Όμορφα Μυστικά για την πρόβα του Νυφικού Μακιγιάζ

nyfiko_makigiaz

Μπορεί η προετοιμασία του γάμου να απαιτεί σωστό προγραμματισμό και οργάνωση, όμως το τέλειο νυφικό μακιγιάζ

χρειάζεται τη φροντίδα και τις γνώσεις ενός ειδικού επαγγελματία και δεν αρκεί το μεράκι μόνο. Γιατί για ένα σωστό νυφικό μακιγιάζ δεν φτάνει μόνο η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων και το ταλέντο στο make up. Ταυτόχρονα, χρειάζεται να μελετηθούν από τον make up artist και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου της νύφης & οι γωνίες του, όπως να ληφθεί υπόψη ακόμη και η προσωπικότητά της νύφης. Γι`αυτό, εφόσον έχετε χρονοδιαγράψει σωστά τα βήματα της προετοιμασίας, απολαύστε και χαρείτε τη διαδικασία οργάνωσης του γάμου σας, χωρίς άγχος και πανικό.

Συνήθως, ένα μήνα πριν “την μεγάλη μέρα” προετοιμαζόμαστε  στο κομμάτι ”ομορφιά” όπως να επιλέξουμε χτένισμα και μακιγιάζ. Αφού έχουμε ψάξει και καταλήξει, κλείνουμε την πρόβα μας την ημέρα και την ώρα που μας βολεύει, ώστε να μην έχουμε την πίεση χρόνου και να είμαστε ήρεμες.

Συμβουλές για τις ”μικρές” λεπτομέρειες  στο ραντεβού της πρόβας

 

  • Κατάλληλη ώρα πρόβας για το μακιγιάζ

Καλό είναι να κανονιστεί η πρόβα κάποια ώρα που θα έχει φυσικό φως όπως πρωί-μεσημέρι η` νωρίς το απόγευμα ειδικά όταν η πρόβα γίνεται στο σπίτι της υποψήφιας νύφης. Ο λόγος είναι να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη οπτική επαφή με το αποτέλεσμα, μιας που το φυσικό φως είναι ο καλύτερος οδηγός για τον/ην make up artist και για την νύφη, στο μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι γνωστό ότι σε πολλούς χώρους σπιτιών, ο τεχνητός φωτισμός δεν είναι επαρκής, με αποτέλεσμα να ”αδικείται” ένα μακιγιάζ μόνο και μόνο απο τον ακατάλληλο φωτισμό.                                                                                             Εφόσον όμως, δεν είναι εφικτό να κανονιστεί πρωινή ώρα, ας φροντίσουμε τουλάχιστον να έχουμε όσο το δυνατόν πιο έντονο και πιο ”καθαρό” φως στο χώρο που θα γινει η πρόβα. Αποφεύγουμε, όσο μπορούμε, τα δωμάτια με χαμηλό θερμό ή με κρυφό φωτισμό, γιατί αλλοιώνουν πολύ τα χρώματα και δεν μπορεί ο επαγγελματίας να κάνει σωστά την δουλειά του.

  • Πρόβα χτένισμα – μακιγιάζ σε χρονική απόσταση ασφαλείας    

Επιλέγουμε να κάνουμε την κάθε πρόβα ξεχωριστά π.χ. άλλη ώρα το χτένισμα, άλλη ώρα το μακιγιάζ. Δεν είναι κακή ιδέα να γίνουν ίδια μέρα μαζί, αντίθετα βοηθάει ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα αλλά όχι παράλληλα. Αυτό γιατί  μπορεί να φέρει μεγάλη σύγχυση στην υποψήφια νύφη και στους επαγγελματίες αντίστοιχα. Για φανταστείτε να έχετε 2 άτομα να λέει ο καθένας για το κομμάτι του και εσείς να μην ξέρετε που να πρωτοκοιτάξετε τα μαλλιά ή το μακιγιάζ. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μπερδευτείτε ή να εκνευριστείτε με την όποια καθυστέρηση και διαφωνία υπάρξει και στο τέλος να μην καταλήξετε πουθενά. Σαφώς αυτό είναι ένα συχνό, αλλά όχι απόλυτο επακόλουθο. Γι`αυτό για να αποφύγουμε κάθε πιθανότητα σύγχυσης και λανθασμένης εντύπωσης, διαχωρίζουμε χρονικά την μία πρόβα απ’ την άλλη.

  • Ήρεμο περιβάλλον    

Την ώρα της πρόβας θα πρέπει να είσαστε όσο πιο ήρεμες και χαλαρές μπορείτε. Σ`αυτό συμβάλλει το όλο περιβάλλον και φυσικά τα άτομα που βρίσκονται στο χώρο. Δεν είναι πολύ καλή ιδέα να καλείτε πολλά άτομα στο χώρο που θα γίνει η πρόβα, γιατί το αποτέλεσμα είναι να υπάρξει, καταρχήν φασαρία και εναλλαγή διαφόρων απόψεων, με αναμενόμενο επακόλουθο την σύγχυσή σας, στο τι ακριβώς θέλετε για τον εαυτό σας και την εικόνα σας. Εννοείται πως μία δεύτερη γνώμη από κάποιο άτομο που εμπιστεύεστε, είναι σεβαστή, αλλά από πολλά άτομα, που το καθένα έχει διαφορετικό γούστο και στυλ, το αποτέλεσμα θα είναι να οδηγηθείτε  σε αμφίβολες και λανθασμένες επιλογές. Μην ξεχνάτε…ο καλύτερος σύμβουλος είναι  ο εαυτός σας και μόνο εκείνος ξέρει αν νιώθετε καλά με αυτό που βλέπετε επάνω σας.

  • Προσωπικό στυλ     

Πολλές υποψήφιες νύφες δεν γνωρίζουν τι στυλ τους ταιριάζει, είτε δεν έχουν ψάξει από μόνες τους, είτε δεν έχουν ασχοληθεί με το κομμάτι μακιγιάζ, ποτέ νωρίτερα. Σ`αυτήν την περίπτωση, δεν είναι λύση να επιλέγουμε ότι βλέπουμε στα περιοδικά μόδας, ζητώντας απ’ τον make up artist να αντιγράψει το συγκεκριμένο στυλ που μας άρεσε στο φωτογραφημένο μοντέλο, γιατί επάνω μας μπορεί να είναι ”ξένο”. Γι’ αυτό έχοντας πρώτα, συζητήσει με τον επαγγελματία για τις προτιμήσεις σας, τις συνήθειες σας, το στυλ σας, του επιτρέπετε να κάνει την δουλειά του καταλήγοντας στο μακιγιάζ που σας ταιριάζει, ανάλογα με το γούστο και την προσωπικότητά σας.

nyfiko_makigiaz1

Tip:  Μια καλή λύση είναι κατά καιρούς να πειραματίζεστε μόνες σας με τα χρώματα και τα στυλ μακιγιάζ (όσο μπορείτε τουλάχιστον), ώστε να έχετε μία άποψη  για την επιλογή. Μιας που η μέρα του γάμου σας είναι μια μέρα που θέλετε να είσαστε εκτυφλωτικά όμορφες και εντυπωσιακές, επιτρέψτε στον εαυτό σας να δοκιμάσετε διαφορετικά στυλ μακιγιάζ σε συνεργασία με τον/ην make up artist……και που ξέρετε μπορεί η τελική επιλογή να εκπλήξει ακόμα και εσάς τις ίδιες, καταλήγοντας στο στυλ που αρχικά νομίζατε ότι δεν σας ταιριάζει και είχατε απορρίψει απ’ το μυαλό σας…..         

ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΤΕ …….ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΧΤΕΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑZ……ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΛΑΜΠΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΟΡΦΙΑ…..Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙ…..!!!!

Κείμενο: Φωτεινή Μακρίδου

Μake up artist ~ fmakridou@gmail.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s