Τα γιαουρτοτυράκια είναι ένα γευστικό ορεκτικό που μπορείτε να συνοδέψετε με κρακεράκια, φρυγανισμένο ψωμί ή κριτσίνια και φυσικά λευκό κρασί.
Υλικά:
1/2 κιλό Γιαούρτι Σακούλας
1/2 κιλό Κρέμα Γάλακτος
200 γρ. Τυρί Κρέμα (Ρικότα ή Φιλαδέλφεια)
1 ματσάκι Άνηθο, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες Σκόρδο, λιωμένες
5 φύλλα Ζελατίνας
1/2 ποτηράκι κρασιού Ζεστό Νερό
Αλάτι
Λευκό Πιπέρι
Ένα Τουλπάνι
Για το Γαρνίρισμα:
Φυστίκια Αιγίνης, τριμμένα
Μαύρο Πιπέρι, χοντροτριμμένο
Άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Μουλιάζετε τα φύλλα της ζελατίνας σε λίγο νερό μέχρι να φουσκώσουν. Τα στύβετε με το χέρι και τα ρίχνετε στο ζεστό νερό, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το τυρί στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε να γίνουν μείγμα και να πήξουν ελαφρώς. Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τη διαλυμένη ζελατίνα, τον άνηθο, πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύετε με σπάτουλα να ενωθούν στο μείγμα. Στη συνέχεια, κόβετε το τουλπάνι σε τετράγωνα κομμάτια και ρίχνετε μέσα κουταλιές από το μείγμα του τυριού. Δένετε τις τέσσερις άκρες του υφάσματος και σχηματίζετε μπάλες. Στερεώνετε τις μπάλες από τις σχάρες του ψυγείου, αφού βάλετε από κάτω ένα ταψάκι και αφήνετε τα τυράκια στο ψυγείο για δύο μέρες τουλάχιστον να στραγγίξουν και να πήξουν. Κόβετε τα τυράκια σε φέτες και τα σερβίρετε σε πιατέλα, πασπαλίζοντας με τριμμένα φυστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο άνηθο.