Γλυκό κουταλιού Φιρίκι

firikiΑν σας αρέσουν τα γλυκά του κουταλιού και τα μήλα, τότε η συνταγή μας για γλυκό φιρίκι είναι ιδανική.

Τα φιρίκια γίνονται ένα πολύ γευστικό και αρωματικό γλυκό και ελαφρύ, αφού δεν απαιτεί μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Η συνταγή είναι για 30 κομμάτια και σας προτείνουμε να την δοκιμάσετε, γιατί πραγματικά τα γλυκά κουταλιού είναι άλλο must το καλοκαίρι για κέρασμα.

Υλικά:

1 κιλό Ζάχαρη
30 Μήλα Φιρίκια
1 μπαστουνάκι Κανέλας
Μερικά Γαρίφαλλα (Μοσχοκάρφια)
30 Αμύγδαλα, ασπρισμένα
Φλούδα από 1 Μανταρίνι

Εκτέλεση:

Πλένετε τα φιρίκια και με το ειδικό εργαλείο, αφαιρείτε τα κουκούτσια τους. Τα ξεφλουδίζετε και τα βάζετε σε λεκάνη με μπόλικο νερό. Βάζετε τα φιρίκια σε κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη και ένα ποτήρι νερό. Προσθέτετε την κανέλα και τα μοσχοκάρφια. Ψιλοκόβετε τη φλούδα του μανταρινιού και τη ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνετε όλα να πάρουν βράση και μετέπειτα σκεπάζετε την κατσαρόλα για να μην εξατμίζεται το νερό τους και χαμηλώνετε τη φωτιά. Όταν δέσει το σιρόπι, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τα φιρίκια να κρυώσουν. Βάζετε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο ώστε να καρβουρδιστούν ελαφρά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και γεμίζετε μ’ αυτά τα φιρίκια, στο σημείο που αφαιρείτε τα κουτσούκια.

Tips:
  • Τα μήλα περιέχουν πολύ πηκτίνη, γι’ αυτό και το σιρόπι του γλυκού σας δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να δέσει, χωρίς να απαιτηθεί μεγάλη ποσότητα ζάχαρης.
  • Για να γίνουν τα φιρίκια ακόμη πιο αρωματικά, μπορείτε στη γέμιση του αμυγδάλου να προσθέσετε ψιλοκομμένη φλούδα πορτοκαλιού.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s