Τυρόπιτα Λαμίας

tyropita_lamiasΣας συστήνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή αυτή για τη νόστιμη τυρόπιτα Λαμίας.

Επειδή τρελαινόμαστε για τις πίτες, όπου πάμε επιδιώκουμε να μας χαρίσουν και μια παραδοσιακή συνταγή και φυσικά, το αν θα την πετύχουμε είναι άλλο θέμα! Προσωπικά, έχω καταλήξει πως η προσπάθεια πάντα σ’ ανταμείβει κάποια στιγμή. Αρκεί να βάλεις όλη την καλή σου διάθεση για να πετύχει η συνταγή με τα 3 τυριά (κασέρι, φέτα, γραβιέρα). Η συγκεκριμένη πάντως, χρησιμοποιεί έτοιμο φύλλο κρούστας, οπότε δεν θα σας παιδέψει.

Υλικά (για 8 άτομα):

  • 500 γρ. έτοιμο Φύλλο Κρούστας
  • 250 γρ. Κασέρι
  • 250 γρ. Φέτα
  • 250 γρ. Γραβιέρα
  • 400 ml Γάλα
  • 200 γρ. Βούτυρο, λιωμένο
  • 4 Αυγά
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλείφετε ένα ταψί με λιωμένο βούτυρο και, απλώνετε 5-6 φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα ένα-ένα. Τρίβετε τη φέτα με τα χέρια ή με το πιρούνι και την απλώνετε πάνω από τα φύλλα. Κόβετε το κασέρι και τη γραβιέρα σε λεπτά μπαστουνάκια ή τα τρίβετε στην χονδρή πλευρά του τρίφτη και τα απλώνετε και αυτά πάνω από τα φύλλα. Σκεπάζετε τα τυριά με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα πάλι, ένα-ένα. Χτυπάτε τα αυγά με το σύρμα και τα ανακατεύετε με το γάλα και λίγο πιπέρι. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και περιχύνετε το ταψί με το μείγμα των αυγών. Τη ραντίζετε με λιωμένο βούτυρο και την αφήνετε να σταθεί για 1/2 ώρα πριν την βάλετε στο φούρνο. Ψήνετε την πίτα σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

Tip:
Δεν αλατίζουμε καθόλου την τυρόπιτα, γιατί τα τυριά που βάζουμε είναι ιδιαίτερα πικάντικα.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s