Γεμιστά δαμάσκηνα με μπέϊκον και τυρί

damaskina_me_beikonΗ συνταγή για τα γεμιστά δαμάσκηνα με μπέικον και τυρί είναι ένα πρωτότυπο ζεστό ορεκτικό για μια φιλική βραδιά κοκτέιλ

ή δείπνου και ως έκπληξη μπορεί να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Φυσικά, προσφέρονται και όταν έχετε ένα γιορτινό μπουφέ, αφού εκτός από νοστιμιά και ωραία εμφάνιση, είναι εύκολα στην παρασκευή τους.

Σαν μεζεδάκι μπορούν να συνοδεύσουν κοκτέιλ, λικέρ, κονιάκ ή μπράντι, αλλά και πολλά γλυκά κρασιά, όπως το πορτό.

Υλικά:

30 Δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσι)
30 λεπτές φέτες Μπέικον
300 γρ. Κεφαλογραβιέρα
8 Καρύδια (καθαρισμένα & μοιρασμένα στα 4)

Εκτέλεση:

Κόβετε το τυρί σε κύβους. Το τοποθετείτε ένα μισό κυβάκι τυριού σε κάθε ένα δαμάσκηνο, στη θέση του κουκουτσιού και 1/4 καρύδι. Το τυρί που θα σας περισσέψει το κρατάτε στην άκρη. Τυλίγετε ένα ένα τα δαμάσκηνα με μια φέτα μπέικον και τα στερεώνετε με μια οδοντογλυφίδα. Τοποθετείτε  τα δαμάσκηνα σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψάκι και τα ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει το μπέικον – περίπου 15 – 20 λεπτά. Βγάζετε τα δαμάσκηνα από το φούρνο, αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και τα περνάτε σε μεγάλα ξύλινα καλαμάκια, βάζοντας ανάμεσα, τους κύβους του τυριού που σας περίσσεψε. Τα σερβίρετε σε πιατέλα ενώ είναι ακόμη ζεστά, αφού όταν κρυώσουν σκληραίνει το τυρί και χάνουν την νοστιμιά τους.

Tips:
  • Το τυρί που γεμίζετε τα δαμάσκηνα, μπορεί να αντικατασταθεί και από τυρί του τοστ.
  • Αν θέλετε να τα σερβίρετε σε μπουφέ μπορείτε να τα αφήσετε με την οδοντογλυφίδα, αφού ο καθένας θα πάρει όσα θέλει στο πιάτο του.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s