Φάβα Σαλάτα με κόκκινη πιπεριά

fava_salataΗ συνταγή για Σαλάτα Φάβας είναι εύκολη και διαιτητική, αφού μια μερίδα έχει μόνο 140 θερμίδες.

Κυρίως όμως αυτό το υγιεινό πιάτο είναι πρώτης τάξης πρόταση για ένα κρύο πιάτο μπουφέ ή για ένα φιλικό τραπέζι μετά θεάματος στην τηλεόραση (βλ. ποδόσφαιρο).

Υλικά για 6 άτομα:

  • 2 Κόκκινες Πιπεριές χωρίς σπόρους, κομμένες στα δύο
  • 125 γρ. Φάβα βιολογική, καθαρισμένη
  • 3 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο Κρεμμύδι
  • 1 λιωμένη σκελίδα Σκόρδο
  • Χυμός ενός Λεμονιού

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις πιπεριές κάτω από το γκριλ, ώσπου να αρπάξει η φλούδα τους και να σουρώσει. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις αποφλοιώνουμε. Βάζουμε την φάβα σε κατσαρόλα, την καλύπτουμε με αρκετό αλατισμένο νερό και την αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένη για 15-20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και να απορροφήσει όλο της το νερό. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τις πιπεριές, την φάβα, μείγμα του κρεμμυδιού, το υπόλοιπο λάδι και τον χυμό λεμονιού μέσα στη γυάλα του μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά να γίνουν σαν πουρές. Σερβίρουμε το παρασκεύασμα σ’ ένα βαθύ μπωλ για να συνοδέψει φρέσκα τραγανά λαχανικά και κράκερς.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s