Χορτοκεφτέδες

xortokeftedesΟι χορτοκεφτέδες είναι ένας αρωματικός και γευστικός μεζές, με ιδιαίτερη άρωμα.

Το άρωμά τους εξαρτάται από τα χορταρικά που περιέχουν, αφού μπορείτε να τους φτιάξετε με διάφορα χόρτα, όπως λάπαθα, σπανάκι, καυκαλίθρες – αντί να βάλετε το μαρούλι και τα σέσκουλα που χρησιμοποιούνται στη συνταγή αυτή.


Υλικά ( για 8 άτομα) :

2 Μαρούλια
1/2 κιλό Σέσκουλα
4 φρέσκες Ντομάτες
Μαϊντανό
Άνηθο
Αλεύρι (όσο χρειαστεί)
Αλάτι 
Πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα μαρούλια και τα σέσκουλα. Τα ψιλοκόβετε μέσα σε μια λεκάνη. Ψιλοκόβετε επίσης, το μαϊντανό και τον άνηθο. Τα αλατίζετε και τα τρίβετε λίγο με τα χέρια σας, μέχρι να μαραθούν. Πλένετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τις φλούδες και τα σποράκια τους και τις περνάτε από τον τρίφτη. Τις ρίχνετε στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε πιπέρι, λίγο νερό και αλεύρι, όσο χρειάζεται για να έχετε ένα μείγμα, όχι πολύ σφιχτόν, αλλά εύπλαστο. Βάζετε το λάδι στο τηγάνι, παίρνετε κουταλιά – κουταλιά το μείγμα και τηγανίζετε τους κεφτέδες και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Τους βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Tip:
Για επιπλέον νοστιμιά, σας προτείνουμε προσθέσετε στο μείγμα, φρέσκο κρεμμυδάκι που έχετε ψιλοκόψει και τριμμένο κεφαλοτύρι.

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s