καταλάβουμε πως ο υλικός κόσμος που μας περιβάλλει, όσο και αν φαίνεται απόλυτος και στιβαρός στα μάτια μας, κατά βάσει δεν αποτελείται παρά από ενέργεια. Πως αυτή η ενέργεια υπάρχει παντού και διαπερνά τα πάντα, άλλοτε αραιή κι άλλοτε συμπυκνωμένη. Πως οι ίδιες μας οι σκέψεις είναι φτιαγμένες από την ίδια ακριβώς ενέργεια. Πως σκέψη και ύλη δεν έχει μεγάλη διαφορά παρά μόνο σε ποσοστό συμπύκνωσης.

Όλα αυτά δικαιολογούν όλο και πιο πολύ σκέψεις όπως «πίστεψε το και θα το δεις» που απορρίπτονταν ως γραφικοί ανυπόστατοι συναισθηματισμοί των απλών ανθρώπων ή ακόμη και ως τσαρλατανισμοί. Αντίθετα, τώρα είναι που αυτή η φράση όχι μόνο ακούγεται απόλυτα αποδεκτή αλλά πλέον έχει αρχίσει και να εξηγεί τον μηχανισμό στον οποίον βασίζονται όλα εκείνα τα φαινόμενα που κανείς θα ονόμαζε «θαύματα». Δεν αφορά μόνο σε μια βαθιά συναισθηματική πίστη, αλλά παράλληλα και σε μια βαθιά γνώση ότι τα πάντα διέπονται από μία δημιουργική εύκαμπτη ενέργεια που μπορεί να υλοποιηθεί στη μορφή που εκούσια ή ακούσια της δίνουμε.

Σε αυτά τα δύο αξιώματα είναι που θεμελιώνεται τοTheta Healing.

Η δουλειά του θεραπευτή theta είναι, μαζί με τον θεραπευόμενο, να ανακαλύψουν τις εκείνες τις περιοριστικές σκέψεις ή ιδέες που συν τω χρόνω, διαμόρφωσαν σταδιακά μέσω του υποσυνείδητου, μια κατάσταση έλλειψης σε κάποιον τομέα, της ζωής του ή ασθένειας, να τις απελευθερώσει και να τις αντικαταστήσει με νέες υγιείς πεποιθήσεις που μπορούν να επιφέρουν, ακόμα και στιγμιαία θεραπεία. Ο θεραπευτής για να το κάνει αυτό χρησιμοποιεί αφενός μια μορφή συζήτησης με τον θεραπευόμενο, ώστε να διαφανούν οι πεποιθήσεις ή «προγράμματα» του νου που προκαλούν μπλοκαρίσματα στη καθημερινότητα του. Μετά με μια μέθοδο επαλήθευσης αυτών των προγραμμάτων στο υποσυνείδητο που βασίζεται σε κάποιες τεχνικές της εφαρμοσμένης κινησιολογίας και που στη μέθοδο Theta, αναφερόμαστε σε αυτές ως energy testing, ανακαλύπτουν μαζί αν τα συγκεκριμένα προγράμματα αντιλήψεων λειτουργούν στο υποσυνείδητο.

Την ώρα της θεραπείας, ο θεραπευόμενος κάθεται άνετα και χαλαρά και έχοντας πλήρη συνείδηση, ενώ ο θεραπευτής μπαίνει σε κατάσταση Theta και από εκεί, πραγματοποιεί με ακρίβεια, τις συγκεκριμένες αλλαγές που έχουν συμφωνήσει μαζί.

Ένας θεραπευτής theta, ακριβώς επειδή η μέθοδος αυτή εστιάζεται και σε συγκεκριμένα σημεία που θέλει να δουλέψει κανείς, δεν μπορεί να προκαλέσει τη παραμικρή αλλαγή αν πρώτα δεν συναινέσει και δεν δώσει άδεια γι’ αυτό το άτομο που δέχεται τη θεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος κάνει Theta Healing έχει απόλυτο έλεγχο σε οτιδήποτε γίνεται κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.

Με το τέλος της θεραπείας, ο θεραπευόμενος μπορεί να αρχίσει να βιώνει ευχάριστες αλλαγές στη καθημερινότητα ή στην εξέλιξη της υγείας του, οι οποίες προκύπτουν ουσιαστικά από αυθόρμητες αλλαγές στο τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς του, στις συναισθηματικές αντιδράσεις του και βέβαια στο νέο τρόπο που δρά σε καθημερινή βάση.

Αντίθετα με άλλες θεραπείες, το Theta Healing, πέρα από το πλεονέκτημα που μας δίνει να έχουμε απόλυτο έλεγχο όλης της διαδικασίας, παρά να αφηνόμαστε σε μια μυστηριώδη ενέργεια που κάνει πράγματα για μας, έχει ελάχιστες θεραπευτικές αντιδράσεις, γιατί οι αλλαγές που γίνονται είναι ελεγχόμενες και ήπιες. Επίσης, ακόμα κι από τη πρώτη συνεδρία Theta μπορεί να δει κανείς τις πρώτες αλλαγές και βελτιώσεις στη ζωή του, ενώ γενικά μιλώντας τα αποτελέσματα είναι πολύ γρήγορα.

Τέλος το Theta Healing δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί πολυτέλεια για τους λίγους, αλλά αντιθέτως, είναι μια μέθοδος που απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια, καθώς η τιμή της συνεδρίας είναι προσιτή σε όλους και κυρίως γιατί, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, πρέπει να μπορεί να αποδεικνύει έμπρακτα τη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητά της.

Κείμενο:  Ιωάννα Νάννου  (Theta Healing Practicioner)

 

Σημ.*:  Σε σχέση με θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας, το Theta δεν έρχεται να αντικαταστήσει, ούτε και αντιτίθεται στις μεθόδους της παραδοσιακής ιατρικής, έρχεται όμως να συμπληρώσει και να επισπεύσει την ίαση. Ως εκ τούτου, ο Theta Healer δεν θα σας ζητήσει ποτέ να σταματήσετε την αγωγή που σας προτείνει ο γιατρός σας και κρίνεται σκόπιμο να τη συνεχίσετε, μέχρι να φανούν πραγματικές και μόνιμες βελτιώσεις στην υγεία σας.

Για τυχόν πληροφορίες ή για θεραπεία μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ: 6945 119944 ή να στείλετε e-mail στο ioanna.nannou@gmail.com


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s