Η Marilyn Monroe μέσα από την τέχνη

andywarholΣτο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης από τις 16/4 παρουσιάζεται η έκθεση “Η Marilyn Monroe μέσα από την τέχνη“.

Το σημαντικό αυτό αφιέρωμα για τη θρυλική Marilyn Monroe παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε συνεργασία με τo Ινστιτούτο Πολιτιστικών Ανταλλαγών του Tubingen της Γερμανίας. Οι επισκέπτες θα δουν μια προσέγγιση στη γυναίκα sex symbol – φαινόμενο διαμέσου της τέχνης φωτίζοντας, τόσο το μύθο, όσο και τη διαδικασία κατασκευής του. Μέσα από τις φωτογραφίες και τους ζωγραφικούς πίνακες είναι φανερή η μετάλλαξη της Norma Jeane Baker σε Marilyn Monroe και ανιχνεύονται οι τρόποι με τους οποίους το Hollywood, τα ΜΜΕ και η σύγχρονη κοινωνία μεταμόρφωσαν μια νεαρή κοπέλα σε αντικείμενο λατρείας.

Η έκθεση φιλοξενεί παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες και έργα, όπως αυτά του Andy Warhol, ενώ μεταξύ άλλων, συμμετέχουν διάσημοι σύγχρονοι καλλιτέχνες, όπως οι Christo, Antonio de Felipe, Érro, οι αναγνωρισμένοι φωτογράφοι Sam Shaw, Milton Greene, George Barris, αλλά και οι σημαντικοί νεώτεροι καλλιτέχνες Saskia deBoer και Yasumasa Morimura.

Το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης βρίσκεται στη πρώην Βάση Γουρνών, Γούβες Ηρακλείου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό μέχρι την Κυριακή 30/10/2011, συνεπώς όσοι επισκεφθείτε το Ηράκλειο για διακοπές μέχρι τον Οκτώβριο είναι ευκαιρία να μην χάσετε την έκθεση αυτή.

Πηγή: cretevents.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s